ផ្លែឈើទាំងនេះមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ខណៈពេលដែលជួយសម្អាត និងការពារសួតប្រឆាំងនឹងមេរោគ។
ផ្លែប៉ោម
ផ្លែប៉ោមមិនត្រឹមតែជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានជីវជាតិខ្ពស់ និងមានសុខភាពល្អផងដែរ។ ផ្លែប៉ោមមានកាឡូរីទាប ប៉ុន្តែសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ និងមានសារជាតិ flavonoids ដែលជាសារធាតុដែលត្រូវបានអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជាច្រើនបង្ហាញថាមានសមត្ថភាពប្រឆាំងនឹងការលូតលាស់នៃកោសិកា K ។
លើសពីនេះ ផ្លែប៉ោមក៏មានផ្ទុកនូវវីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន ជាពិសេសវីតាមីន C ដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងប្រព័ន្ធដកដង្ហើម។ នៅពេលដែលមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងផ្លូវដង្ហើមមានសុខភាពល្អ យើងអាចការពារជំងឺសួតដោយធម្មជាតិ។
អ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសាលាវេជ្ជសាស្ត្រ St. George London បានរកឃើញថា អ្នកដែលញ៉ាំផ្លែប៉ោមលើសពី 5 ផ្លែក្នុងមួយសប្តាហ៍ មានមុខងារសួតប្រសើរជាងអ្នកដែលមិនបានញ៉ាំ។ ផ្លែប៉ោមមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មហៅថា quercetin ដែលជួយការពារសួតប្រឆាំងនឹងផ្សែងអ័ព្ទ និងការបំពុល។
ផ្លែសារី
ការទទួលទានផ្លែសារីជាប្រចាំគឺល្អជាពិសេសសម្រាប់សួត។ ផ្លែសារីស្រស់ជួយបណ្តេញជាតិពុលចេញពីសួតបានយ៉ាងល្អ។
ផ្លែល្វា
ផ្លែល្វា មានសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។ ទាំងផ្លែល្វាស្រស់ និងស្ងួតអាចប្រើជាថ្នាំបាន។ នៅពេលដែលបំពង់កហើម ការទទួលទានផ្លែល្វាពីរបីផ្លែអាចបំបាត់ការឈឺចាប់ និងបង្កើនល្បឿននៃការជាសះស្បើយឡើងវិញ។
នៅពេលដែលសួតក្តៅ សំលេងមានរោគសញ្ញាស្អក អ្នកអាចប្រើផ្លែល្វាដែលចម្អិនជាមួយស្ករ ហើយផឹកទឹកវា។ ទឹកប្រភេទនេះនឹងជួយសម្រួលដល់រាងកាយ បំបាត់ការឈឺបំពង់ក បាត់សំលេងស្អក ។
ទំពាំងបាយជូរ
ទំពាំងបាយជូរមានសារជាតិ flavonoids ជាច្រើន និងវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ ដែលជួយលើកកម្ពស់មុខងារសួត។ ការទទួលទានទំពាំងបាយជូរជាប្រចាំជួយសម្អាតសួត និងកម្ចាត់ជាតិពុលពីខាងក្រៅ។
ក្រូចថ្លុង
វីតាមីន C គឺចាំបាច់សម្រាប់ប្រព័ន្ធដកដង្ហើម និងសុខភាពសួត។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ក្រូចថ្លុងសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C លើសពីនេះផ្លែឈើនេះក៏មានសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗជាច្រើន ដើម្បីជួយការពារសួតពីការឆ្លងមេរោគ បង្កើនភាពស៊ាំរបស់រាងកាយ។
ការសិក្សាមួយចំនួនក៏បង្ហាញផងដែរថា ក្រូចថ្លុងជួយកែលម្អមុខងារសួតរបស់មនុស្សដែលមានជំងឺស្ទះសួតរ៉ាំរ៉ៃ។ អ្នកដែលទទួលទានក្រូចថ្លុងជាប្រចាំនឹងមានមុខងារសួតល្អជាងអ្នកដែលមិនបរិភោគក្រូចថ្លុង។
ផ្លែស្ពឺ
ផ្លែស្ពឺ គឺជាផ្លែឈើដែលមានប្រសិទ្ធភាពជម្រះកំដៅ បង្កើតសារធាតុរាវថ្មី (ទឹកក្នុងខ្លួន) បញ្ចុះទឹកនោម និងបន្សាបជាតិពុល។
នៅពេលអ្នកក្អកដោយសារខ្យល់ ឈឺមាត់ អ្នកអាចញ៉ាំផ្លែស្ពឺខ្លះ ដើម្បីបំបាត់ភាពមិនស្រួល។ ការទទួលទានផ្លែស្ពឺមួយផ្លែបន្ទាប់ពីអាហារអាចជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ត្រជាក់ ស្រស់ស្រាយ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងសួតបានយ៉ាងល្អ។
ផ្លែបឺរ
ផ្លែបឺរ គឺជាផ្លែឈើដែលមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់។ វាមិនត្រឹមតែល្អសម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការតមអាហារ និងសម្រកទម្ងន់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងល្អសម្រាប់ការពារ និងលើកកំពស់សុខភាពទៀតផង។ ផ្លែបឺរ សម្បូរទៅដោយវីតាមីន E, B6 និងវីតាមីន K ដែលជួយប្រឆាំងបាក់តេរី ដែលបង្កឱ្យរលាកសួត។ លើសពីនេះ សារធាតុប៉ូតាស្យូមខ្ពស់នៅក្នុងផ្លែបឺរ មានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺហឺត ប៉ុន្តែវាជួយបង្កើនសមត្ថភាពសួត ដើម្បីទទួលបានអុកស៊ីហ្សែនច្រើន។
ផ្លែស្ត្របឺរី
ផ្លែស្ត្របឺរីមានផ្ទុកអាស៊ីត phenolic ជាច្រើន សារធាតុ flavonoids តានីន អាស៊ីត ascorbic សារធាតុ phytochemicals … ដែលមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាព។ សារធាតុទាំងនេះជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ជួយកម្ចាត់មេរោគដែលបង្កឱ្យមានជំងឺរលាកសួត៕