សម្រាប់សំណុំបែបបទភាគច្រើនបំផុតនៃជំងឺរលាកសន្លាក់ របបអាហារគឺដើរតួនាទីតិចតួចបំផុត ឬ គ្មាននៅក្នុងកត្តាជំរុញ ឬ លក្ខខ័ណ្ឌដែលនិងបង្កឱ្យធ្ងន់ធ្ងរនោះទេ។

ទោះជាយ៉ាងណាជាទូទៅ ប្រេងត្រី ត្រូវបាន បង្ហាញថាមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាករបស់សន្លាក់។ ជំងឺរលាកសន្លាក់មួយចំនួន ទទួលបានប្រយោជន៍ពី ថ្នាំគ្រាប់ អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គាបី (omega 3) ដែលសំបូរនៅក្នុងខ្លាញ់ត្រី។
ជំងឺរលាកសន្លាក់ gout គឺជាប្រភេទពិសេសមួយ នៃជំងឺរលាកសន្លាក់ ដែលវាស្តែងចេញយ៉ាងច្បាស់ថា ទាក់ទងទៅនិងរបបអាហារ។ អាហារដែលមាន កម្រិតជាតិពួរីនខ្ពស់ ជាពិសេសនៅក្នុង សាច់ក្រហម និង ខ្យង ពួកវាអាចជាលក្ខខ័ណ្ឌជំរុញដ៏អាក្រក់មួយរបស់ការរលាកសន្លាក់។ លើសពីនេះទៅទៀត អាហារមួយចំនួន ដែលមានផ្ទុកកម្រិតនៃអាស៊ីតអ៊ុយរិច រួមទាំង គ្រឿងស្រវឹង (ជាពិសេស ស្រាបៀរ ) និង អាហារទាំងឡាយណាដែលមាន បរិមាណខ្ពស់នៃជាតិស្ករ fructose (ដូចជា ស៊ីរ៉ូពោត ដែលបានរកឃើញនៅក្នុងភេសជ្ជៈ )។ សម្រាប់អ្នកដែលមាន ជំងឺពោះវៀន អាហារដែលមានផ្ទុក gluten ( ដូចជាស្រូវសាលីជាដើម) និងអាចធ្វើឱ្យជំងឺកាន់ឈឺ និង កាន់តែធ្ងន់ធ្ងររួមគ្នា៕