​អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​អាហារូបត្ថម្ភ​បានផ្តល់​អនុសាសន៍​ឱ្យ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ភាពអត់ឃ្លាន​ជាមួយនឹង​អាហារសម្រន់​ខាងក្រោម​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​។​

​ផ្លែឈើ​

​ផ្លែឈើ​ស្រស់ និង​ស្ងួត ផ្លែឈើ​ក្រៀម​ជាដើម សុទ្ធតែ​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ ផ្លែឈើ​ផ្តល់​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ជាច្រើន​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ តែងតែមាន​អារម្មណ៍​មាន​សុខ​ភាពល្អ និង​ពោរពេញ​ដោយ​ថាមពល​។ ផ្លែឈើ​ស្ងួត​ក៏​ជា​ប្រភព​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក​ផងដែរ​។ នេះ​ជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​ការលូតលាស់​របស់​ទារ​ក និង​សុខភាព​ម្តាយ​។ ការបន្ថែម​ជាតិ​ដែក​គ្រប់គ្រាន់ ទារក​នឹង​ធំ​ឡើង​លឿន និង​មាន​សុខភាព​ល្អ ម្តាយ​ក៏​កំណត់​ហានិភ័យ​នៃ​ភាពស្លេកស្លាំង និង​ហូរឈាម​ផងដែរ​។​

​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​គួរតែ​យកចិត្តទុកដាក់​ជ្រើសរើស​ផ្លែឈើ​ដែលមាន​គុណភាព ពេលដែល​ឃ្លាន​គួរតែ​កំណត់​ផ្លែឈើ​ដែល​អាច​បង្ក​ឱ្យ​ពោះវៀន​ងាយ​រលាក និង​មិន​ស្រួល​ដូចជា ក្រូច ក្រូចថ្លុង ជាដើម ម្យ៉ាងទៀត​អ្នក​មិនគួរ​ញ៉ាំ​ផ្លែឈើ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ជាប្រចាំ​ទេ វា​នឹង​ពិបាក​ខ្លាំងណាស់​។ វា​ងាយស្រួល​សម្រាប់​ម៉ាក់​ក្នុង​ការឡើង​ទម្ងន់​ដោយ​មិនអាច​គ្រប់គ្រង​បាន​។​

​គ្រាប់​ផ្លែឈើ​

​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ដូចជា គ្រាប់ស្វាយចន្ទី អាល់​ម៉ុ​ន វ៉​ល​ណាត់ គ្រាប់​ឈូក​… តែងតែ​ស្ថិតក្នុង​កំពូល​អាហារសម្រន់​ដែល​ឆ្ងាញ់ ងាយស្រួល និង​សំខាន់ មាន​ជីវជាតិ​ខ្លាំង មិន​ធ្វើឱ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​លើស ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​ជួយ​ឱ្យ​ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​មានការ​លូតលាស់​ខ្លាំង​ផងដែរ​។​

​គ្រាប់​ទាំងនេះ​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ខ្លាញ់​មាន​ប្រយោជន៍​ជាច្រើន ហើយ​ពួកវា​ដើរតួ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុងការ​ចិញ្ចឹម​ខួរក្បាល​របស់​ទារក​។ ពេលដែល​ម្តាយ​ញ៉ាំ​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​កាន់តែច្រើន រាងកាយ​នឹង​ទទួលបាន​អត្ថប្រយោជន៍​កាន់តែច្រើន ទារក​ក្នុង​ផ្ទៃ​ក៏​នឹង​វិវត្តន៍​ប្រកបដោយ​ភាព​វៃឆ្លាត​ផងដែរ ដោយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​មិនល្អ​មួយចំនួន​ដូចជា ភាពមិនប្រក្រតី​ជាដើម​។ បច្ចុប្បន្ននេះ​ទីផ្សារ​មាន​លក់​ផលិតផល​ជាច្រើន​ពី​គ្រាប់ ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់​ជ្រើសរើស​ម៉ាក​ល្បីឈ្មោះ​ដោយ​ប្រុងប្រយ័ត្ន​ដើម្បី​ភាពសុខសាន្ត​ក្នុងការ​ប្រើប្រាស់​។​

​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​

​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​សរសៃ ហើយ​នេះ​គឺជា​សារធាតុ​រ៉ែ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​។ អំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ទារក​កាន់តែ​ធំ ម្តាយ​មាន​ផ្ទៃពោះ​កាន់​តែមាន​បញ្ហា​ជាមួយ “​ផ្លែ​ប៉ោម​” ដោយសារតែ​សរីរាង្គ​ជុំវិញ​ត្រូវបាន​បង្ហាប់​។ ការបន្ថែម​ជាតិ​សរសៃ​គ្រប់គ្រាន់​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​កាន់តែ​រលូន​។​

​លើសពីនេះ គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​ដែក វីតាមីន អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក យ៉ាងច្រើន​ផងដែរ ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ពិការភាព​នៃ​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​។ ម្តាយ​អាច​ប្រើ​ធញ្ញជាតិ​រួមផ្សំ​ជាមួយ​ទឹកដោះគោ ទឹកដោះគោ​ជូរ ផ្លែឈើ … ដើម្បី​បង្កើត​ចាន​ដែលមាន​រសជាតិ​ចម្រុះ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ប្រឆាំង​ភាព​អផ្សុក និង​ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​សម្រាប់​ទារក​ដែល​កំពុង​លូតលាស់​។​

