ខាងក្រោមនេះជាចំណុចគួរចៀសវាងពេលទទួលទានក្រូចថ្លុង ដើម្បីចៀសវាងជំងឺ និងគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ ៖
ញ៉ាំពេលកំពុងឃ្លាន
ក្រូចថ្លុងមានបរិមាណអាស៊ីតច្រើន។ បើញ៉ាំពេលពោះទទេ វានឹងប៉ះពាល់ដល់ក្រពះ ជាពិសេសអ្នកដែលអនុវត្តវិធីសម្រកទម្ងន់ជាមួយក្រូចថ្លុង។ មនុស្សជាច្រើនបន្ទាប់ពីសម្រកទម្ងន់ ត្រូវតែព្យាបាលការឈឺក្រពះ ឬដំបៅក្រពះ ដោយទទួលទានក្រូចថ្លុងពេលពោះទទេ។
ពេលវេលាដ៏ល្អបំផុតក្នុងការញ៉ាំផ្លែក្រូចថ្លុង គឺបន្ទាប់ពីញ៉ាំបាយរួច ឬបានញ៉ាំអ្វីបន្តិចនៅក្នុងក្រពះ។ ដូចនេះ ក្រូចថ្លុងនឹងជំរុញប្រសិទ្ធភាពនៃការកែលម្អការរំលាយអាហាររបស់អ្នក។ ក្នុងពេលជាមួយគ្នាកំណត់ការកើនឡើងកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម។
កុំបរិភោគជាមួយការ៉ុតត្រសក់
ការ៉ុត និងត្រសក់ មិនគួរទទួលទានជាមួយក្រូចថ្លុងទេ។ ប្រសិនបើទទួលទានជាមួយគ្នា វានឹងបាត់បង់តម្លៃអាហារូបត្ថម្ភនៃវីតាមីន C នៅក្នុងក្រូចថ្លុង។
ញ៉ាំនៅពេលប្រើថ្នាំ
អ្នកជំងឺដែលកំពុងលេបថ្នាំច្រើនតែបន្ថែមផ្លែឈើស្រស់ឱ្យខ្លួនឯង ដើម្បីផ្តល់វីតាមីន និងជាតិរ៉ែដើម្បីលើកកម្ពស់សុខភាព។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អាស្រ័យលើស្ថានភាពសុខភាពរបស់អ្នក។
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងលេបថ្នាំអាឡែកហ្សី គួរតែកុំញ៉ាំ និងផឹកទឹកក្រូចថ្លុង ដែលវាអាចបណ្តាលឱ្យឈឺក្បាលស្រាល ញ័របេះដូង… គ្រោះថ្នាក់អាចបណ្តាលឲ្យស្លាប់ភ្លាមៗ។ ក្រូចថ្លុងពេលផ្សំជាមួយគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដូចជា៖ ល្បាយ Cyclosporine, ជាតិកាហ្វេអ៊ីន, កាល់ស្យូមប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម, Cisapride, .. ងាយបង្កផលប៉ះពាល់។
ញ៉ាំនៅពេលអ្នកមានជំងឺរំលាយអាហារ
ក្រូចថ្លុងត្រជាក់ធ្វើឱ្យអ្នករាគកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូច្នេះហើយបើអ្នកខ្សោយ អ្នកមិនគួរញ៉ាំក្រូចថ្លុងច្រើនឡើយ។ អ្នកដែលមានបញ្ហាប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ទទួលទានក្រូចថ្លុងនឹងធ្វើឱ្យជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
នៅក្នុងផ្លែក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកនូវជាតិសរសៃ និងវីតាមីន C យ៉ាងច្រើន អ្នកដែលមានដំបៅក្រពះ ឬរលាកលំពែង មិនគួរទទួលទានផ្លែក្រូចថ្លុងទេ ព្រោះក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកអាស៊ីត សារធាតុសរីរាង្គដែលបង្កើនជាតិអាស៊ីតក្នុងក្រពះ ធ្វើឱ្យក្រហាយទ្រូង និងធ្វើឱ្យដំបៅកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ ជាពិសេសក្រូចថ្លុងជូរ។
ញ៉ាំក្រូចថ្លុងជាមួយថ្លើមជ្រូក
ថ្លើមជ្រូកមានទង់ដែង ជាតិដែក ស័ង្កសី… ប្រសិនបើផ្សំជាមួយវីតាមីន C ក្នុងផ្លែទទឹម វានឹងបង្កើនល្បឿនអុកស៊ីតកម្មលោហៈ ហើយក្នុងពេលតែមួយបាត់បង់តម្លៃអាហារូបត្ថម្ភពីកំណើត៕