ការជ្រុះសក់អាចបណ្តាលមកពីហេតុផលផ្សេងៗគ្នាជាច្រើន ដែលមួយក្នុងចំណោមនោះគឺរបបអាហារ។ បើអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំអាហារទាំង ៧ នេះត្រូវកែខៃភ្លាមៗ ព្រោះវាក៏ជាមូលហេតុនៃសក់ជ្រុះដែរ។
អាហារបំពងដែលមានជាតិខ្លាញ់ច្រើន
អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ច្រើនប៉ះពាល់ដល់ចំណង់អាហារ បង្កើនសម្ពាធរំលាយអាហារ។ ក្រៅពីនេះ ពួកវាក៏ប៉ះពាល់ដល់បរិមាណខ្លាញ់លើស និងការរំលាយអាហារក្នុងរាងកាយផងដែរ ។
នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំជាតិខ្លាញ់ច្រើន រាងកាយនឹងត្រូវបានជំរុញឱ្យធ្វើឱ្យស្បែកមានជាតិខ្លាញ់។ នេះបង្កើតការស្ទះនៃឫសសក់ ប៉ះពាល់ដល់ការផ្គត់ផ្គង់សារធាតុចិញ្ចឹមដល់សក់ និងហានិភ័យនៃការជ្រុះសក់។ ក្រៅពីនេះ អាហារបំពងដែលមានអាស៊ីតខ្លាញ់ឆ្អែត ក៏អាចបង្កអតុល្យភាពអ័រម៉ូន ដែលនាំឱ្យជ្រុះសក់ផងដែរ។
ដើម្បីបង្ការបញ្ហានេះ អ្នកគួរជ្រើសរើសអាហារដែលមានសុខភាពល្អស្រាល ដើម្បីផ្តល់ជីវជាតិ។ កុំបរិភោគអាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងបរិមាណច្រើន។
អាហារដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន
អាហារដែលមានជាតិកាហ្វេអ៊ីន និងសារធាតុរំញោចផ្សេងទៀតអាចជាមូលហេតុនៃការជ្រុះសក់។ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ អ្នកដែលគេងមិនលក់ដោយសារផឹកកាហ្វេច្រើន មានហានិភ័យខ្ពស់នៃការទំពែកជាងអ្នកដែលគេងបានគ្រប់គ្រាន់។
អាហារហឹរ
មនុស្សជាច្រើនចូលចិត្តញ៉ាំអាហារហឹរ ជាពិសេសក្នុងរដូវរងា ព្រោះវាជួយធ្វើឱ្យរាងកាយមានភាពកក់ក្តៅ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អាហារហឹរ ធ្វើឱ្យរាងកាយឆាប់ខឹង ធ្វើឱ្យខូចមុខងាររំលាយអាហារ និងក្នុងពេលជាមួយគ្នានេះ ធ្វើឱ្យឫសសក់រងផលប៉ះពាល់អវិជ្ជមាន ដែលមិនអំណោយផលដល់ការផ្គត់ផ្គង់សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងឫសសក់។
ដូច្នេះ ប្រសិនបើអ្នកចង់លើកកំពស់សក់ និងការពារសក់ជ្រុះ អ្នកគួរតែយកចិត្តទុកដាក់លើរបបអាហារស្រាលៗ កាត់បន្ថយការញ៉ាំអាហារហឹរ ដូចជាម្ទេស ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស។ល។
អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់
អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់អាចបង្កើនហានិភ័យនៃការធាត់ និងប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំច្រើន។
ចំពោះមនុស្សធាត់ និងធាត់ បរិមាណប្រេងដែលបញ្ចេញច្រើន ស្បែកក្បាលតែងតែមានសភាពខាញ់ មុខងារឫសសក់ចុះខ្សោយ ហើយកង្វះសារធាតុចិញ្ចឹមអាចបណ្តាលឱ្យសក់ជ្រុះលឿន។ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំអាហារច្រើនពេក ដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ ជាតិស្ករក្នុងឈាមក៏នឹងកើនឡើង និងប៉ះពាល់ដល់មុខងារសរសៃប្រសាទនៃស្បែកក្បាល និងសរសៃឈាម ដែលជំរុញឱ្យជ្រុះសក់។
អាហារវេចខ្ចប់
អាហារខ្ចប់ច្រើនតែមានសារធាតុរក្សាទុក រសជាតិ ជាដើម ដែលអាចបង្កបញ្ហាសុខភាពធ្ងន់ធ្ងរ រួមទាំងការជ្រុះសក់ផងដែរ។ ជាពិសេស អាហារដែលមានពណ៌ស្វាយ ឬពណ៌ក្រម៉ៅ អាចបណ្តាលឱ្យជ្រុះសក់ធ្ងន់ធ្ងរ។
អាហារសម្បូរវីតាមីន A
ទោះបីជាវីតាមីន A ជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់រាងកាយក៏ដោយ ការទទួលទានអាហារសម្បូរវីតាមីន A ច្រើនពេកក៏អាចបណ្តាលឱ្យជ្រុះសក់ផងដែរ។
អាហារសម្បូរជាតិម្សៅ
ការញ៉ាំអាហារម្សៅច្រើនពេកអាចធ្វើឱ្យកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមឡើងខ្ពស់ខ្លាំងដែលបង្កឱ្យមានភាពតានតឹង ដែលនាំឱ្យសក់ជ្រុះ៕