ប្រសិនបើអ្នកក៏មានចំណង់ចំណូលចិត្តក្នុងការញ៉ាំអាហារទាំងនេះដែរ នោះត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ដកវាចេញ ដើម្បីការពារសុខភាពរបស់អ្នក។
ស៊ុបកំប៉ុង
ស៊ុបកំប៉ុង ឬអាហារដែលខ្ចប់ទុកជាមុនច្រើនតែមានជាតិសូដ្យូមខ្ពស់។ យោងតាមមូលនិធិអន្តរជាតិសម្រាប់ការស្រាវជ្រាវជំងឺមហារីក ដោយសារតែជាតិសូដ្យូមត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការវិវត្តនៃជំងឺមហារីកក្រពះ ដូច្នេះស៊ុបដែលមានជាតិសូដ្យូមខ្ពស់គួរតែត្រូវបានជៀសវាង។
របស់ផ្អែម
អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់តែងតែធ្វើឱ្យមនុស្សលង់ស្នេហ៍។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយនេះគឺជាមុខម្ហូបមួយក្នុងចំណោមអាហារដែលមានឥទ្ធិពលអាក្រក់ដល់សុខភាពមនុស្ស។
ការញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់នឹងធ្វើឱ្យស្ករប្រែទៅជាខ្លាញ់ និងកកកុញក្នុងថ្លើម។ នេះនាំឱ្យមានការថយចុះមុខងារថ្លើម។ លើសពីនេះ អង់ស៊ីមរំលាយអាហារបានលាក់កំបាំងច្រើនពេកនៅក្នុងពោះវៀន បន្ទាប់ពីទទួលទានផ្អែមងាយនឹងនាំឱ្យហើមពោះ និងបាត់បង់ចំណង់អាហារ។
ហតដក (hot dog)
សាច់កែច្នៃគឺជាមូលហេតុដ៏អាក្រក់បំផុតមួយនៃការកើនឡើងហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។ យោងតាមមូលនិធិស្រាវជ្រាវពិភពលោក សាច់កែច្នៃ ដូចជាហតដក (hot dog) បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀន។ អ្វីដែលអ្នកទទួលបានពីពួកគេភាគច្រើនគឺខ្លាញ់ និងអំបិល ហើយពីទីនោះហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកកើនឡើង។
អាហារជ្រក់
បន្លែជ្រក់ គឺជាមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយមមួយនៅក្នុងបណ្តាប្រទេសអាស៊ី។ នេះជាវិធីជួយរក្សាទុកអាហារឱ្យបានយូរ។ បន្លែជ្រលក់អាចជំរុញរសជាតិ ជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍កាន់តែឆ្ងាញ់ពេលញ៉ាំបាយ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ម្ហូបនេះច្រើនតែផ្ទុកអំបិលច្រើនពេក។ ការផ្អាប់អំបិលយូរនាំឱ្យផលិតសារធាតុពុលជាច្រើន។ សារធាតុទាំងនេះចូលទៅក្នុងខ្លួននឹងដាក់សម្ពាធយ៉ាងខ្លាំងលើថ្លើម។
សាច់បេខុន (Bacon)
សាច់ប្រភេទនេះអាចជាអាហារសម្រន់ដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ប៉ុន្តែវានៅតែជាសាច់កែច្នៃ។ ដូចសាច់កែច្នៃផ្សេងទៀត សាច់ បេខុន បង្កើនហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាមហារីកពោះវៀនធំ។
ភ័ស្តុតាងវិទ្យាសាស្ត្រក៏បង្ហាញផងដែរថាការទទួលទានសាច់កែច្នៃដូចជាសាច់បេខុន បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកក្រពះពោះវៀន មហារីកសុដន់ និងមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត៕