មើមឈូកអាចជាវិធីសាស្ត្រដ៏អស្ចារ្យមួយសម្រាប់ភ្ញោចទៅលើរបត់ឈាមរត់ ដើម្បីបង្កើនការដឹកនាំអុកស៊ីសែនទៅសរីរាង្គផ្សេងៗ និងបង្កើនមុខងារ ព្រមទាំងថាមពលទូទៅទៀតផង។
ជាតិដែក និងទងដែងក្នុងមើមឈូកគឺជាសារធាតុដែលសំខាន ហើយវាទាំងពីរនេះជាផ្នែកសំខាន់មួយនៃការផលិតគ្រាប់ឈាមក្រហម, កាត់បន្ថយជំងឺកង្វះគ្រាប់ឈាម និងបង្កើនលំហូរឈាម។
ចំណែកឯចំនួនដ៏ច្រើនរបស់ជាតិប៉ូតាស្យូមក្នុងមើមឈូកវិញពិតជាល្អក្នុងការរក្សាតុល្យភាពរវាងជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ និងការធ្វើប្រតិកម្មទៅលើឥទ្ធិពលរបស់ជាតិសូដ្យូមក្នុងចរន្តឈាម។ ប៉ូតាស្យូមគឺជាសារធាតុពង្រីកសរសៃឈាម មានន័យថា វានឹងទៅធ្វើអោយសរសៃឈាមធូរ និងកាត់បន្ថយការកន្ត្រាក់ និងរឹង ដូច្នេះវានឹងបង្កើនលំហូរឈាម ព្រមទាំងបន្ថយសម្ពាធក្នុងប្រព័ន្ធបេះដូង-សរសៃឈាមបាន។ ប៉ូតាស្យូមក៏ជាផ្នែកមួយដ៏សំខាន់នៃសកម្មភាពសរសៃប្រសាទ និងការចម្លងជាតិទឹក និងឈាមក្នុងខួរក្បាលដែរ៕