កាត់បន្ថយអាហារដែលមិនផ្តល់សុខភាពល្អដូចជាបង្អែមពីរបបអាហាររបស់អ្នកហើយជំនួសវាដោយផ្លែឈើខាងក្រោមនឹងជួយឱ្យអ្នកមានរាងស្លីម។
ផ្លែប៉ោម
អ្នកឯកទេសអាហារូបត្ថម្ភបាននិយាយថា ផ្លែប៉ោមគួរតែត្រូវបានលើកឡើងមុនគេក្នុងបញ្ជីផ្លែឈើដែលជួយសម្រកទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ផ្លែឈើនេះមានជាតិសរសៃខ្ពស់ កាឡូរីទាប អាចបន្ថយការរំលាយអាហារ រក្សាអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ។
យោងតាមក្រសួងកសិកម្មសហរដ្ឋអាមេរិក (USDA) ផ្លែប៉ោមមធ្យមមួយអាចផ្តល់ជាតិសរសៃ 4,35 ក្រាម និង 96,4 កាឡូរី។
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ការទទួលទានផ្លែឈើដែលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ និងកាឡូរីទាបដូចជាផ្លែប៉ោម អាចជួយឱ្យយើងគ្រប់គ្រងទម្ងន់បានប្រសើរជាងមុន។
ក្រូចថ្លុង
ការទទួលទានផ្លែក្រូចថ្លុងជាប្រចាំជួយឱ្យស្ត្រីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពរាប់មិនអស់ ចាប់ពីស្បែកស្រស់ស្អាតរហូតដល់ការសម្រកទម្ងន់។
ក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកជាតិទឹកច្រើន ជាតិសរសៃ វីតាមីន C កាបូអ៊ីដ្រាត … ដើម្បីជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ទន្ទឹមនឹងការលើកកម្ពស់ដំណើរការរំលាយអាហារ ការពារការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់លើស។ ក្រូចថ្លុងមួយចំហៀងផ្តល់ថាមពលត្រឹមតែ ៦៥ កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ។ យោងតាមការសិក្សាមួយ អ្នកដែលញ៉ាំក្រូចថ្លុង ឬផឹកទឹកក្រូចថ្លុងមុនពេលអាហារញ៉ាំកាឡូរីតិច ហើយស្រកទម្ងន់ 7,1%។

បឺរ
ផ្លែបឺរ គឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមនុស្សជាច្រើនបន្ថែមលើការសម្រកទម្ងន់ និងរបបអាហារសម្រកទម្ងន់របស់ពួកគេ។ ផ្លែបឺរមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ monounsaturated ខ្ពស់ ដែលល្អសម្រាប់ដំណើរការរំលាយអាហារ និងកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់។
ផ្លែឈើនេះក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, B, C, E និងសារធាតុរ៉ែដែលល្អសម្រាប់សុខភាព បង្កើនថាមពលសម្រាប់សកម្មភាពរបស់រាងកាយ។
ក្រូច
ក្រូចក៏ជាផ្លែឈើដែលមានជាតិទឹក ជាតិសរសៃ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់រាងកាយ។ ផ្លែឈើនេះមិនត្រឹមតែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានជាតិសរសៃរលាយច្រើន ដែលជួយអ្នកកាត់បន្ថយការឃ្លាន។
ការសិក្សាបានបង្ហាញថាជាតិសរសៃរលាយអាចជួយរារាំងបរិមាណនៃអរម៉ូននៃភាពអត់ឃ្លានដែលផលិតដោយរាងកាយដោយហេតុនេះជួយកាត់បន្ថយចំណង់អាហារ។
ផ្លែផាសិន
ផ្លែផាសិនទំងន់១៨ក្រាម មានត្រឹមតែ១៧កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ។ វាផ្តល់នូវប្រភពសម្បូរជាតិសរសៃ វីតាមីន A, C, ជាតិដែក និងប៉ូតាស្យូម។ ជាតិសរសៃក្នុងផ្លែល្ហុងជួយឱ្យអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ។
គ្រាប់ពូជនៃផ្លែផាសិនផ្តល់សារធាតុ piceatanol ដែលជាសារធាតុដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការបញ្ចុះសម្ពាធឈាម និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពប្រែប្រួលនៃអាំងស៊ុយលីន។

ត្រសក់
ត្រសក់មានផ្ទុកសារធាតុស្ពាន់ធ័រ និងស៊ីលីកុន ដែលជាសារធាតុមានប្រយោជន៍សម្រាប់តម្រងនោម ជួយឱ្យតម្រងនោមបញ្ចេញអាស៊ីតអ៊ុយរិក កាត់បន្ថយការបង្កើតកោសិកាខ្លាញ់ក្នុងរាងកាយ។ លើសពីនេះទៀតត្រសក់មានលក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់, មានផ្ទុកជាតិទឹកច្រើនដូច្នេះវាល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាព។
ផ្លែល្ហុង
ផ្លែល្ហុងមិនត្រឹមតែមានប្រសិទ្ធិភាពស្រស់ស្អាតលើស្បែក ល្អសម្រាប់ការរំលាយអាហារប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយស្ត្រីសម្រកទម្ងន់ និងរក្សារាងយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាពទៀតផង។ ផ្លែល្ហុង 100 ក្រាមមានត្រឹមតែ 32 កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំផ្លែល្ហុង 100 ក្រាមមុនពេលញ៉ាំអាហារ អ្នកអាចកាត់បន្ថយការឃ្លានបាយ និងអាហារដែលមានកាឡូរីខ្ពស់ផ្សេងទៀត។ លើសពីនេះ ផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកនូវវីតាមីន B ជាច្រើន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងទៀត ដែលជួយឱ្យចង្កេះស្ដើង។
ម្នាស់
ម្នាស់ជាអាវុធសម្ងាត់ជួយស្ត្រីមានក្បាលពោះរាបស្មើ។ ម្នាស់មានផ្ទុកអាស៊ីតដែលជួយកាត់បន្ថយកាឡូរីលើស។ ភាពផ្អែមល្ហែម និងក្លិនឈ្ងុយនៃម្នាស់ជួយជំរុញរសជាតិ និងក្លិន នាំមកនូវអារម្មណ៍។ ម្នាស់មានជាតិទឹក 85% ប្រូមេឡែន និងអង់ស៊ីមមានសមត្ថភាពបំបែកប្រូតេអ៊ីន ជួយឱ្យរាងកាយជៀសផុតពីបញ្ហាក្រពះមួយចំនួន។ ចំណាំ ដោយសារម្នាស់ផ្ទុកអាស៊ីតច្រើន អ្នកត្រូវចៀសវាងការញ៉ាំពេលពោះទទេ៕