ចាប់ពី​អាយុ ៣៥​ឆ្នាំ​ឡើងទៅ ស្ត្រី​នឹង​កាន់តែ​ឆាប់​ចាស់ ហើយ​ប្រសិនបើ​មិន​យកចិត្តទុកដាក់ និង​ខ្វាយខ្វល់​ទេនោះ ភាព​ចាស់​នេះ​នឹង​កាន់តែ​អាក្រក​ក់​ទៅៗ​។​

​ខាងក្រោម​នេះ ជាំ​បន្លែ​៥​មុខ ដែល​សម្បូរ​កូ​ឡា​ជែ​ន​ស្ត្រី​គួរ​ញ៉ាំ​រាល់ថ្ងៃ​

​ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​

​បន្លែ​នេះ​ត្រូវបាន​អ្នកជំនាញ​ចាត់ទុកថា​ជា “​អាហារ​កំពូល​” ព្រោះ​វា​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម ប៉ុន្តែ​មាន​កាឡូរី​ទាប​ណាស់ ដូច្នេះ​អ្នក​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ច្រើន​ដោយ​មិន​បារម្ភ​អំពី​ការ​ធាត់​។ លើសពីនេះ ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ផងដែរ ដូច្នេះ​វា​អាចជួយ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​មួយចំនួន​ដូចជា មហារីក​សុដន់ មហារីកក្រពះ និង​មហារីក​ពោះវៀនធំ​។​

​ជាពិសេស​បំផុត ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីល និង​វីតាមីន C ដែលជា​កត្តា​សំខាន់​ជួយ​ឱ្យ​រាងកាយ​បង្កើន​កូ​ឡា​ជែ​ន​។ បើ​អ្នក​ទទួលទាន​បានល្អ ស្បែក​របស់​អ្នកនឹង​កាន់តែ​រលោង ហើយ​សក់​ក៏​កាន់តែ​រលាស់​ដែរ​។ មាតិកា​ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីល​នៅក្នុង​ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច គឺ​ខ្ពស់ជាង​បន្លែ​ដទៃទៀត ដូច្នេះ​បន្ថែម​វា​ទៅក្នុង​ចាន​អាហារ​របស់​អ្នក​ភ្លាមៗ​។​

​ប្រូ​ខូ​លី​

​បន្លែ​នេះ​អាច​ការពារ​ការ​បំបែក​កូ​ឡា​ជែ​ន​ក្នុង​រាងកាយ​បាន ព្រមទាំង​សម្បូរ​ទៅដោយ​ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីល បង្កើន​បរិមាណ​កូ​ឡា​ជែ​ន​ក្នុង​ស្បែក​។ លើសពីនេះ​ទៀត​ក្ល​រ៉ូ​ហ្វីល​ក៏​ការពារ​ស្បែក​ពី​កាំរស្មី​អ៊ុ​ល​ត្រា​វី​យូ​ឡេ​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់ ទប់ស្កាត់​ការវិវត្ត​នៃ​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ក្នុង​រាងកាយ និង​ប្រឆាំង​ភាព​ចាស់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។​

​លើសពីនេះ វា​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ sulforaphane តែមួយគត់​ដែល​ជួយ​កែលម្អ​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់​ដោយ​ការបង្កើន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅក្នុង​ខ្លួន​។ សារធាតុ​នេះ​ក៏​បន្ថយ​ដំណើរការ​នៃ​ភាព​ចាស់ និង​ការពារ​ការវិវត្ត​នៃ​ជំងឺ​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​អាយុ​។​

​ខាត់ណា​

​ខាត់ណា​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា “​ស្តេច​នៃ​បន្លែ​” ដោយសារតែ​វា​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ដែល​ចិញ្ចឹម​រាងកាយ​។ ពួកវា​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូចជា beta-carotene វីតាមីន C ក៏ដូចជា flanovoids និង polyphenols ដែល​ជួយ​កោសិកា​ប្រឆាំងនឹង​ការខូចខាត​ដែល​បណ្តាលមកពី​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ដោយហេតុនេះ​ជៀសវាង​ភាព​ចាស់ និង​ជំងឺ​។​

