ភាពស្លេកស្លាំងកើតមាននៅពេលដែលឈាមខ្វះកោសិកាគ្រាប់ឈាមក្រហមគ្រប់គ្រាន់ ដែលជារឿយៗ វាត្រូវបានបង្កឡើងដោយបញ្ហាកង្វះចំណីអាហារ ឬជំងឺ។ ហានិភ័យចំពោះជំងឺស្លេកស្លាំង៖

- ញ៉ាំអាហារខ្វះជីវជាតិ ដែលខ្វះសារធាតុរ៉ែវីតាមីន ឬជាតិដែក
- កំពុងមានផ្ទៃពោះ ដែលបង្កើនទំហំនៃឈាម និងការបាត់បង់ជាតិដែក និងអាស៊ីតហ្វូលីកពីឈាម
- មានកូន ជាពិសេសប្រសិនបើកុមារកើតមិនគ្រប់ខែ
- បាត់បង់ឈាម ដោយសារគ្រោះថ្នាក់ ឬការវះកាត់នានា
- មានជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ឬជំងឺឆ្លង
- មានប្រវត្តិគ្រួសារនៃជំងឺស្លេកស្លាំង៕