Join with Health.com.kh on Telegram

​ការបរិភោគ​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​នៅ​ពេល​មាន​ផ្ទៃពោះ​គឺជា​សំនួរ​ដ៏​ចម្បង​នៃ​ការជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ឱ្យបាន​គ្រប់គ្រាន់​ដ៏​សំខាន់​មួយ​។

អ្នក​ត្រូវ​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រាកដថា អ្នក​បាន​បរិភោគ​ឱ្យបាន​ច្រើន​នូវ​បន្លែ​ស្រស់ ផ្លែឈើ​ស្រស់​, គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​, និង​អាហារ​សម្បូរ​ជីវជាតិ​។ អ្នក​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​អាហារ​ដែល​មា​នាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​ឱ្យបាន​គ្រប់គ្រាន់​ដោយ​ការ​បរិភោគ​ត្រី សាច់មាន់ និង​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប ដូច​ជា​ផលិតផល​ទឹក​ដោះ គោ​សាច់​ក្រហម និង​ស៊ុត ។​អ្នក​គួរតែ​ចាប់ផ្តើម​បរិភោគ​ពី​ឥឡូវ​នេះ​ហើយ​និង​បន្តបន្ទាប់​។ ត្រី​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​វីតាមីន B12 និង​វីតាមីន A ដែល​ត្រូវបាន​រកឃើញ​ផងដែរ​នៅក្នុង​បន្លែ​ពណ៌​បៃតង​និង​លឿង​។​

​កូន​របស់​អ្នក​អាច​ប្រើ​ជាតិ​ដែក​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​ឬ​យ៉ាងច្រើន និង​ត្រូវការ​ផ្គត់ផ្គង់​របស់​ស្រស់​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ ដូច្នេះ​វា​ជា​ការសំខាន់​ណាស់​សម្រាប់​អ្នក​ដើម្បី​បរិភោគ​ឱ្យបាន​ច្រើន​នៃ​អាហារ​ដែល​សំបូរ​ជាតិ​ដែក​។ អាហារ​ដែល​មាន​សម្បូរ​ជាតិ​ដែក មានដូចជា ផ្លែ​អែប​ព្រីខ​ត​, ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម​, សាច់​ក្រហម និង​ត្រី​។​

​តាម​ធម្មតា​ស្ត្រី​ម្នាក់​គួរតែ​ចាប់ផ្តើម​ទទួលយក​ថ្នាំ​គ្រាប់​អាស៊ីតហ្វូលិក​ជា​ប្រចាំថ្ងៃ​ឱ្យបាន​បី​ខែ​មុន​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​និង​បន្ត​ការទទួលយក​ពួកគេ​រហូត​ដល់​សប្តាហ៍​ទី​ម្ភៃ​នៃ​ការ​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដើម្បី​ជៀសវាង​ការ​មាន​ពិការភាព​ពី​កំណើត ដូច្នេះ​វា​ធ្វើ​ឱ្យ​យល់ច្បាស់​ថា គួ​តែ​បន្ថែម​អាហារ​ដែល​មាន​សម្បូរ​ជាតិ​អាស៊ីត ហ្វូ​លិកទៅ​នឹង​របប​អាហា​ររបស់​អ្នក​ដែល​វា​អាច​មាន​នៅក្នុង​បន្លែ​ពណ៌​បៃតង​និង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​៕