​បន្លែ​នេះ​ក៏​ផ្តល់នូវ​វីតាមីន A, K… ដើម្បី​ជួយ​កម្ចាត់​ជាតិពុល និង​បង្កើន​ភាព​ធន់​។ នៅពេលនេះ​រាងកាយ​នឹង​ត្រូវបាន​ស្រូបយក​យ៉ាង​ពេញលេញ​ជាមួយនឹង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​រលោង​និង​ពណ៌​ផ្កាឈូក​។ បច្ចុប្បន្ននេះ ម៉ាក​ផលិតផល​ថែរក្សា​ស្បែក​បានចេញ​លក់​ផលិតផល​ថែរក្សា​ស្បែក​ដែលមាន​សារធាតុ​ចម្រាញ់​ពី​ខាត់ណា ល្មម​យល់ថា តើ​បន្លែ​នេះ​ល្អ​សម្រាប់​ស្បែក​កម្រិតណា​។​

​សាឡា​ត់​

​សាឡា​ត់​ជា​បន្លែ​ឆៅ​ដែល​គេ​ស្គាល់​ថា​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។ វីតាមីន A នៅក្នុង​បន្លែ​នេះ​ជួយ​ជំរុញ​ការបង្កើត​កោសិកា​ស្បែក​ឡើងវិញ ខណៈដែល​វីតាមីន C ការពារ​ស្បែក​ពី​កាំរស្មី UV និង​បន្ថយ​សញ្ញា​នៃ​ភាព​ចាស់​។ លើសពីនេះ ជាតិ​សរសៃ​នៃ​សាឡា​ត់​ជួយ​រាងកាយ​ក្នុងការ​បន្សាប​ជាតិពុល និង​លើកកម្ពស់​សុខភាព​ស្បែក​។​

​លើសពីនេះ សាឡា​ត់​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ជួយ​រាងកាយ​ប្រឆាំងនឹង​ការបំផ្លាញ​កោសិកា​ពី​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។ គ្រាន់តែ 2 ពែង​នៃ​សាឡា​ត់​មាន 1.2mg នៃ beta-carotene អាស៊ីត chlorogenic និង lutein ពង្រឹង​ស្បែក​។ អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​បន្លែ​ឆៅ​នេះ​ដើម្បី​ស្រូបយក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​អតិបរមា ដោយ​គ្រាន់តែ​លាង​វា​ចេញ​។​

​ស្ពៃក្តោប​

​ស្ពៃក្តោប​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន A, C, E ខ្ពស់ និង​ស្ពាន់ធ័រ និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម … មិន​ត្រឹមតែ​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​បញ្ជាក់ថា​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ស្បែក​ផងដែរ​។ ពួកវា​ជួយ​សម្អាត​យ៉ាងជ្រៅ ធ្វើឱ្យ​ស្បែក​សមាន​សុខភាព​ល្អ សូម្បីតែ​ពណ៌​ស្បែក ព្យាបាល​ស្នាម​ខ្មៅ និង​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែ​កមាន​សុខភាព​ល្អ​។ ដូច្នេះ ពន្យា​ភាព​ចាស់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។​
​លើសពីនេះ ស្ពៃក្តោប​ក៏ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា “​លំពែង​” ធ្វើឱ្យ​ថ្លើម​ត្រជាក់ ដោយសារ​អង់ស៊ីម​ពិសេស​ដែល​បន្សាប​ជាតិពុល​ពី​ថ្លើម​។ ការទទួល​ទាន​បន្លែ​នេះ​នឹង​ជួយ​ឱ្យ​រាងកាយ​កម្ចាត់​ជាតិពុល​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព កម្ចាត់​ខ្លាញ់ និង​ការពារ​ការកើត​មុន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ។ អ្នក​អាច​ច្របាច់​ទឹក​ផឹក ឬ​ស្ងោរ​បិទ​ជា​ម៉ាស​ក៏​ល្អ​សម្រាប់​ស្បែក​ដែរ​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង