តៅហ៊ូសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែអ្នកដែលកើតជំងឺខាងក្រោមមិនគួរទទួលទានវាឡើយ។
អ្នកដែលកើតជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ៖ អ្នកដែលមានជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ ទទួលទានតៅហ៊ូច្រើននឹងធ្វើឱ្យមានការឈឺចាប់កាន់តែខ្លាំង ហើមសន្លាក់ និងរលាកសន្លាក់ ហើយក្នុងពេលតែមួយមានហានិភ័យនៃការកើតជំងឺឡើងវិញ។ មូលហេតុគឺថា តៅហ៊ូមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ដែលរំខានដល់ការរំលាយអាហារ purine នៅក្នុងរាងកាយ និងធ្វើឱ្យកម្រិតអាស៊ីតអ៊ុយរិកខ្ពស់ ងាយនឹងកើតជំងឺប្រគ្រីវ។
អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាម និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង៖ តៅហ៊ូមានផ្ទុកនូវសារធាតុ methionine យ៉ាងច្រើន ដែលអាចបំប្លែងដោយអង់ស៊ីមទៅជា cysteine ដែលជាសារធាតុដែលមានសមត្ថភាពបំផ្លាញកោសិកា endothelial នៅក្នុងជញ្ជាំងសរសៃឈាម ធ្វើឱ្យប្លាកែតកកកុញ កូលេស្តេរ៉ុល និងទ្រីគ្លីសេរីតក្នុងជញ្ជាំងសរសៃឈាម បណ្តាលឱ្យមាន atherosclerosis នៃសរសៃឈាមបេះដូងធ្វើឱ្យស្ថានភាពអ្នកជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
អ្នកដែលមានជំងឺក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីត៖ តៅហ៊ូមានផ្ទុកសារធាតុ isoflavones ច្រើន ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានសារធាតុផ្សំនេះច្រើនពេក វានឹងរារាំងអង់ស៊ីម peroxidase ដែលជាអង់ស៊ីមដែលគាំទ្រអ៊ីយ៉ូតក្នុងការសំយោគនៃការផលិតអរម៉ូនទីរ៉ូអ៊ីត បង្កជាជំងឺ hypothyroidism។
មនុស្សចាស់ និងអ្នកជំងឺតម្រងនោម៖ រាងកាយរបស់មនុស្សចាស់ ឬអ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោម ជារឿយៗមានការរំលាយអាហារ និងសមត្ថភាពបញ្ចេញចោលមិនល្អ។ ប្រសិនបើអ្នកបរិភោគមាន់ច្រើន វានឹងបង្ខំឱ្យតម្រងនោមធ្វើការច្រោះកាកសំណល់ច្រើន ឬធ្វើការខ្លាំងពេក យូរៗទៅវានឹងកាត់បន្ថយមុខងារតម្រងនោម ធ្វើឱ្យឈឺខ្នង ធ្វើឱ្យឆ្អឹងកាន់តែចាស់ ធ្វើឱ្យអស់កម្លាំង និងនោមច្រើន។
អ្នកដែលខ្វះជាតិអ៊ីយ៉ូតក្នុងរាងកាយ៖ យោងតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ តៅហ៊ូមានផ្ទុកសារធាតុ Saponins ដែលមានឥទ្ធិពលជំរុញការបញ្ចេញជាតិអ៊ីយ៉ូតចេញពីរាងកាយទៅខាងក្រៅ។ នេះធ្វើឲ្យស្ថានភាពអ្នកដែលទទួលរងពីកង្វះអ៊ីយ៉ូតកាន់តែអាក្រក់។
អ្នកដែលមានជំងឺប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ៖ ដោយសារតៅហ៊ូមានប្រូតេអ៊ីនរុក្ខជាតិច្រើន ការទទួលទានច្រើនពេកនឹងរំខានដល់ការស្រូបយកជាតិដែករបស់រាងកាយ និងធ្វើឱ្យការបំបែកប្រូតេអ៊ីនលើសទម្ងន់ ជាហេតុធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមនាំឱ្យរំលាយអាហារមិនគ្រប់គ្រាន់ ហើមពោះ រាគ។ និងរោគសញ្ញាផ្សេងទៀត៕