Join with Health.com.kh on Telegram

ការ​បរិភោគ​ត្រី​ប្រហែលជា​អាច​កាត់​បន្ថយ​នៃ​ឱកាស​នៃ​ការ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២​បាន​ពាក់កណ្តាល​ដែរ​ ។​

នេះ​គឺជា​អ្វី​ដែល​គួរ​អោយ​ភ្ញាក់ផ្អើល​ និង​ជា​ការ​ពិត​មួយ​ ដែល​បាន​មក​ពី​អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​ ជនជាតិ​ Dutch​ នៅ​ឯ​ វិទ្យាស្ថាន​សុខភាព​សាធារណៈ​ និង​ការ​ការពារ​បរិស្ថាន​ជាតិ​ ។​ ពួក​គេ​បាន​ធ្វើ​ពិសោធន៍​លើ​មនុស្ស​ប្រុស​ស្រី​ចំនាស់ៗ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​ធម្មតា​ចំនួន​ ១៧៥​នាក់​ ដើម្បី​ប្រាកដ​ថា​ពួក​ គេ​មិន​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ និង​បញ្ហា​ Impaired​ Glucose​ Tolerance​ (​ជា​ស្ថានភាព​មួយ​ដែល​គិត​ថា​នឹង​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​)​ ។​

បួន​ឆ្នាំ​ក្រោយមក​ នៅ​ពេល​ដែល​ពួក​គេ​ធ្វើតេស្ត​សារ​ឡើង​វិញ​ ពួក​គេ​បាន​រក​ឃើញ​ថា​ មនុស្ស​ទាំងនោះ​ភាគច្រើន​មាន​បញ្ហា​ Impaired​ Glucose​ Tolerance​ ប៉ុន្តែ​អ្វី​ដែល​គួរ​អោយ​ចាប់អារម្មណ៍​នោះ​គឺ​ មាន​ចំនួន​តែ​ ២៥​ភាគរយ​ប៉ុណ្ណោះ​នៃ​អ្នក​ដែល​បរិភោគ​ត្រី​ទៀងទាត់​មាន​បញ្ហា​ នេះ​បើ​យើង​ធ្វើការ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​អ្នក​មិន​បរិភោគ​ត្រី​សោះ​ មាន​ចំនួន​ ៤៥​ភាគរយ​ ។​

អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​ជា​ច្រើន​បាន​សន្និដ្ឋាន​ថា​ បើ​យើង​ធ្វើការ​ប្រៀបធៀប​រវាង​អ្នក​ដែល​ចូល​ចិត្ត​ទទួលទាន​ត្រី​ និង​អ្នក​មិន​ចូល​ចិត្ត​ទទួលទាន​ត្រី​ ហើយ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ គឺ​អ្នក​ដែល​ចូល​ចិត្ត​ទទួលទាន​ត្រី​មានឱកាស​តែ​ពាក់កណ្តាល​ប៉ុណ្ណោះ​ ។​ សារ​ដែល​កាន់តែ​ច្បាស់​នោះ​គឺថា​ អ្វី​ដែល​នៅ​ក្នុង​សាច់​ត្រី​ដូច​ជា​ ប្រភេទ​ខ្លាញ់​ Omega-3​ ហាក់បីដូចជា​ជួយ​ការពារ​សមត្ថភាព​របស់​រាង​កាយ​ក្នុង​ការ​ដឹកនាំ​ជាតិ​ស្ករ​ និង​លុប​បំបាត់​នូវ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​បាន​ ។​ មនុស្ស​យើង​ត្រូវការ​សាច់​ត្រី​ដើម្បី​ការពារ​រាង​កាយ​បាន​ គឺ​ចំនួន​តិចតួច​ប៉ុណ្ណោះ​ (៣០​ក្រាម​)​ ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ អាច​ជា​ត្រី​ស្រស់​ ឬ​ត្រី​កំប៉ុង​ ។​

ប្រការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​គឺថា​ ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​មិន​គួរ​ប្រើ​ថ្នាំ​គ្រាប់​ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់ត្រី​នោះ​ទេ​ លើកលែងតែ​មាន​បញ្ជា​ពី​គ្រូពេទ្យ​ ។​ គេ​បាន​រក​ឃើញ​នូវ​បញ្ហា​វិក​វ​ក្នុង​ការ​រក្សា​ជាតិ​ស្ករ​លើ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​មួយ​ចំនួន​ ។