ទឹកក្រូចឆ្មារទឹកឃ្មុំមួយពែងមិនត្រឹមតែបន្ថែមសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដល់រាងកាយ ជំរុញការសម្រកទម្ងន់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពថ្លើមផងដែរ។
អ្នករាល់គ្នាដឹងហើយថា ការផឹកទឹកក្រូចឆ្មាជាប្រចាំនឹងជួយសម្រកទម្ងន់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ទឹកក្រូចឆ្មារទឹកឃ្មុំក៏មានការប្រើប្រាស់ដ៏អស្ចារ្យមួយទៀតក្នុងការបន្សាបជាតិពុលផងដែរ។ យោងតាមគេហទំព័រ Yourbesthealthblog ទឹកក្រូចឆ្មារប្រភេទនេះជាមួយទឹកឃ្មុំនឹងធ្វើឱ្យភេសជ្ជៈបន្សាបជាតិពុលថ្លើមបានយ៉ាងល្អ។
គ្រឿងផ្សំ៖
ក្រូចឆ្មា ១ផ្លែ, ទឹកក្រូចកន្លះផ្លែ, ស្លឹកជីរអង្កាមស្រស់មួយក្តាប់តូច, ទឹកចម្រោះ ១លីត្រ, ទឹកឃ្មុំសុទ្ធ។
វិធីធ្វើ៖
ចាក់ទឹកចូលក្នុងឆ្នាំងហើយដាំឱ្យពុះ។ បន្ថែមស្លឹកជីរអង្កាម ហើយចម្អិនប្រហែល 5 នាទី។ បិទចង្ក្រានហើយទុកឱ្យទឹកត្រជាក់។
បន្ថែមទឹកក្រូច និងក្រូចឆ្មារបន្តិចចូលទៅក្នុងទឹកឆ្អិននោះ។ កូរឱ្យបានល្អហើយចាក់ចូលក្នុងពែង។ បន្ថែមទឹកឃ្មុំបន្តិច។
ជាមួយនឹងទឹកប្រភេទនេះ អ្នកអាចផឹកវាក្តៅ ឬត្រជាក់ក៏បាន។
ការប្រើប្រាស់ទឹកក្រូចឆ្មាទឹកឃ្មុំ
ល្បាយនៃជីរអង្កាម ទឹកក្រូចឆ្មា និងទឹកក្រូចនឹងបង្កើតជាភេសជ្ជៈដែលជួយបន្សុទ្ធរាងកាយបានយ៉ាងល្អ រួមទាំងការបន្សាបជាតិពុល។ ថ្លើម ធ្វើឱ្យរាងកាយកាន់តែស្រាល និងមានផាសុកភាព។
នៅក្នុងឱសថបូព៌ា ជីរអង្កាមមានរសជាតិហឹរ ក្លិនក្រអូប លក្ខណៈសម្បត្តិត្រជាក់ មានប្រសិទ្ធិភាពរំសាយកំដៅ កំចាត់មេរោគ បំបាត់ការឈឺក្បាល ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ ព្យាបាលការឈឺពោះ ហើមពោះ ប្រឆាំងនឹងការរមាស់ ថ្នាំសំលាប់មេរោគ ការពារជំងឺស្បែក។
ក្រូចឆ្មាជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលគេតែងតែប្រើដើម្បីបន្សាបជាតិពុល និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។ ក្រូចឆ្មាមានវីតាមីន A, C, B1, B6, ប៉ូតាស្យូម, bioflaonoid, អាស៊ីតហ្វូលិក, ម៉ាញេស្យូម, pectin, ផូស្វ័រ, កាល់ស្យូម … ចាំបាច់សម្រាប់រាងកាយមនុស្ស។ ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មាបានត្រឹមត្រូវក៏អាចជួយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ និងយកកាកសំណល់ចេញពីរាងកាយផងដែរ។ លើសពីនេះ សារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងក្រូចឆ្មាក៏ជួយពង្រឹងភាពស៊ាំ ល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ពោះវៀន ថ្លើម ។
សំបកក្រូចឆ្មាក៏នាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមួយចំនួនផងដែរ។ សំបកក្រូចឆ្មាមានប្រេងសំខាន់ៗជាច្រើន សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម វីតាមីន… ។
ដូច្នេះហើយ បន្ថែមពីលើការប្រើប្រាស់ទឹកផ្លែឈើ ការបន្ថែមសំបកក្រូចឆ្មាទៅក្នុងភេសជ្ជៈនឹងជួយបង្កើនប្រសិទ្ធភាព និងអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព។
ក្រូចក៏ជាផ្លែឈើសម្បូរវីតាមីន C ដែលមានសមត្ថភាពបន្សាបជាតិពុលពីថ្លើមយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។ លើសពីនេះ ផ្លែឈើនេះក៏សម្បូរទៅដោយវីតាមីន E, B1, B3, carotenoids, ទង់ដែង, ស័ង្កសី… សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសជួយឱ្យថ្លើមមានសុខភាពល្អ។
ការប្រើប្រាស់ទឹកឃ្មុំសុទ្ធមិនត្រឹមតែធ្វើឱ្យភេសជ្ជៈកាន់តែមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានឥទ្ធិពលមួយចំនួនលើថ្លើមទៀតផង។ ទឹកឃ្មុំមានផ្ទុកជាតិគ្លុយកូសប្រហែល 60-70% លើសពីនេះទៀតមាន saccharose អំបិល inorganic អាស៊ីតសរីរាង្គ… អាហារនេះគឺល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ប៉ូវកំលាំងសម្រាប់ថ្លើម៕