ទាំងនេះគឺជាអាហារដែលងាយជ្រាបចូលដោយបាក់តេរី សូម្បីតែរក្សាទុកក្នុងទូទឹកកកក៏មិនអាចការពារការខូចគុណភាពរបស់វាដែរ។
ស៊ុតដែលប្រេះបែក
មនុស្សជាច្រើននឹងរក្សាទុកស៊ុតដែលបែកក្នុងទូទឹកកកសម្រាប់ប្រើពេលក្រោយ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ បាក់តេរី Salmonella ទំនងជាមានវត្តមាននៅក្នុងស៊ុតដែលបែក ឬប្រេះ។
អ្នកដែលឆ្លងមេរោគ salmonella អាចមានការឈឺចាប់ពោះ និងចង្អោរ។ ករណីធ្ងន់ធ្ងរអាចបណ្តាលឱ្យរាគ និងខ្សោះជាតិទឹក។
ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើស៊ុតស្រស់ ប្រេះ/បែក អ្នកគួរតែចម្អិនវា ហើយញ៉ាំភ្លាមៗ។ ក្នុងករណីដែលវាត្រូវតែរក្សាទុកក្នុងទូទឹកកក វាគួរតែត្រូវបានប្រើឱ្យបានឆាប់តាមដែលអាចធ្វើទៅបាន ហើយចម្អិនឱ្យបានហ្មត់ចត់ ដើម្បីសម្លាប់បាក់តេរី។
ទឹកដោះគោដែលវេចខ្ចប់មិនល្អ ឫសល់
ទឹកដោះគោអាចមានផ្ទុកបាក់តេរី Listeria ។ បាក់តេរីប្រភេទនេះអាចរស់នៅបានយូរក្នុងលក្ខខណ្ឌសីតុណ្ហភាពទាប។
Listeria អាចបណ្តាលឱ្យក្តៅខ្លួន ឈឺពោះ រាគ ក្អួត ឈឺសាច់ដុំ និងរោគសញ្ញាផ្សេងៗទៀត។ បើមិនព្យាបាលទាន់ពេល។ វាអាចនាំឱ្យមានការរលាកស្រោមខួរ, ការក្លាយដំបៅ ។
ដើម្បីជៀសវាងស្ថានភាពនេះអ្នកគួរតែផឹកទឹកដោះគោដែលបានបើករួចឱ្យអស់។ ប្រសិនបើមិនអាចទទួលទានបានទាំងអស់ក្នុងពេលតែមួយទេ សូមបិទវាឱ្យជិត ដើម្បីកាត់បន្ថយការចម្លងរោគបាក់តេរី ហើយប្រើវាឱ្យបានឆាប់តាមដែលអាចធ្វើទៅបាន។
អាហារត្រជាក់
អាហារត្រជាក់ដូចជាសាឡាដ ច្រើនតែរក្សាទុកក្នុងទូទឹកកក នៅពេលដែលវាមិនត្រូវបានគេបរិភោគ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះមិនមែនជារឿងត្រឹមត្រូវដែលត្រូវធ្វើនោះទេ។ អាហារទាំងនេះជារឿយៗត្រូវបានបរិភោគដោយផ្ទាល់ដោយមិនចំអិន ដូច្នេះហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគគឺខ្ពស់ជាង។
អាហារពេលយកចេញពីទូទឹកកកត្រូវកំដៅឆ្អិនមុនពេលញ៉ាំដើម្បីធានាសុវត្ថិភាព និងសម្លាប់បាក់តេរីទាំងអស់។ ទន្ទឹមនឹងនោះ អាហារត្រជាក់គួរធ្វើក្នុងបរិមាណសមល្មម ហើយទទួលទានវាអោយអស់។ ប្រសិនបើអ្នកមិនបរិភោគវាទាំងអស់ យកល្អគួរតែបោះវាចោល៕