Join with Health.com.kh on Telegram

​ទឹកឃ្មុំ​ជា​អាហារ​ផ្តល់​សុខភាព ជាពិសេស​នៅពេលដែល​យើង​ចេះ​ផ្សំ​ទឹកឃ្មុំ​ជាមួយ​គ្រឿងផ្សំ​មួយចំនួនទៀត​។​

​តាំងពី​យូរយារ​ណាស់​មកហើយ ទឹកឃ្មុំ​បានក្លាយ​ទៅជា​អាហារ​ដែលមាន​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព ដែល​មនុស្ស​ជាច្រើន​ជឿជាក់ ការរក្សា​ទម្លាប់​ប្រើ​ទឹកឃ្មុំ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ជាពិសេស​នៅពេល​ផ្សំ​ទឹកឃ្មុំ​ជាមួយ​ផ្លែ​ម្រះ​។

​ផ្លែ​ម្រះ​មាន​រសជាតិ​ល្វីង លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ បំបាត់​កំដៅ ជួយ​ដល់​ការ​បន្ទោ​របង់ ភ្នែក​ភ្លឺ ឈាម​ត្រជាក់ ជា​ថ្នាំ​បញ្ចុះលាមក ប៉ូវ​កំលាំង តំរងនោម ថ្លើម បញ្ចុះ​ទឹកនោម ប្រឆាំង​ការ​រលាក ប្រឆាំង​ការ​អស់កម្លាំង ប្រឆាំង​ការ​អស់កម្លាំង​។ ហើយ​ទឹកឃ្មុំ​គឺ​ផ្អែម​មធ្យម​។​

​គ្រាន់តែ​យក​ទឹក​ផ្លែ​ម្រះ ៣​ស្លាបព្រា​បាយ បន្ថែម​ទឹកឃ្មុំ ២​ស្លាបព្រា​បាយ កូរ​ឱ្យ​សព្វ រួច​ផឹក​ល្បាយ​នេះ​រៀងរាល់​ព្រឹក មុនពេល​ទទួលទាន​អាហារ​ពេលព្រឹក រាងកាយ​នឹង​ទទួលបាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ ៧​យ៉ាង​។​

ទទួលទាន​ទឹក​ផ្លែ​ម្រះ​លាយ​ទឹកឃ្មុំ​ជាប្រចាំ​រាល់ថ្ងៃ តើ​រាងកាយ​នឹង​ទទួលបាន​អត្ថប្រយោជន៍​អ្វីខ្លះ​?

ការព្យាបាល​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​

​ល្បាយ​នៃ​ទឹក​ផ្លែ​ម្រះ និង​ទឹកឃ្មុំ​មាន​អង់ស៊ីម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ដែល​អាច​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​យ៉ាងខ្លាំង​។ ម្រះ​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ផ្សំ​ស្រដៀង​នឹង​អាំង​ស៊ុយ​លីន​ហៅថា Polypeptide-p ឬ p-insulin ដែល​ត្រូវបាន​បង្ហាញថា​គ្រប់គ្រង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​តាមបែប​ធម្មជាតិ អាច​ព្យាបាល​រោគសញ្ញា​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​បាន​។​

បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​ខ្លួន​

​ប្រសិនបើ​អ្នក​ឧស្សាហ៍​ពិសា​ទឹក​ផ្លែ​ម្រះ​នៅពេល​ព្រឹក អ្នកនឹង​ទទួលបាន​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាងកាយ​។ ដោយសារតែ​ផ្លែ​ឪឡឹក​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ជា​ឱសថ ហើយ​ទឹកឃ្មុំ​មាន​សារធាតុ​សម្លាប់​មេរោគ ភេសជ្ជៈ​នេះ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការយក​កាកសំណល់ និង​ជាតិពុល​ចេញពី​ឈាម និង​ពោះវៀន​របស់​អ្នក​។​