​ទឹកដោះគោ​ជូរ គ្រាប់ និង​ផ្លែឈើ​

​គោលបំណង​នៃ​អាហារ​នេះ​គឺ​ដើម្បី​ផ្តល់ឱ្យ​អ្នក​នូវ​ទឹកដោះគោ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ ជួយ​អ្នក និង​កូន​របស់​អ្នកទទួលបាន​កាល់ស្យូម​គ្រប់គ្រាន់​សម្រាប់​ធ្មេញ​រឹងមាំ និង​ឆ្អឹង​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ ទឹកដោះគោ​ជូរ​ក្រិ​កមាន​ប្រូតេអ៊ីន​ច្រើនជាង​ទឹកដោះគោ​ជូរ​ធម្មតា ហើយ​ថែមទាំង​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​ឆ្អែត​ជាង​មុន​ទៀតផង​។ ទឹកដោះគោ​ជូរ​ដែលមាន​ជាតិ​ស្ករ​ទាប​ក៏​មិន​ធ្វើឱ្យ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ឡើង​ទម្ងន់​ដែរ​។​

​អ្នក​អាច​លាយ​គ្រាប់​ផ្លែឈើ 1-2 ស្លាបព្រា​បាយ ដែល​សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន និង​ជាតិ​សរសៃ ហើយ​បន្ថែម​ផ្លែឈើ​ដែលមាន​ជាតិ​ទឹក​ដូចជា ស្ត្រ​បឺ​រី រ៉ា​ស​ប៊ឺ​រី ផ្លែ​ប៉ែស ឬ​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម ចូលទៅក្នុង​ចាន​ទឹកដោះគោ​ជូរ​ដែល​អ្នក​ចូលចិត្ត​។​

ទឹកក្រឡុក​, ទឹក​ផ្លែឈើ​

​ប្រសិនបើ​អ្នក​ឆ្ងល់​ថា​តើ​អាហារសម្រន់​ណា​ល្អ​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​នោះ ទឹកក្រឡុក និង​ទឹក​ផ្លែឈើ​គឺជា​ការណែនាំ​ពីរ​សម្រាប់​អ្នក​។ ផ្លែឈើ​ខ្លះ​មាន​កាឡូរី​ច្រើនពេក ដែល​អាចធ្វើឱ្យ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ឡើង​ទម្ងន់​បាន​លឿន​។ ដូច្នេះ ប្រសិនបើ​អ្នក​កំពុង​ប្រឈមមុខ​នឹង​បញ្ហា​ទម្ងន់​អំឡុងពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ ដំណោះស្រាយ​សុវត្ថិភាព​សម្រាប់​អ្នក​គឺ​ការ​ច្របាច់​យក​ទឹក​ផ្លែ​ចេក ផ្លែ​ស្ត្រ​បឺ​រី ឬ​ផ្លែ​រ៉ា​ស​បឺ​រី​។ បន្លែ​ដូចជា ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច និង សេ​ឡេ​រី មាន​វីតាមីន និង​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ប៉ុន្តែ​អ្នក​គួរតែ​បន្ថែម​វា​ប្រសិនបើ​អ្នក​ពិតជា​ចូលចិត្ត​រសជាតិ​របស់​វា​។ អ្នក​ក៏​អាច​បន្ថែម​បឺ​រ​សណ្តែកដី ឬ​កា​កាវ ដើម្បី​ធ្វើឱ្យ​ភេសជ្ជៈ​របស់​អ្នក​សម្បូរ​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន ដោយ​មិនមាន​ជាតិ​ផ្អែម​ច្រើនពេក​។​

​ផ​ប់​ខន​

​ផ​ប់​ខន និង​គ្រាប់ពោត​អាចជួយ​អ្នកការពារ​ការ​ទល់លាមក​នៅពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ នៅពេល​ទទួលទាន​វីតាមីន​មុនពេល​សម្រាល​។​

​លើសពីនេះ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ក៏ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់​លើ​របប​អាហារ​ទៅតាម​ដំណាក់កាល​នីមួយៗ​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ផងដែរ​។​
​ក្នុងអំឡុងពេល ៣ ខែ​ដំបូង​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ អ្នក​អាច​ញ៉ាំ​ការ៉ុត​សម្រាប់​វីតាមីន A ប្រេង និង វ៉​ល​ណាត់ សម្រាប់​វីតាមីន E និង​ជាតិ​សរសៃ​។ ក្នុង​ត្រីមាស​ទី ២ អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​កាល់ស្យូម និង​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​គ្រប់គ្រាន់​។ នៅពេល​ឈានដល់ ៣ ខែ​ចុងក្រោយ​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ អ្នក​អាច​បន្ថែម​ថាមពល​ដោយ​ផ្តល់​អាហារ​សម្បូរ​វីតាមីន C វីតាមីន B1 ៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង