តែទឹកកកគឺជាភេសជ្ជៈសាមញ្ញដែលជួយឱ្យត្រជាក់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងរដូវក្តៅ។ ភេសជ្ជៈនេះផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព ប៉ុន្តែប្រសិនបើប្រើមិនត្រឹមត្រូវ វាអាចបណ្តាលឱ្យមានផលប៉ះពាល់។
ផលប៉ះពាល់ខ្លះនៃតែទឹកកក
គ្រួសក្នុងតម្រងនោម
អ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានសិក្សា និងបានរកឃើញថា តែមានផ្ទុកសារធាតុ oxalate ច្រើន។ នេះជាសារធាតុផ្សំដែលអាចបង្កជាក្រួសក្នុងតម្រងនោម។ ដូច្នេះ ប្រសិនបើអ្នកផឹកតែទឹកកកជាប្រចាំ ជាពិសេសតែខ្លាំង ហានិភ័យនៃក្រួសក្នុងតម្រងនោមក៏អាចកើនឡើងផងដែរ។
ជំងឺទឹកនោមផ្អែម
មនុស្សជាច្រើនមានទម្លាប់ផឹកតែជាមួយស្ករបន្ថែមដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។ ប្រសិនបើប្រើជាមួយប្រេកង់ទាប ភេសជ្ជៈនេះមិនមានផលប៉ះពាល់ខ្លាំងដល់សុខភាពនោះទេ។ តែស្ករក៏ត្រូវបានគេប្រើជាទូទៅដើម្បីជួយសម្រួលសម្ពាធឈាមចំពោះអ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមទាប។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការផឹកតែជាប្រចាំជាមួយនឹងជាតិស្ករបន្ថែមនឹងធ្វើឱ្យអ្នកមានជាតិស្ករច្រើន ថាមពលលើស ងាយនឹងធ្វើឱ្យឡើងទម្ងន់ ធាត់ បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង
តែមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន។ ការប្រើប្រាស់តែខ្លាំង ឬផឹកច្រើនពេកនឹងបង្កើនបរិមាណជាតិកាហ្វេអ៊ីនដែលទទួលទាននៅពេលថ្ងៃ និងអាចបង្កើនសម្ពាធឈាម ញ័របេះដូង ធ្វើឱ្យបេះដូងលោតខុសប្រក្រតី…
ទម្លាប់៤យ៉ាងគួរចៀសវាងពេលផឹកតែ
ផឹកតែក្តៅពេក ឬត្រជាក់ពេក
នៅពេលដែលលាយជាមួយទឹកដែលក្តៅពេក រសជាតិនៃតែនឹងរងផលប៉ះពាល់។ លើសពីនេះ ការផឹកទឹកដែលក្តៅពេកក៏ជះឥទ្ធិពលអាក្រក់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារផងដែរ។ ប្រសិនបើផឹកតែក្តៅ សីតុណ្ហភាពល្អរបស់ទឹកគឺចន្លោះពី ៥២-៦២ អង្សាសេ។
ទន្ទឹមនឹងនោះ ការផឹកតែត្រជាក់ពេក ឬដាក់ទឹកកកច្រើនក្នុងទឹកតែនឹងធ្វើឱ្យឈឺបំពង់ក បង្កើតក្លិនមាត់ច្រើន ជាពិសេសក្នុងរដូវរងា។
ផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហារ
ប្រជាជនវៀតណាមជាច្រើនមានទម្លាប់ផឹក បន្ទាប់ពីអាហារដើម្បីសម្អាតមាត់ និងជួយដល់ការរំលាយអាហារ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះគឺជាការយល់ខុស។ ស្លឹកតែមានផ្ទុកសារធាតុតានីន។ សារធាតុនេះអាចរួមផ្សំជាមួយនឹងអាហារដើម្បីបង្កើតសមាសធាតុទឹកភ្លៀង ដែលបណ្តាលឱ្យមានការជាប់គាំងនៅក្នុងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ធ្វើឱ្យអាហារពិបាករំលាយ និងស្រូបយក។ ការប្រើប្រាស់តែជាទៀងទាត់បន្ទាប់ពីអាហារអាចបង្កើនហានិភ័យនៃការទល់លាមក, ការប្រមូលផ្តុំនៃសារធាតុគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងរាងកាយ។
ផឹកតែដែលត្រូវបានឆុងជាយូរមកហើយ
អ្នកគួរតែផឹកតែភ្លាមៗបន្ទាប់ពីញ៉ាំ ដើម្បីធានាបាននូវរសជាតិនៃភេសជ្ជៈនេះ។ ការញ៉ាំតែក្នុងរយៈពេលយូរ ជាពិសេសពេញមួយយប់អាចបង្កឱ្យមានជាតិពុល រំលាយអាហារ និងប៉ះពាល់ដល់សុខភាព ។
ផឹកតែពេលឃ្លាន
ការផឹកតែនៅលើពោះទទេអាចប៉ះពាល់ដល់ក្រពះ។ នៅពេលដែលតែចូលទៅក្នុងខ្លួន វានឹងធ្វើឱ្យទឹកក្រពះរំលាយ និងធ្វើឱ្យវាកាន់តែងាយស្រួលក្នុងការស្រូបយកជាតិកាហ្វេអ៊ីន។ នេះជាមូលហេតុដែលមនុស្សជាច្រើនជួបប្រទះនឹងវិលមុខ ញ័រដៃ ខ្សោយអវយវៈ ញ័រ និងរោគសញ្ញាខ្លះទៀតពេលផឹកតែពេលពោះទទេ។
លើសពីនេះ ការផឹកតែទឹកកកនៅលើពោះទទេក៏អាចធ្វើឱ្យរាងកាយងាយនឹងផ្តាសាយផងដែរ៕