Join with Health.com.kh on Telegram

​ផ្លែ​គូលែន​គឺជា​ផ្លែឈើ​ដ៏​ចម្លែក និង​អស្ចារ្យ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​គុណប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​យ៉ាង​មាន​តម្លៃ​ក្នុង​នោះ​មានដូចជា បង្កើន​មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​, បង្ការ​ជំងឺមហារីក​, ពង្រឹង​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ​, ធ្វើអោយ​ឆ្អឹង​រឹងមាំ​, បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​, ការពារ​រាងកាយ​ពី​វី​រ៉ុស​, ពង្រឹងរ​បត់​ឈាម​រត់​, ជំនួយ​ដល់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់ និង​បង្កើន​សកម្មភាព​រំលាយ​អាហារ​។

​សារធាតុ​ទង់ដែង​គឺជា​ជាតិ​រ៉ែ​ដ៏​សំខាន់​មួយ​ផ្សេង​ទៀត​ដែល​ត្រូវបាន​គេរ​កោះខ​ញ​ក្នុង​ផ្លែ​គូលែន ហើយ​ជាតិ​ដែក​ក៏​ជា​សារធាតុ​ដ៏​សំខាន់​បំផុត​មួយ​ដែរ​សម្រាប់​បង្កើត​កោសិកា​គ្រាប់​ឈាម​ក្រហម​។ ទង់​ដែក​ក៏​មាន​តួនាទីរ​បង្កើតជា​កោសិការ​គ្រាប់​ឈាម​ក្រហម​។ ដូច្នេះហើយ ជាតិ​ទង់ដែង​ដែល​មាន​ក្នុង​ផ្លែ​គូលែន​អាច​ពង្រឹង​ដល់​របត់​ឈាម​រត់ និង​បង្កើន​អុកស៊ីសែន​ដល់​សរីរាង្គ និង​កោសិកា​បាន​៕