​អាហារ​ខាងក្រោម​មាន​ជីវជាតិ សំបូរ​ទៅដោយ​កូ​ឡា​ជេន (collagen) ប៉ុន្តែ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប ដែល​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី ជាពិសេស​អ្នក​ដែល​ឈានចូល​វ័យ​កណ្តាល​។​

​ឆ្អឹង​ស៊ុប​

​ទោះបីជា​ការស្រាវជ្រាវ​ថ្មីៗ​នេះ​បាន​បង្ហាញថា​ឆ្អឹង​ស៊ុប​ប្រហែលជា​មិនមែនជា​ប្រភព​នៃ collagen ដែល​អាច​ទុកចិត្តបាន​ក៏ដោយ ជម្រើស​នេះ​គឺជា​វិធីសាស្ត្រ​ដ៏​ពេញនិយម​បំផុត​។​

​ធ្វើឡើង​ដោយ​ការ​ស្ងោរ​ឆ្អឹង​ស៊ុប​ក្នុង​ទឹក ដំណើរការ​នេះ​ត្រូវបាន​គេ​និយាយថា​ដើម្បី​ចម្រាញ់​កូ​ឡា​ជែ​ន​។ លើសពីនេះ ឆ្អឹង​ស៊ុប​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​កាល់ស្យូម ម៉ាញេស្យូម ផូស្វ័រ កូ​ឡា​ជែ​ន គ្លុយកូស​មីន chondroitin អាស៊ីត​អា​មី​ណូ និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ទៀត​។

Mutton Bone Soup, Healthy Mutton Soup - GoSpicy

​សាច់មាន់​

​សាច់មាន់​មាន​ជាលិកា​ភ្ជាប់​ច្រើន​។ ជាលិកា​ទាំងនេះ​ធ្វើឱ្យមាន់​ក្លាយជា​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរបែប​នៃ​កូ​ឡា​ជែ​ន​ក្នុង​របប​អាហារ​។ ការសិក្សា​ជាច្រើន​បាន​ប្រើ ក មាន់ និង​ឆ្អឹងខ្ចី​ជា​ប្រភព​នៃ collagen ដើម្បី​ព្យាបាល​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​។ ជាមួយគ្នានេះ សាច់មាន់​ក៏មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​ផងដែរ ដូច្នេះ​វា​អាចជួយ​អ្នក​ក្នុងការ​សម្រក​ទម្ងន់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។​

fresh raw chicken meat Stock Photo by magone | PhotoDune

ត្រី និង សិប្បីសត្វ​

​ដូច​សត្វ​ដទៃទៀត​ដែរ ត្រី និង​ពពួក​សិប្បីសត្វ ច្រើន​តែមាន​ឆ្អឹង និង​សរសៃ​ចង​ធ្វើ​ពី​កូ​ឡា​ជែ​ន​។ លើសពីនេះ សាច់​ត្រី និង​ពពួក​សិប្បីសត្វ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ Omega-3 ច្រើន ដែល​ជួយ​បន្ថែម​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង កាត់បន្ថយ​ភាពស្លេកស្លាំង បង្កើន​ការចងចាំ​…​។​

Assortment of edible fresh fish and shellfish - Stock Image - H110/0723 -  Science Photo Library

​ពពួក​ក្រូច​

​ពពួក​ក្រូច​ច្រើនតែ​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន C ច្រើន ដែល​ដើរតួ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុង​ការផលិត Pro-Collagen ដែលជា​បុព្វហេតុ​របស់​រាងកាយ​ក្នុងការ​បង្កើត​កូ​ឡា​ជែ​ន​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​ស្បែក និង​រូបរាង​របស់​ស្ត្រី​។ ជាមួយគ្នានេះ សមាសធាតុ​វីតាមីន C ក៏​ជួយ​អ្នក​ពង្រឹង​ភាព​ធន់​របស់​អ្នក ការពារ​ជំងឺ​ផ្តាសាយ ការឆ្លង​មេរោគ​ផ្លូវដង្ហើម​…..​។​

​ដូច្នេះហើយ អ្នក​គួរតែ​បន្ថែម​ផ្លែឈើ​ពពួក​ក្រូច​ដូចជា​៖ ក្រូចថ្លុង ក្រូចឆ្មា ក្រូចឃ្វិច​… ទៅក្នុង​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក​!

8 Types of Citrus That Grow in Indonesia - FactsofIndonesia.com

​បន្លែ​ស្លឹក​បៃតង​

​យើងទាំងអស់គ្នា​ដឹងថា បន្លែ​បៃតង គឺជា​ផ្នែក​មួយ​ដ៏​សំខាន់​នៃ​របប​អាហារ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច ខាត់ណា​, ស្ពៃ​ស្វី​ស និង​សាឡា​ត់ ផ្សេងទៀត​ទទួលបាន​ពណ៌​របស់​វា​ពី chlorophyll ដែល​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​សម្រាប់​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​របស់​វា​។​

Health Benefits of Dark Leafy Green Vegetables

​សណ្តែក​និង​ផលិតផល​សណ្តែក​

​សណ្តែកសៀង​ជា​អាហារ​សម្បូរ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែលជា​ធម្មតា​មាន​អាស៊ីដ​អា​មី​ណូ​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​សំយោគ​កូ​ឡា​ជែ​ន​។ លើសពីនេះ ពួកវា​ជាច្រើន​សម្បូរ​ទៅដោយ​ទង់ដែង ដែលជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​មួយទៀត​ដែល​ត្រូវការ​សម្រាប់​ការផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន​៕​

Soybean Products and Its Environmental Impact | Earth.Org - Past | Present  | Future
ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង