ផ្លែសារីដែលសម្បូរទៅដោយសាច់ និងជាតិសរសៃមួយនេះមានតួនាទីដ៏សំខាន់បំផុតចំពោះប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់មនុស្ស។

ជាមួយនឹងការទទួលទានផ្លែសេរីតែមួយផ្លែ វានឹងផ្តល់នូវជាតិសរសៃ ១៨ភាគរយនៃតម្រូវការជាតិសរសៃប្រចាំថ្ងៃរបស់មួយ ដូច្នេះវាអាចជាភ្នាក់ងារដ៏ខ្លាំងក្លាយសម្រាប់សុខភាព និងមុខងារប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ជាតិសរសៃក្នុងផ្លែសារីភាគច្រើនគឺជាប្រភេទ Non-soluble Polysaccharide (NSP) ដែលមានន័យថា វាដើរតួជាភ្នាក់ងារផ្តល់ភាពណែនក្នុងពោះវៀន។
វាប្រមូលផ្តុំអាហារ និងបន្ថែមភាពណែន ដូច្នេះវានឹងធ្វើអោយអាហារធ្វើចលនាបានយ៉ាងស្រួលជាងមុន។ វាធ្វើអោយការបន្ទោបង់មានភាពទៀងទាត់ និងកាត់បន្ថយឱកាសនៃការទល់លាមក ព្រមទាំងរាគផងដែរ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ កំទិចនៃជាតិសរសៃបែបធម្មជាតិរបស់ផ្លែសារីនឹងជួយទៅតោងភ្ជាប់សារធាតុបង្កមហារីក ព្រមទាំងរ៉ាឌីកាលសេរីក្នុងពោះវៀនធំ និងការពារសារីរាង្គពីឥទ្ធិពលនៃការខូចខាតរបស់វាបាន៕