នៅពេលដែលអ្នក ផឹកទឹកដូងលាយជាមួយទឹកឃ្មុំ អ្នកនឹងទទួលបានអាហារូបត្ថម្ភទ្វេដង បង្កើនភាពស៊ាំ ព្យាបាលការឆ្លងមេរោគ។អ្នកអាចផឹកទឹកដូងទឹកឃ្មុំនៅពេលព្រឹក ដើម្បីបំពេញថាមពល បង្កើនប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមសម្រាប់រាងកាយ។
អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពនៃទឹកដូងទឹកឃ្មុំ
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវថាមពល
ជំនួសឱ្យការចាប់ផ្តើមថ្ងៃរបស់អ្នកជាមួយនឹងកាហ្វេមួយពែង សាកល្បងផឹកទឹកដូងទឹកឃ្មុំមួយពែង។ ទឹកដូងទឹកឃ្មុំជួយបំពេញថាមពលដល់រាងកាយតាមរបៀបដែលមានសុខភាពល្អ និងជួយអ្នកមិនឱ្យទទួលរងនូវផលប៉ះពាល់នៃជាតិកាហ្វេអ៊ីនដូចជាការផឹកកាហ្វេ។
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងារបេះដូង
ទឹកដូងទឹកឃ្មុំផ្តល់នូវបរិមាណសារធាតុរ៉ែដ៏ច្រើន ដែលអាចពង្រឹងសាច់ដុំបេះដូង និងជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។
ប្រឆាំងនឹងភាពចាស់
នេះគឺជាភេសជ្ជៈដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម វីតាមីន A គឺល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់ការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងដំណើរការនៃភាពចាស់នៅក្នុងរាងកាយ។ ការប្រើប្រាស់ទឹកដូងទឹកឃ្មុំជាទៀងទាត់នៅពេលព្រឹកនឹងជួយកាត់បន្ថយការវិវត្តនៃកោសិកា កាត់បន្ថយសញ្ញានៃភាពចាស់ និងធ្វើអោយស្បែករលោង។
ការពារគ្រួសក្នុងតម្រងនោម
នៅពេលដែលអំបិល និងអុកស៊ីតកកកុញនៅក្នុងតម្រងនោម វានាំទៅដល់ការកកើតគ្រួសក្នុងតម្រងនោម។ ការទទួលទានទឹកដូងទឹកឃ្មុំក្នុងវិធីសមហេតុផលនឹងជួយការពារក្រលៀនយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ភេសជ្ជៈនេះមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលរក្សាតម្រងនោមឱ្យស្អាត រំលាយគ្រួស ដើម្បីជៀសវាងការខូចខាតតម្រងនោម។
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ការទទួលទានទឹកដូងទឹកឃ្មុំជារៀងរាល់ព្រឹកជួយឱ្យអ្នកមានសុខភាពល្អ ការពារជំងឺមួយចំនួន ព្រោះវាមានសមត្ថភាពពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។
ទឹកដូងមានសារធាតុចិញ្ចឹមដូចជា អាស៊ីតឡូរិច ក្លរួ និងជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម កាល់ស្យូម សូដ្យូម និងផូស្វ័រ ដែលចាំបាច់សម្រាប់ប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ បរិមាណប៉ូតាស្យូមនៅក្នុងទឹកដូងគឺខ្ពស់ជាងបរិមាណប៉ូតាស្យូមក្នុងផ្លែចេកពីរដង។ វាជួយធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពសាច់ដុំ សរសៃឈាមបេះដូង ប្រព័ន្ធប្រសាទ សុខភាពប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ក៏ដូចជាជួយកាត់បន្ថយ និងធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ។
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងទឹកឃ្មុំ និងវីតាមីន C នៅក្នុងទឹកដូងធ្វើការពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ ជួយឱ្យរាងកាយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងមេរោគយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
គាំទ្រក្នុងការព្យាបាលការឆ្លងមេរោគ
ទឹកឃ្មុំមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី។ ការផឹកទឹកឃ្មុំជាប្រចាំជួយសម្លាប់មេរោគ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងមាត់។
ទន្ទឹមនឹងនេះ ទឹកដូងមានផ្ទុកអាស៊ីតឡូរិច។ នៅពេលចូលទៅក្នុងខ្លួន សារធាតុនេះនឹងត្រូវបានបំប្លែងទៅជា ម៉ូណូឡូរីន ដែលជាសារធាតុដែលមានអង់ទីប៊ីយ៉ូទិក ប្រឆាំងមេរោគ ប្រឆាំងនឹងដង្កូវពោះវៀន ប៉ារ៉ាស៊ីត និងការឆ្លងមេរោគដែលត្រូវបានរំលាយ។
នៅពេលដែលអ្នកផ្សំទឹកឃ្មុំជាមួយនឹងទឹកដូង អ្នកនឹងមានភេសជ្ជៈដែលមានជីវជាតិដែលជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងការឆ្លងមេរោគក្នុងរាងកាយ។
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ
ទឹកដូងទឹកឃ្មុំជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អសម្រាប់ព្យាបាល និងការពារជំងឺដែលទាក់ទងនឹងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដូចជា ឈឺក្រពះ រលាកក្រពះ ហើមពោះជាដើម ភេសជ្ជៈនេះមានសមត្ថភាពបន្សាបជាតិអាស៊ីតក្នុងក្រពះ។ ជាលទ្ធផល បំពង់រំលាយអាហារក៏កាន់តែមានសុខភាពល្អផងដែរ។
ចំណាំពេលផឹកទឹកដូងទឹកឃ្មុំ
-កុំលាយទឹកឃ្មុំច្រើនពេក ព្រោះវាអាចបំផ្លាញជាតិផ្អែមធម្មជាតិនៃទឹកដូង និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។ ដូងនីមួយៗគួរលាយទឹកឃ្មុំប្រហែល 1 ស្លាបព្រាប៉ុណ្ណោះ។
-ហាមផឹកទឹកដូងទឹកឃ្មុំលើសពី 3 ផ្លែ ក្នុងមួយថ្ងៃ ឬផឹកជាបន្តបន្ទាប់ជាច្រើនថ្ងៃព្រោះវាអាចបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ ធាត់ បង្កើនបន្ទុកលើក្រលៀន ព្រោះទាំងទឹកឃ្មុំ និងទឹកដូងមានជាតិស្ករ និងកាឡូរីមួយចំនួន។
-កុំផឹកទឹកដូងទឹកឃ្មុំនៅពេលល្ងាចព្រោះវាអាចបណ្តាលឱ្យហើមពោះ គេងមិនលក់៕