​ត្រសក់ផ្អែម​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម និង​ក្រអូប​។ ទោះបីជា​មនុស្ស​ជាច្រើន​ចូលចិត្ត​ផ្លែឈើ​នេះ​ក៏ដោយ ប៉ុន្តែ​មាន​មនុស្ស​តិច​ណាស់​ដែល​ដឹងថា​វា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។

​ការលើកកម្ពស់​សុខភាព​

​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ប្រហែល 3.6% ដែល​ស្មើនឹង​បរិមាណ​ប្រូតេអ៊ីន​នៅក្នុង​សណ្តែកសៀង​។ ការ​ទទួលទាន​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​ទាំងមូល​នឹង​ជួយ​ឱ្យ​រាងកាយ​របស់​អ្នក​ស្រូបយក​បរិមាណ​ប្រូតេអ៊ីន​យ៉ាងច្រើន ដែលមាន​ប្រសិទ្ធភាព​លើកកម្ពស់​សុខភាព​។​

​ការពារ​ការចុះ​ខ្សោយ​នៃ​ភ្នែក​

​ក្រៅពី​ប្រូតេអ៊ីន គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន A ផងដែរ ដូច្នេះ​ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ជាប្រចាំ រួមទាំង​សាច់ និង​គ្រាប់ ជួយ​អ្នកការពារ​ជំងឺ Macular degeneration ក្នុង​ភ្នែក ពង្រឹង​ភ្នែក និង​ភ្នែក​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។​

​ឆ្អឹង​រឹងមាំ​

​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែលមាន​នៅក្នុង​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​ជួយ​បង្កើន​ដង់ស៊ីតេ​ឆ្អឹង​។ កុមារ និង​ស្ត្រី​គួរ​ទទួលទាន​គ្រាប់​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ឲ្យ​បាន​ច្រើន ដើម្បី​ឲ្យ​ឆ្អឹង​រឹងមាំ​។​

​ល្អ​សម្រាប់​ប្រព័ន្ធ​សរសៃឈាម​បេះដូង​

​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់ Omega-3 ដែលជា​អាស៊ីត​សំខាន់​សម្រាប់​រាងកាយ​ក្នុងការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។ ដូច្នេះ​បើ​អ្នក​ចង់ឱ្យ​បេះដូង​មាន​សុខ​ភាពល្អ កុំ​យក​គ្រាប់​ចេញ​ពេល​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​។​

​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​

​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​ក៏មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការវិវត្ត​ទៅជា​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 ដូច្នេះ​ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ច្រើន​គឺជា​វិធី​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។​

​ការគាំទ្រ​ពោះវៀន​

​ប្រសិនបើ​អ្នក​ប៉ះ​នឹង​សារធាតុ​នៅក្នុង​គ្រាប់ និង​សាច់​របស់​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម ពពួក​ដង្កូវ និង​ព្រូន​នៅក្នុង​ពោះវៀន​នឹង​ពិបាក​ក្នុងការ​រស់រានមានជីវិត​។ ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ក៏​ជា​វិធី​មួយ​សម្រាប់​កុមារ​ក្នុងការ​កម្ចាត់​ដង្កូវ និង​រុយ​តាម​ធម្មជាតិ​។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ជួយ​កុមារ​ការពារ​ជំងឺ​ក្រពះ​ពោះវៀន​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។​

​ការគាំទ្រ​សម្រាប់​ជំងឺ​ផ្តាសាយ​និង​ផ្តាសាយ​

​នៅពេលដែល​អ្នកមាន​ជំងឺ​ផ្តាសាយ វីតាមីន C ដែលមាន​នៅក្នុង​គ្រាប់​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ជួយ​ពង្រឹង​ភាព​ធន់ ប្រឆាំង​មេរោគ​ដែល​បង្ករ​ឱ្យមាន​គ្រុនក្តៅ គ្រុនផ្តាសាយ ហើយ​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម ក៏​ជួយ​ជំរុញ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ដកដង្ហើម បណ្តេញ​ជាតិពុល​ចេញពី​រាងកាយ​បាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល​។​

​ស្រក​ទម្ងន់​

​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​ជាតិ​សរសៃ​នៅក្នុង​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម ធ្វើឱ្យ​អ្នក​ឆ្អែត​បានយូរ កាត់បន្ថយ​ការ​ឃ្លាន​។ ទទួលទាន​សាច់ និង​គ្រាប់​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ច្រើន អ្នកនឹង​បាត់បង់​ជាតិ​ខ្លាញ់​លើស រក្សា​ទម្ងន់​ដ៏​ល្អ​របស់​អ្នក​ឱ្យ​បានយូរ​។

​ចំណាំ​ពេល​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ​

​បរិភោគ​គ្រាប់​ទាំងមូល​

​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម មាន​ផ្ទុក​នូវ​អូ​មេ​ហ្គា 3 និង​វីតាមីន A ជាច្រើន ដែល​ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង និង​ថែរក្សា​ភ្នែក​ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ ដូច្នេះ​នៅពេលដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​វា អ្នក​មិនគួរ​បោះចោល​គ្រាប់​នោះទេ​។​

​កុំ​ញ៉ាំ​ច្រើនពេក​

​ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ច្រើនពេក​នឹង​រារាំង​អ្នក​មិន​ឲ្យ​ញ៉ាំ​អាហារ​ផ្សេងទៀត​។ ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​ច្រើន​ក៏​អាច​បណ្តាលឱ្យ​ហើមពោះ និង​ដើរខ្យល់​ផងដែរ​។ អាហារ​នីមួយៗ អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​តែ 3-4 ដុំ រក្សា​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ 1-2​ដង ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​គឺ​សម​ហេតុផល​។​

​កំណត់​ការ​ញ៉ាំ​ប្រសិនបើ​អ្នក​អាចធ្វើ​បាន​

​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ផ្តាសាយ ឬ​កំពុង​ព្យាបាល​ជំងឺ​ទាក់ទង​នឹង​តម្រងនោម គួរតែ​កាត់បន្ថយ​បរិមាណ​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​នៅក្នុង​របប​អាហារ​របស់​ពួកគេ ដើម្បី​កុំឱ្យ​ស្ថានភាព​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ឡើង​។​

​អ្នកជំងឺ​ក្រពះ​មិនគួរ​ញ៉ាំ​គ្រាប់​ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​

​ត្រសក់ផ្អែម ថ្វីត្បិតតែ​ល្អ​សម្រាប់​ក្រពះ ប៉ុន្តែ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ក្រពះ​មិនគួរ​ទទួលទាន​គ្រាប់​វា ឡើយ​។ មូលហេតុ​គឺ​គ្រាប់​ត្រសក់ផ្អែម​រឹង​ខ្លាំង ញ៉ាំ​នឹងធ្វើ​ឲ្យ​មិន​រំលាយ​។ ក្រៅពីនេះ ផ្លែ​ត្រសក់ផ្អែម​មាន​វីតាមីន C ច្រើន ដូច្នេះ​អ្នក​ដែលមាន​ជំងឺ​ក្រពះ គួរ​ទទួលទាន​តិចជាង ៥០ ក្រាម​/​ដង និង​ទទួលទាន​មិន​លើសពី ១០០ ក្រាម​/​ថ្ងៃ​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង