ការ​ដាំទឹក​ហាក់ដូចជា​សាមញ្ញ ប៉ុន្តែ​មាន​៣​យ៉ាង​ដែល​អ្នក​គួរ​ចៀសវាង ដើម្បី​កុំឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​។​

​ទឹក​គឺជា​ផ្នែក​មួយ​ដែល​មិនអាច​ខ្វះ​បាន​នៃ​ជីវិត​។ មនុស្សពេញវ័យ​ម្នាក់ៗ​ត្រូវ​ផឹកទឹក​ប្រហែល 2 លីត្រ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ បើ​ប្រៀបធៀប​ជាមួយនឹង​ភេសជ្ជៈ​ផ្សេងទៀត ទឹក​ឆ្អិន​ត្រូវបាន​ចាត់ទុកថា​មាន​សុខភាព​ល្អ ជួយ​បង្កើន​ចំនួន​កោសិកា​ឈាមក្រហម​របស់​កោសិកា ជំរុញ​ការរំលាយ​អាហារ និង​ស្តារ​រាងកាយ​ឡើងវិញ​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​។ ទឹក​ដាំ​គ្មាន​ជាតិ​ស្ករ និង​រសជាតិ​ទេ ដូច្នេះហើយ​វា​មិន​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​ដូចជា ភេសជ្ជៈ​តែ​ទឹកដោះគោ ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង​…

​ហេតុអ្វី​បានជា​យើង​គួរ​ផឹកទឹក​ឆ្អិន​?

​មូលហេតុ​គឺ​ដោយសារ​ទឹកស្អាត​ដែល​ប្រើប្រាស់​សម្រាប់​ជីវភាព​ប្រចាំថ្ងៃ ទោះបីជា​បាន​ចម្រោះ​យ៉ាង​ប្រុងប្រយ័ត្ន​ក៏ដោយ ក៏​នៅតែ​មិនអាច​ជៀស​ផុតពី​ការឆ្លង​មេរោគ និង​ប៉ារ៉ាស៊ីត​បានដែរ​។ ដំណើរការ​នៃ​ទឹក​រំពុះ​នឹង​ជួយ​កម្ចាត់​សារពាង្គកាយ​ដែល​មិនចាំបាច់​ទាំងនេះ​។​

​ការដាំ​ទឹក​ហាក់​សាមញ្ញ ប៉ុន្តែ​មាន​កំហុស​៣​យ៉ាង​ដែល​មនុស្ស​ជាច្រើន​ធ្វើ ដែលនាំឱ្យ​គុណភាព​ទឹកធ្លាក់​ចុះ នាំឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​អ្នកប្រើប្រាស់ ។​

​ទឹក​ដែល​មិនទាន់ “​ឆ្អិន​ពេញលេញ​” ហើយ​បិទ​ចង្ក្រាន​

​ទឹក​ត្រូវតែ​ឆ្អិន​ដល់ 100 ដឺ​ក្រេ​ដើម្បី​លើកកម្ពស់​ប្រសិទ្ធភាព​បាក់តេរី​របស់​វា​។ មនុស្ស​ជាច្រើន​គ្រាន់តែ​ឃើញថា​ទឹក​មាន​សំឡេង​ហៀបនឹង​ពុះ ហើយ​ចំហាយ​ទឹក​ក៏​ឡើង​យ៉ាង​លឿន​បិទ​ចង្ក្រាន​ភ្លាមៗ​។ ដូច្នេះ​ទឹកនឹង​មិនត្រូវ​បាន “​ចម្អិន​ពេញលេញ​” ទេ​។ នៅពេលនេះ​ទឹកបាន​ឡើងដល់​សីតុណ្ហភាព​ប្រហែល 80 អង្សារ​សេ​ប៉ុណ្ណោះ អ្នក​ត្រូវ​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​ប្រហែល 3 នាទី​ទៀត ទើប​ឡើងដល់ 100 អង្សារ​សេ ទើប​អាច​សម្លាប់​មេរោគ​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​នៅក្នុង​ទឹកបាន (​បើ​មាន​)​។​

​សាស្ត្រាចារ្យ Jiang Weibo នៅឯ​វិទ្យាសាស្ត្រ​អាហារ និង​វិស្វកម្ម​អាហារូបត្ថម្ភ នៅ​សាកលវិទ្យាល័យ​កសិកម្ម​ចិន និយាយថា នៅពេល​ដាំទឹក អ្នក​គួរតែ​អនុវត្តតាម 3 ជំហាន​៖

