កាហ្វេគឺជាភេសជ្ជៈដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ការផឹកកាហ្វេខ្មៅដោយគ្មានជាតិស្ករមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យរាងកាយរស់រវើកប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដ៏អស្ចារ្យចំនួន 6 ផងដែរ។
បង្កើនការផ្តោតអារម្មណ៍ និងថាមពលវិជ្ជមាន
នៅក្នុងកាហ្វេខ្មៅមានផ្ទុកជាតិកាហ្វេអ៊ីនដែលជំរុញការផលិតសារធាតុបញ្ជូនសរសៃប្រសាទជាច្រើនដូចជា dopamine, serotonin និង noradrenaline ដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងអារម្មណ៍នៃសុភមង្គល ភាពរីករាយ និងការផ្តោតអារម្មណ៍ ការប្រុងប្រយ័ត្ន។ សារធាតុទាំងនេះដែលធ្វើការរួមគ្នាអាចធ្វើអោយយើងផ្តោតអារម្មណ៍ ជំរុញទឹកចិត្ត និងធានាសុវត្ថិភាពក្នុងការប្រឈមមុខនឹងបញ្ហាប្រចាំថ្ងៃ។
រក្សាបេះដូងរបស់អ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ
ជាតិកាហ្វេអ៊ីនក្នុងកាហ្វេខ្មៅជួយជំរុញ និងរក្សាចង្វាក់បេះដូងឱ្យទៀងទាត់។ ជាលទ្ធផលចរន្តឈាមត្រូវបានគ្រប់គ្រងដោយស្ថេរភាព។ ក្រៅពីនេះ ជាតិកាហ្វេអ៊ីនក៏ជួយជំរុញការរំលាយអាហារ ការពារជាតិខ្លាញ់ និងកូឡេស្តេរ៉ុលមិនឲ្យស្ទះសរសៃឈាមដែរ។ នេះកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងគាំងបេះដូង។
សម្អាតប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ
កាហ្វេជំរុញការបញ្ចេញកាកសំណល់ផ្សេងៗក្នុងរាងកាយ ដោយហេតុនេះជួយសម្អាតប្រព័ន្ធរំលាយអាហារពីបាក់តេរី។ ដូច្នេះ កាហ្វេអាចការពារប៉ារ៉ាស៊ីតដែលបង្កជំងឺមួយចំនួនមិនឱ្យលូតលាស់។
លើសពីនេះ កាហ្វេខ្មៅគ្មានជាតិផ្អែមក៏ជួយជំរុញការបញ្ចេញជាតិទឹកច្រើនហួសហេតុ ដែលបណ្តាលឲ្យអ្នកផឹកនោមញឹកញាប់។ ដោយហេតុនេះ រក្សាសុខភាពតម្រងនោម។
ជួយការពារជំងឺមហារីក
យោងតាមការសិក្សាមួយចំនួន ការផឹកកាហ្វេខ្មៅដោយគ្មានជាតិស្ករ អាចការពារយើងពីជំងឺមហារីកជាច្រើនប្រភេទ។ លទ្ធផលស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថា ការផឹកកាហ្វេប្រហែល 4 ពែងក្នុងមួយថ្ងៃអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាតចំពោះបុរសបាន 20% និងមហារីក endometrial ចំពោះស្ត្រីបាន 25% ។
ការការពារជំងឺចាស់
ដូចដែលបានកត់សម្គាល់ខាងលើ សារធាតុរំញោចជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងកាហ្វេអាចបង្កើនសារធាតុ dopamine នៅក្នុងខ្លួន។ សូមអរគុណដល់សារធាតុ dopamine ផ្នែកដែលរងផលប៉ះពាល់ដោយជំងឺផាកឃីនសុន និងលក្ខខណ្ឌជំងឺសរសៃប្រសាទផ្សេងទៀតត្រូវបានធ្វើឱ្យសកម្ម ដែលវាបង្កើតឡើងវិញនូវកោសិកាប្រសាទ និងបន្ថយដំណើរការពុកផុយ។
ដូច្នេះហើយ ការផឹកកាហ្វេខ្មៅជាទៀងទាត់ដោយគ្មានជាតិស្ករនឹងជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺផាកឃីនសុន និងការពារខួរក្បាលពីជំងឺភ្លេចភ្លាំង។
ផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ
មិនត្រឹមតែមានជាតិកាហ្វេអ៊ីនប៉ុណ្ណោះទេ កាហ្វេក៏មានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀតផងដែរ រួមមាន វីតាមីន B2 វីតាមីន B3 វីតាមីន B5 ម៉ង់ហ្គាណែស ប៉ូតាស្យូម និងម៉ាញ៉េស្យូម។ ថ្វីត្បិតតែបរិមាណសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងមួយពែងកាហ្វេមានមិនច្រើនក៏ដោយ ប៉ុន្តែការផឹកកាហ្វេខ្មៅជាប្រចាំដោយគ្មានជាតិស្ករក៏ជួយបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់រាងកាយឱ្យដំណើរការល្អផងដែរ។
ដោយសារតែកាហ្វេខ្មៅគ្មានជាតិស្ករ ពិបាកផឹកណាស់ ប្រសិនបើអ្នកមិនធ្លាប់ប្រើវា អ្នកអាចអនុវត្តគន្លឹះមួយចំនួនដូចជា បន្ថយជាតិស្ករបន្តិចម្តងៗ បន្ថែមអំបិលទៅក្នុងកាហ្វេ ដោយប្រើកាហ្វេលីង និងកិន។ នៅពេលដែលអ្នកធ្លាប់ញ៉ាំកាហ្វេគ្មានជាតិផ្អែម អ្នកនឹងឃើញកាហ្វេដែលមានជាតិស្ករ ឬទឹកដោះគោលែងទាក់ទាញទៀតហើយ៕