ត្រីជាប្រភពសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម។ យើងភាគច្រើនដឹងថាសាច់ត្រីល្អសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែមានមនុស្សតិចណាស់ដែលដឹងថា ស្រកាត្រីមានជីវជាតិដូចសាច់។
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការទទួលទានត្រី 2 ទៅ 3 ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងការស្លាប់ដោយសារមូលហេតុទាំងអស់។ មូលហេតុគឺដោយសារតែត្រីមានអាស៊ីតខ្លាញ់ polyunsaturated វីតាមីន D និងសេលេញ៉ូម។
យ៉ាងណាមិញ សូម្បីតែអ្នកដែលចូលចិត្ត និងទទួលទានត្រីជាប្រចាំ ក៏មិនដឹងថា ស្រកាត្រីល្អសម្រាប់សុខភាព មិនអន់ជាងសាច់ត្រីដែរ។ ដូច្នេះហើយនៅពេលទទួលទានត្រី មនុស្សជាច្រើនតែងតែបោះស្រកាត្រីចោល។
ការប្រើប្រាស់ស្រកាត្រីដែលគេស្គាល់តិចតួច
ថ្វីត្បិតតែស្រកាត្រីមានត្រឹមតែ 3% នៃទម្ងន់ខ្លួនរបស់ត្រីក៏ដោយ ក៏ថ្នាំចិនបានចាត់ទុកស្រកាត្រីថាជាកំណប់នៃភាពជាប់បានយូរ ដែលជា “ធម្មជាតិនៃសម្រស់” ។
ប្រឆាំងភាពចាស់ និងការពារសរសៃឈាម
ស្រកាត្រីមានផ្ទុកនូវសារធាតុ Collagen កាល់ស្យូម ប្រូតេអ៊ីន យ៉ាងច្រើនសន្ធឹកសន្ធាប់ ដែលជួយពង្រឹងសុខភាព ប្រឆាំងភាពចាស់ និងការពារសុខភាពសរសៃឈាម កាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ក្នុងរាងកាយ។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ Collagen នៅក្នុងស្រកាត្រី ងាយស្រូបជាងប្រភព Collagen ដទៃទៀត។ ដូច្នេះហើយ វាមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការប្រឆាំងភាពជ្រីវជ្រួញ ស្បែកស្រស់ស្អាត លើកលែងតែចំណុចខ្មៅ។
ជួយពង្រឹងឆ្អឹង
ស្រកាត្រីមានជាតិកាល់ស្យូមច្រើន ដើម្បីជួយពង្រឹងឆ្អឹង។
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការចងចាំ
ស្រកាត្រីមានផ្ទុកនូវសារធាតុ lecithin ជាច្រើន ដែលធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការចងចាំ និងពន្យារភាពចាស់នៃកោសិកាខួរក្បាល។
បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុល
ដោយសារតែអាស៊ីតខ្លាញ់មិនឆ្អែតមានច្រើនប្រភេទ ស្រកាត្រីជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុល ធ្វើឱ្យឈាមរត់បានស្រួល និងមានប្រសិទ្ធភាពល្អក្នុងការការពារជំងឺដូចជា ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ស្ទះសរសៃឈាមខួរក្បាល ជាដើម។ជំងឺលើសឈាម ហូរឈាមក្នុងខ្លួន។ ខួរក្បាល…
បន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមដល់រាងកាយ
ត្រីសម្បូរប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ និងវីតាមីន។ លើសពីនេះ ត្រីសម្បូរជាតិដែក ស័ង្កសី កាល់ស្យូម … ចាំបាច់សម្រាប់រាងកាយមនុស្ស។ ជាពិសេស កាល់ស្យូម និងផូស្វ័រ សម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលមានឥទ្ធិពលការពារជំងឺក្រិស (rickets) និងជំងឺពុកឆ្អឹងចំពោះកុមារ។
កម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់លើស
ស្រកាត្រីអាចប៉ះពាល់ដល់កោសិកាខ្លាញ់ អាចជំរុញការបំបែកខ្លាញ់ ការពាររាងកាយពីការស្រូបយកជាតិខ្លាញ់ និងកម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់លើស។
ល្អសម្រាប់ការរំលាយអាហារ
ការទទួលទានស្រកាត្រីជួយជំរុញដល់ការរំលាយអាហារ បញ្ចុះលាមក និងប្រឆាំងការទល់លាមកយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព៕