គំនិត​ដែលថា​ចេក​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម អ្នក​ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ណា​អាច​ញ៉ាំ​បាន​យ៉ាង​ស្រួល​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ មាន​ម្តាយ​មួយចំនួន​ដែល​មិនគួរ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ចេក ហើយ​ខាងក្រោម​នេះ​ជា​មូលហេតុ​។​

​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរ​ញ៉ាំ​ចេក​ឬ​អត់​?

​ចេក​ជា​ផ្លែឈើ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ មាន​ជីវជាតិ តម្លៃថោក​ដែល​ស្ត្រី​គួរ​ញ៉ាំ​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ចេក​នាំមក​នូវ​គុណ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​យ៉ាងច្រើន ជាពិសេស​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ក្នុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ផ្លែ​ចេក​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ ចូរ​ស្វែងយល់​ទាំងអស់គ្នា​។​

​សម្បូរ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​៖ ចេក​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើន​ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ កាល់ស្យូម​ជួយ​ម្តាយ​ដែលមាន​ផ្ទៃពោះ និង​ទារក​រឹងមាំ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ចង់​បំបាត់​អា​ការៈឈឺ​ខ្នង និង​រមួលក្រពើ ចាំ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ចេក​រាល់ថ្ងៃ​។​

​សម្បូរ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​៖ ផ្លែ​ចេក​សម្បូរ​ទៅដោយ​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការលូតលាស់​របស់​ទារ​ក ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​របស់​ទារ​ក​ល្អឥតខ្ចោះ​។ បើ​គ្មាន​អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​ទេ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​អាច​កើត​មិន​គ្រប់​ខែ ហើយ​ទារក​ងាយ​នឹង​កើត​ជំងឺខ្សោយបេះដូង​។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រី​មានគភ៌​ទទួលទាន​ចេក​រាល់ថ្ងៃ គឺជា​វិធី​ដ៏​ល្អ​បំផុត​ក្នុងការ​ការពារ​សុខភាព​ខ្លួនឯង និង​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​។​

9 Health Benefits Of Eating Bananas During Pregnancy

​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក​៖ ជាតិ​ដែក​គឺជា​សារធាតុ​រ៉ែ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ កង្វះ​ជាតិ​ដែក​នឹងធ្វើ​ឱ្យមាន​ភាពស្លេកស្លាំង នាំឱ្យមាន​បញ្ហា​ជាច្រើន​ក្នុងការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​យឺត និង​សម្រាលកូន​មិន​គ្រប់​ខែ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ កង្វះ​ជាតិ​ដែក​មិនមែនជា​ជំងឺ​កម្រ និង​ពិបាក​ព្យាបាល​នោះទេ​។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​អាចបំពេញ​កង្វះ​ជាតិ​ដែក​ទាំងស្រុង​ដោយ​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក​។ ចេក​គឺជា​អាហារ​មួយ​ក្នុងចំណោម​អាហារ​បែបនេះ​។​

​ជួយ​រក្សា​លំនឹង​សម្ពាធ​ឈាម​៖ ចេក​ផ្តល់​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ច្រើន​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ ជួយ​រក្សា​តុល្យភាព​សម្ពាធ​ឈាម និង​គ្រប់គ្រង​ភាព​តានតឹង​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ទទួលទាន​ផ្លែ​ចេក​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ គឺជា​វិធានការ​ដ៏​សាមញ្ញ និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បំផុត ដើម្បី​ជួយ​រក្សា​តុល្យភាព​សម្ពាធ​ឈាម​។

​តើ​ចេក​ប៉ុន្មាន​សមស្រប​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​?

​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​អាច​ទទួលទាន​ចេក ១-២​ផ្លែ​/​ថ្ងៃ ដើម្បី​បំពេញតម្រូវការ​អាហារូបត្ថម្ភ​ភាគច្រើន​របស់​រាងកាយ​។ លើសពីនេះ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិនគួរ​ញ៉ាំ​ចេកទុំ ឬ​ចេកណាំវ៉ា​ដែល​ទុកចោល​យូរពេក​ក្នុង​បរិយាកាស​ខាងក្រៅ​នោះទេ ព្រោះ​វា​អាច​នឹងមាន​សត្វ​ទុំ​ដែល​នាំមក​នូវ​មេរោគ​។​

​តើ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរ​មិន​ញ៉ាំ​ចេក​ក្នុងករណី​អ្វីខ្លះ​?

​ថ្វីត្បិតតែ​វា​ល្អ ប៉ុន្តែ​មិនមែន​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ទាំងអស់​អាច​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ចេក​បានទេ​។ ដូច្នោះ​ហើយ នៅ​ដំណាក់កាល​ដំបូង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរតែ​កំណត់ ឬ​ល្អ​បំផុត​មិន​បរិភោគ​ចេក​។ នៅ​ដំណាក់កាល​កណ្តាល និង​ចុង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​អាច​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ចេក​បាន ប៉ុន្តែ​មិន​ច្រើនពេក​ទេ​។ អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​ចេក ១-២ ផ្លែ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ នៅពេល​ទទួលទាន​ផ្លែ​ចេក អ្នក​ក៏​គួរកត់សំគាល់​ផងដែរ​ថា ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែលមាន​លំពែង​ខ្សោយ និង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់ ពួកគេ​មិនគួរ​ទទួលទាន​ចេក​ឡើយ​។​

​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែលមាន​លំពែង​និង​ក្រពះ​ខ្សោយ​

​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែលមាន​លំពែង និង​ក្រពះ ខ្សោយ​នៅពេល​ទទួលទាន​ចេក​នឹង​នាំឱ្យ​រាគ និង​រោគសញ្ញា​មិនល្អ​ផ្សេងទៀត​នៃ​បំពង់​រំលាយ​អាហារ​។ កាន់តែ​គ្រោះថ្នាក់ វា​អាច​បណ្តាលឱ្យ​ទាំង​ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ ខ្វះ​អាហារូបត្ថម្ភ​។ បើ​អ្នក​ពិតជា​ចង់​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ចេក​ព្រោះ​ឃ្លាន​ពេក អ្នក​គួរ​ស្ងោរ​វា​ហើយ​ញ៉ាំ​។​

ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែលជា​តិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់​

​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់​មិនគួរ​ទទួលទាន​ចេក​ឡើយ ។ ដោយសារតែ​ចេក​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន ដូច្នេះ​ពេល​ញ៉ាំ​វា​នឹង​បង្កើន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ នេះ​នឹង​មិនល្អ​សម្រាប់​ទាំង​ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​។ ជាងនេះទៅទៀត វា​ក៏​អាច​នាំឱ្យមាន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ចំពោះ​ស្ត្រី​មានគភ៌​ផងដែរ​។​

​សូម​យកចិត្តទុកដាក់​ការពារ​សុខភាព​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​ទារក​ឱ្យ​បានល្អ​បំផុត​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង