ការដាំទឹកហាក់ដូចជាសាមញ្ញ ប៉ុន្តែមាន៣យ៉ាងដែលអ្នកគួរចៀសវាង ដើម្បីកុំឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
ទឹកគឺជាផ្នែកមួយដែលមិនអាចខ្វះបាននៃជីវិត។ មនុស្សពេញវ័យម្នាក់ៗត្រូវផឹកទឹកប្រហែល 2 លីត្រក្នុងមួយថ្ងៃ។ បើប្រៀបធៀបជាមួយនឹងភេសជ្ជៈផ្សេងទៀត ទឹកឆ្អិនត្រូវបានចាត់ទុកថាមានសុខភាពល្អ ជួយបង្កើនចំនួនកោសិកាឈាមក្រហមរបស់កោសិកា ជំរុញការរំលាយអាហារ និងស្តាររាងកាយឡើងវិញយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ ទឹកដាំគ្មានជាតិស្ករ និងរសជាតិទេ ដូច្នេះហើយវាមិនប៉ះពាល់ដល់សុខភាពដូចជា ភេសជ្ជៈតែទឹកដោះគោ ភេសជ្ជៈប៉ូវកម្លាំង…
ហេតុអ្វីបានជាយើងគួរផឹកទឹកឆ្អិន?
មូលហេតុគឺដោយសារទឹកស្អាតដែលប្រើប្រាស់សម្រាប់ជីវភាពប្រចាំថ្ងៃ ទោះបីជាបានចម្រោះយ៉ាងប្រុងប្រយ័ត្នក៏ដោយ ក៏នៅតែមិនអាចជៀសផុតពីការឆ្លងមេរោគ និងប៉ារ៉ាស៊ីតបានដែរ។ ដំណើរការនៃទឹករំពុះនឹងជួយកម្ចាត់សារពាង្គកាយដែលមិនចាំបាច់ទាំងនេះ។
ការដាំទឹកហាក់សាមញ្ញ ប៉ុន្តែមានកំហុស៣យ៉ាងដែលមនុស្សជាច្រើនធ្វើ ដែលនាំឱ្យគុណភាពទឹកធ្លាក់ចុះ នាំឱ្យប៉ះពាល់ដល់អ្នកប្រើប្រាស់ ។
ទឹកដែលមិនទាន់ “ឆ្អិនពេញលេញ” ហើយបិទចង្ក្រាន
ទឹកត្រូវតែឆ្អិនដល់ 100 ដឺក្រេដើម្បីលើកកម្ពស់ប្រសិទ្ធភាពបាក់តេរីរបស់វា។ មនុស្សជាច្រើនគ្រាន់តែឃើញថាទឹកមានសំឡេងហៀបនឹងពុះ ហើយចំហាយទឹកក៏ឡើងយ៉ាងលឿនបិទចង្ក្រានភ្លាមៗ។ ដូច្នេះទឹកនឹងមិនត្រូវបាន “ចម្អិនពេញលេញ” ទេ។ នៅពេលនេះទឹកបានឡើងដល់សីតុណ្ហភាពប្រហែល 80 អង្សារសេប៉ុណ្ណោះ អ្នកត្រូវដាំឱ្យពុះប្រហែល 3 នាទីទៀត ទើបឡើងដល់ 100 អង្សារសេ ទើបអាចសម្លាប់មេរោគដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់នៅក្នុងទឹកបាន (បើមាន)។
សាស្ត្រាចារ្យ Jiang Weibo នៅឯវិទ្យាសាស្ត្រអាហារ និងវិស្វកម្មអាហារូបត្ថម្ភ នៅសាកលវិទ្យាល័យកសិកម្មចិន និយាយថា នៅពេលដាំទឹក អ្នកគួរតែអនុវត្តតាម 3 ជំហាន៖
-ជំហានទី១៖ ដាក់ទឹកចូលក្នុងកំសៀវ គ្រប ហើយយកទៅដាំលើកំដៅខ្ពស់។
-ជំហានទី២៖ ពេលទឹកពុះ អ្នកគួរបើកគម្រប។
-ជំហានទី៣៖ នៅពេលដែលចង្ក្រានមានសំឡេង “ហុយៗ” ចំហាយទឹកឡើង ដាំឱ្យពុះរយៈពេល 3 នាទីទៀត បន្ទាប់មកបិទចង្ក្រាន។
ការបើកគម្របកំសៀវជួយឱ្យសារធាតុគ្រោះថ្នាក់ក្នុងទឹកហួតបានកាន់តែល្អ។
ដាំទឹកច្រើនដង
ទឹកដាំបើមិនទុកឱ្យល្អនៅតែប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ នៅពេលដែលទឹកត្រូវបានទុកចោលនៅសីតុណ្ហភាពព័ទ្ធជុំវិញអស់រយៈពេលជាច្រើនថ្ងៃ ហើយបន្ទាប់មកដាំឱ្យពុះម្តងហើយម្តងទៀត សមាសធាតុធម្មជាតិនៅក្នុងទឹកនឹងផ្លាស់ប្តូរ បាត់បង់អុកស៊ីហ្សែន និងធាតុដានមួយចំនួនដែលត្រូវការដោយរាងកាយ។
ដាំទឹកពុះម្តងទុកច្រើនថ្ងៃ
កំឡុងពេលដំណើរការដាំ ពពួកមីក្រូសរីរាង្គ និងប៉ារ៉ាស៊ីតត្រូវបានបំផ្លាញ និងបំបែកទៅជាសារធាតុសរីរាង្គនៅក្នុងទឹក។ នេះគឺជាប្រភពអាហារសម្រាប់មីក្រូសរីរាង្គខាងក្រៅចូល។
ដូច្នេះហើយនៅពេលដែលទឹកទុកអោយត្រជាក់រយៈពេលយូរ ហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគម្តងទៀតជាមួយនឹងអតិសុខុមប្រាណមានច្រើនណាស់ ចំនួននៃ មីក្រូសរីរាង្គកើនឡើង ដែលមិនផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព។
អ្នកគួរតែប្រើតែទឹកឆ្អិនឱ្យត្រជាក់នៅពេលថ្ងៃ មិនមែនពេលយប់ទេ។ មិនថាអ្នករវល់យ៉ាងណាទេ អ្នកមិនគួរដាំទឹកម្តងទុកប្រើរយៈពេលពីរបីថ្ងៃ ឬពេញមួយសប្តាហ៍នោះទេ។
លើសពីនេះទៀត គួរតែចៀសវាងការចាក់ទឹកថ្មីចូលក្នុងធុងនៅពេលដែលនៅមានទឹកចាស់នៅខាងក្នុង។ នេះនឹងបង្កើនចំនួនបាក់តេរីនៅក្នុងទឹក ដែលមិនល្អក្នុងការប្រើប្រាស់។
ធុងសម្រាប់ទឹកឆ្អិនត្រជាក់គួរតែកែវដែលមានគម្រប។ ក្នុងអំឡុងពេលប្រើប្រាស់ អ្នកគួរតែសម្អាតវាឱ្យបានទៀងទាត់ ដើម្បីជៀសវាងបាក់តេរីចូល និងបំពុលប្រភពទឹកផឹក៕