សម្អាត​សួត​សម្រាប់​អ្នក​ជក់បារី​

​ដោយសារ​ល្បាយ​នៃ​ផ្លែ​ឪឡឹក និង​ទឹកឃ្មុំ​អាច​កម្ចាត់​ស្រទាប់​ជាតិ​នីកូទីន​នៅក្នុង​សួត​របស់​អ្នក នៅពេល​អ្នក​ជក់បារី​ជា​បន្តបន្ទាប់ វា​អាច​សម្អាត​សួត​របស់​អ្នក​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។​

​ការព្យាបាល​ជំងឺហឺត​

​ភេសជ្ជៈ​ដ៏​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​នេះ​មាន​សមត្ថភាព​ចិញ្ចឹម​ផ្លូវដង្ហើម​របស់​អ្នក និង​បង្កើន​ភាព​ធន់​នឹង​សារធាតុ​អា​លែ​ហ្សី ដូច្នេះ​វា​អាច​ព្យាបាល​រោគសញ្ញា​មួយចំនួន​នៃ​ជំងឺហឺត​បាន​។​

​ជួយ​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ​

​ការរួមបញ្ចូល​គ្នា​នៃ​ទឹក​ផ្លែ​ល្វីង និង​ទឹកឃ្មុំ​មាន​សមត្ថភាព​ជំរុញ​ការផលិត​ទឹក​រំលាយ​អាហារ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ដូច្នេះ​ជួយ​ដល់​ដំណើរការ​រំលាយ​អាហារ​កាន់តែ​ប្រសើរឡើង​។

​គាំទ្រ​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​

​ការប្រើប្រាស់​ភេសជ្ជៈ​នេះ​ជា​ទៀងទាត់​ជា​រៀងរាល់​ព្រឹក រួមជាមួយ​នឹង​ការធ្វើ​តាម​របប​អាហារ​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ និង​ការធ្វើ​លំ​ហាត់ប្រាណ​អាចជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ស្រក​ទម្ងន់​បាន​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​។​

​ពន្យឺត​ភាព​ចាស់​នៃ​កោសិកា​

​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​សម្បូរបែប​ដែលមាន​នៅក្នុង​ទឹកឃ្មុំ និង​ផ្លែ​ម្រះ មាន​សមត្ថភាព​ពន្យារ​ភាព​ចាស់​នៃ​កោសិកា ដូច្នេះ​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​សុខ​ភាពល្អ​ក្នុង​រយៈពេល​យូរ​។​

​ចំណាំ​៖

-​ទឹក​ម្រះ​គួរ​ទទួលទាន​បន្ទាប់ពី​អ្នក​បានទទួល​ទាន​ទឹក​ក្តៅ​ឧណ្ហៗ ១ ពែង​នៅពេល​ព្រឹក​។​

-​ព្រោះ​ផ្លែ​ម្រះ​អាច​កាត់បន្ថយ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ប្រសិនបើ​អ្នក​ស្ថិតក្នុង​ដំណាក់កាល​ប្រើ​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម មិនគួរ​ប្រើ​វា​ឡើយ​។​
-​អ្នក​ដែលមាន​សម្ពាធ​ឈាម​ទាប អ្នកជំងឺ​វះកាត់​ថ្មី មិន​គួរប្រើ​ភេសជ្ជៈ​ដែលមាន​ម្រះ​ឡើយ​។​

-​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ទឹកឃ្មុំ​មាន​ច្រើនណាស់ បើ​អ្នក​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម គួរ​កម្រិត​ការប្រើប្រាស់​របស់​វា ។​

-​ទឹកឃ្មុំ​មិនគួរ​លាយ​ជាមួយនឹង​ទឹក​ក្តៅ​លើសពី 40 អង្សារ​សេ​ទេ សីតុណ្ហភាព​ទឹក​ខ្ពស់​ពេក​នឹង​បំផ្លាញ​សារធាតុចិញ្ចឹម​របស់​ទឹកឃ្មុំ ហើយ​ថែមទាំង​ធ្វើឱ្យ​ទឹកឃ្មុំ​ផ្លាស់ប្តូរ​ទៅជា​គ្រោះថ្នាក់​៕​