-​ជំហាន​ទី​១៖ ដាក់​ទឹក​ចូលក្នុង​កំសៀវ គ្រប ហើយ​យកទៅ​ដាំ​លើ​កំដៅ​ខ្ពស់​។​
-​ជំហាន​ទី​២៖ ពេល​ទឹក​ពុះ អ្នក​គួរ​បើក​គម្រប​។​
-​ជំហាន​ទី​៣៖ នៅពេលដែល​ចង្ក្រាន​មាន​សំឡេង “​ហុយៗ​” ចំហាយ​ទឹក​ឡើង ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​រយៈពេល 3 នាទី​ទៀត បន្ទាប់មក​បិទ​ចង្ក្រាន​។​

​ការបើក​គម្រប​កំសៀវ​ជួយ​ឱ្យ​សារធាតុ​គ្រោះថ្នាក់​ក្នុង​ទឹក​ហួត​បាន​កាន់តែ​ល្អ​។​

​ដាំទឹក​ច្រើនដង​

​ទឹក​ដាំ​បើ​មិន​ទុកឱ្យ​ល្អ​នៅតែ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​។ នៅពេលដែល​ទឹក​ត្រូវបាន​ទុកចោល​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ព័ទ្ធជុំវិញ​អស់​រយៈពេល​ជាច្រើន​ថ្ងៃ ហើយ​បន្ទាប់មក​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​ម្តង​ហើយ​ម្តងទៀត សមាសធាតុ​ធម្មជាតិ​នៅក្នុង​ទឹកនឹង​ផ្លាស់ប្តូរ បាត់បង់​អុកស៊ីហ្សែន និង​ធាតុ​ដាន​មួយចំនួន​ដែល​ត្រូវការ​ដោយ​រាងកាយ​។​

​ដាំទឹក​ពុះ​ម្តង​ទុក​ច្រើន​ថ្ងៃ​

​កំឡុងពេល​ដំណើរ​ការដាំ ពពួក​មីក្រូ​សរីរាង្គ និង​ប៉ារ៉ាស៊ីត​ត្រូវបាន​បំផ្លាញ និង​បំបែក​ទៅជា​សារធាតុសរីរាង្គ​នៅក្នុង​ទឹក​។ នេះ​គឺជា​ប្រភព​អាហារ​សម្រាប់​មីក្រូ​សរីរាង្គ​ខាងក្រៅ​ចូល​។​

​ដូច្នេះហើយ​នៅពេលដែល​ទឹក​ទុកអោយ​ត្រជាក់​រយៈពេល​យូរ ហានិភ័យ​នៃ​ការឆ្លង​មេរោគ​ម្តងទៀត​ជាមួយនឹង​អតិសុខុមប្រាណ​មាន​ច្រើនណាស់ ចំនួន​នៃ មីក្រូ​សរីរាង្គ​កើនឡើង ដែល​មិន​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​។​

​អ្នក​គួរតែ​ប្រើតែ​ទឹក​ឆ្អិន​ឱ្យ​ត្រជាក់​នៅពេល​ថ្ងៃ មិនមែន​ពេលយប់​ទេ​។ មិន​ថា​អ្នក​រវល់​យ៉ាងណាទេ អ្នក​មិនគួរ​ដាំទឹក​ម្តង​ទុក​ប្រើ​រយៈពេល​ពីរ​បី​ថ្ងៃ ឬ​ពេញ​មួយ​សប្តាហ៍​នោះទេ​។​

​លើសពីនេះ​ទៀត គួរតែ​ចៀសវាង​ការចាក់​ទឹក​ថ្មី​ចូលក្នុង​ធុង​នៅពេលដែល​នៅមាន​ទឹក​ចាស់​នៅ​ខាងក្នុង​។ នេះ​នឹង​បង្កើន​ចំនួន​បាក់តេរី​នៅក្នុង​ទឹក ដែល​មិនល្អ​ក្នុងការ​ប្រើប្រាស់​។​

​ធុង​សម្រាប់​ទឹក​ឆ្អិន​ត្រជាក់​គួរតែ​កែវ​ដែលមាន​គម្រប​។ ក្នុងអំឡុងពេល​ប្រើប្រាស់ អ្នក​គួរតែ​សម្អាត​វា​ឱ្យបាន​ទៀងទាត់ ដើម្បី​ជៀសវាង​បាក់តេរី​ចូល និង​បំពុល​ប្រភពទឹក​ផឹក​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង