ចាប់ពីអាយុ ៣៥ឆ្នាំឡើងទៅ ស្ត្រីនឹងកាន់តែឆាប់ចាស់ ហើយប្រសិនបើមិនយកចិត្តទុកដាក់ និងខ្វាយខ្វល់ទេនោះ ភាពចាស់នេះនឹងកាន់តែអាក្រកក់ទៅៗ។
ខាងក្រោមនេះ ជាំបន្លែ៥មុខ ដែលសម្បូរកូឡាជែនស្ត្រីគួរញ៉ាំរាល់ថ្ងៃ
ស្ពៃស្ពីណាច
បន្លែនេះត្រូវបានអ្នកជំនាញចាត់ទុកថាជា “អាហារកំពូល” ព្រោះវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ប៉ុន្តែមានកាឡូរីទាបណាស់ ដូច្នេះអ្នកអាចញ៉ាំបានច្រើនដោយមិនបារម្ភអំពីការធាត់។ លើសពីនេះ ស្ពៃស្ពីណាចក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផងដែរ ដូច្នេះវាអាចជួយការពារជំងឺមហារីកមួយចំនួនដូចជា មហារីកសុដន់ មហារីកក្រពះ និងមហារីកពោះវៀនធំ។
ជាពិសេសបំផុត ស្ពៃស្ពីណាចមានផ្ទុកសារធាតុក្លរ៉ូហ្វីល និងវីតាមីន C ដែលជាកត្តាសំខាន់ជួយឱ្យរាងកាយបង្កើនកូឡាជែន។ បើអ្នកទទួលទានបានល្អ ស្បែករបស់អ្នកនឹងកាន់តែរលោង ហើយសក់ក៏កាន់តែរលាស់ដែរ។ មាតិកាក្លរ៉ូហ្វីលនៅក្នុងស្ពៃស្ពីណាច គឺខ្ពស់ជាងបន្លែដទៃទៀត ដូច្នេះបន្ថែមវាទៅក្នុងចានអាហាររបស់អ្នកភ្លាមៗ។
ប្រូខូលី
បន្លែនេះអាចការពារការបំបែកកូឡាជែនក្នុងរាងកាយបាន ព្រមទាំងសម្បូរទៅដោយក្លរ៉ូហ្វីល បង្កើនបរិមាណកូឡាជែនក្នុងស្បែក។ លើសពីនេះទៀតក្លរ៉ូហ្វីលក៏ការពារស្បែកពីកាំរស្មីអ៊ុលត្រាវីយូឡេដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ ទប់ស្កាត់ការវិវត្តនៃរ៉ាឌីកាល់សេរីក្នុងរាងកាយ និងប្រឆាំងភាពចាស់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
លើសពីនេះ វាក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុ sulforaphane តែមួយគត់ដែលជួយកែលម្អដំណើរការនៃភាពចាស់ដោយការបង្កើនសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងខ្លួន។ សារធាតុនេះក៏បន្ថយដំណើរការនៃភាពចាស់ និងការពារការវិវត្តនៃជំងឺដែលទាក់ទងនឹងអាយុ។
ខាត់ណា
ខាត់ណាត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា “ស្តេចនៃបន្លែ” ដោយសារតែវាមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដែលចិញ្ចឹមរាងកាយ។ ពួកវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដូចជា beta-carotene វីតាមីន C ក៏ដូចជា flanovoids និង polyphenols ដែលជួយកោសិកាប្រឆាំងនឹងការខូចខាតដែលបណ្តាលមកពីរ៉ាឌីកាល់សេរី ដោយហេតុនេះជៀសវាងភាពចាស់ និងជំងឺ។
បន្លែនេះក៏ផ្តល់នូវវីតាមីន A, K… ដើម្បីជួយកម្ចាត់ជាតិពុល និងបង្កើនភាពធន់។ នៅពេលនេះរាងកាយនឹងត្រូវបានស្រូបយកយ៉ាងពេញលេញជាមួយនឹងសារធាតុចិញ្ចឹមជួយឱ្យស្បែករលោងនិងពណ៌ផ្កាឈូក។ បច្ចុប្បន្ននេះ ម៉ាកផលិតផលថែរក្សាស្បែកបានចេញលក់ផលិតផលថែរក្សាស្បែកដែលមានសារធាតុចម្រាញ់ពីខាត់ណា ល្មមយល់ថា តើបន្លែនេះល្អសម្រាប់ស្បែកកម្រិតណា។
សាឡាត់
សាឡាត់ជាបន្លែឆៅដែលគេស្គាល់ថាល្អសម្រាប់សុខភាព។ វីតាមីន A នៅក្នុងបន្លែនេះជួយជំរុញការបង្កើតកោសិកាស្បែកឡើងវិញ ខណៈដែលវីតាមីន C ការពារស្បែកពីកាំរស្មី UV និងបន្ថយសញ្ញានៃភាពចាស់។ លើសពីនេះ ជាតិសរសៃនៃសាឡាត់ជួយរាងកាយក្នុងការបន្សាបជាតិពុល និងលើកកម្ពស់សុខភាពស្បែក។
លើសពីនេះ សាឡាត់ក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយរាងកាយប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញកោសិកាពីរ៉ាឌីកាល់សេរី។ គ្រាន់តែ 2 ពែងនៃសាឡាត់មាន 1.2mg នៃ beta-carotene អាស៊ីត chlorogenic និង lutein ពង្រឹងស្បែក។ អ្នកគួរញ៉ាំបន្លែឆៅនេះដើម្បីស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមជាអតិបរមា ដោយគ្រាន់តែលាងវាចេញ។
ស្ពៃក្តោប
ស្ពៃក្តោបមានផ្ទុកនូវវីតាមីន A, C, E ខ្ពស់ និងស្ពាន់ធ័រ និងប៉ូតាស្យូម … មិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់សុខភាពប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងបញ្ជាក់ថាមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ស្បែកផងដែរ។ ពួកវាជួយសម្អាតយ៉ាងជ្រៅ ធ្វើឱ្យស្បែកសមានសុខភាពល្អ សូម្បីតែពណ៌ស្បែក ព្យាបាលស្នាមខ្មៅ និងជួយឱ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ។ ដូច្នេះ ពន្យាភាពចាស់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
លើសពីនេះ ស្ពៃក្តោបក៏ត្រូវបានគេស្គាល់ថាជា “លំពែង” ធ្វើឱ្យថ្លើមត្រជាក់ ដោយសារអង់ស៊ីមពិសេសដែលបន្សាបជាតិពុលពីថ្លើម។ ការទទួលទានបន្លែនេះនឹងជួយឱ្យរាងកាយកម្ចាត់ជាតិពុលយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព កម្ចាត់ខ្លាញ់ និងការពារការកើតមុនយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព ។ អ្នកអាចច្របាច់ទឹកផឹក ឬស្ងោរបិទជាម៉ាសក៏ល្អសម្រាប់ស្បែកដែរ៕