Join with Health.com.kh on Telegram

​បើ​និយាយ​ពី​តម្លៃ​វិញ គឺ​ថោក​ល្មម ដែល​នេះ​ជា​សាច់ “​កម្រ​” ប៉ុន្តែ​ឆ្ងាញ់​។ ​យ៉ាងណាមិញ ដោយសារតែ​សាច់​ថ្ពាល់​ខាងក្នុង​របស់​ជ្រូក មាន​ចំនួន​តិចតួច បើ​ចង់​ទិញ ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ត្រូវ​ប្រាប់​អ្នកលក់​ជាមុន ឬ​ទៅ​ផ្សារ​តាំងពី​ព្រលឹម​។​

​ក្រៅពី​សាច់​សាច់​ថ្ពាល់​ខាងក្នុង​របស់​ជ្រូក នៅមាន​សាច់​ដ៏​ឆ្ងាញ់​មួយទៀត​ដែល​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ជាច្រើន​មិនបាន​ដឹង​។ វា​ជា​សាច់​ចំឡក​។ ចំឡក​គឺជា​មូលដ្ឋាន​នៃ​ចង្កេះ​។ ជាធម្មតា សាច់​នេះ​នឹងត្រូវ​ចម្រោះ​យក​ពី​ខ្លាញ់​មក​លក់​ដោយឡែក​ពីគ្នា ព្រោះ​សាច់​នេះ​មិន​ស្ងួត ឬ​គ្មាន​ខ្លាញ់​ពេក​ដូច​សរសៃ​ចង្កេះ​ទេ សាច់​ចង្កេះ​អាច​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ ហើយ​ប្រើ​សម្រាប់​ចៀន ឬ​ឆា ឬ​ប្រឡាក់​៕​