Join with Health.com.kh on Telegram

​ទឹកក្រូច​ឆ្មារ​ទឹកឃ្មុំ​មួយ​ពែង​មិន​ត្រឹមតែ​បន្ថែម​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ​ដល់​រាងកាយ ជំរុញ​ការ​សម្រក​ទម្ងន់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ថែមទាំង​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ដល់​សុខភាព​ថ្លើម​ផងដែរ​។

​អ្នក​រាល់គ្នា​ដឹង​ហើយ​ថា ការផឹក​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​ជាប្រចាំ​នឹង​ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ទឹកក្រូច​ឆ្មារ​ទឹកឃ្មុំ​ក៏មាន​ការប្រើប្រាស់​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយទៀត​ក្នុងការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ផងដែរ​។ យោងតាម​គេហទំព័រ Yourbesthealthblog ទឹកក្រូច​ឆ្មារ​ប្រភេទ​នេះ​ជាមួយ​ទឹកឃ្មុំ​នឹងធ្វើ​ឱ្យ​ភេសជ្ជៈ​បន្សាប​ជាតិពុល​ថ្លើម​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។​

​គ្រឿងផ្សំ​៖

​ក្រូចឆ្មា ១​ផ្លែ​, ទឹកក្រូច​កន្លះ​ផ្លែ​, ស្លឹក​ជីរអង្កាម​ស្រស់​មួយ​ក្តាប់​តូច​, ទឹក​ចម្រោះ ១​លីត្រ​, ទឹកឃ្មុំ​សុទ្ធ​។​

​វិធី​ធ្វើ​៖

​ចាក់ទឹក​ចូលក្នុង​ឆ្នាំង​ហើយ​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​។ បន្ថែម​ស្លឹក​ជីរអង្កាម ហើយ​ចម្អិន​ប្រហែល 5 នាទី​។ បិទ​ចង្ក្រាន​ហើយ​ទុកឱ្យ​ទឹក​ត្រជាក់​។​

​បន្ថែម​ទឹកក្រូច និង​ក្រូចឆ្មារ​បន្តិច​ចូលទៅក្នុង​ទឹក​ឆ្អិន​នោះ​។ កូរ​ឱ្យ​បានល្អ​ហើយ​ចាក់​ចូលក្នុង​ពែង​។ បន្ថែម​ទឹកឃ្មុំ​បន្តិច​។​

​ជាមួយនឹង​ទឹក​ប្រភេទ​នេះ អ្នក​អាច​ផឹក​វា​ក្តៅ ឬ​ត្រជាក់​ក៏បាន​។​

ការប្រើប្រាស់​ទឹកក្រូច​ឆ្មាទឹក​ឃ្មុំ​

​ល្បាយ​នៃ​ជីរអង្កាម ទឹកក្រូច​ឆ្មា និង​ទឹកក្រូច​នឹង​បង្កើតជា​ភេសជ្ជៈ​ដែល​ជួយ​បន្សុទ្ធ​រាងកាយ​បាន​យ៉ាង​ល្អ រួមទាំង​ការ​បន្សាប​ជាតិពុល​។ ថ្លើម ធ្វើឱ្យ​រាងកាយ​កាន់តែ​ស្រាល និង​មាន​ផាសុកភាព​។​

​នៅក្នុង​ឱសថ​បូព៌ា ជីរអង្កាម​មាន​រសជាតិ​ហឹរ ក្លិនក្រអូប លក្ខណៈសម្បត្តិ​ត្រជាក់ មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​រំសាយ​កំដៅ កំចាត់​មេរោគ បំបាត់​ការឈឺ​ក្បាល ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ការរំលាយ​អាហារ ព្យាបាល​ការឈឺ​ពោះ ហើមពោះ ប្រឆាំងនឹង​ការ​រមាស់ ថ្នាំ​សំលាប់​មេរោគ ការពារ​ជំងឺ​ស្បែក​។​

​ក្រូចឆ្មា​ជា​ផ្លែឈើ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​គេ​តែងតែ​ប្រើ​ដើម្បី​បន្សាប​ជាតិពុល និង​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាងកាយ​។ ក្រូចឆ្មា​មាន​វីតាមីន A, C, B1, B6, ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​, bioflaonoid, អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​, ម៉ាញេស្យូម​, pectin, ផូស្វ័រ​, កាល់ស្យូម … ចាំបាច់​សម្រាប់​រាងកាយ​មនុស្ស​។ ការទទួល​ទាន​ទឹកក្រូច​ឆ្មា​បាន​ត្រឹមត្រូវ​ក៏​អាចជួយ​ដុតបំផ្លាញ​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​យក​កាកសំណល់​ចេញពី​រាងកាយ​ផងដែរ​។ លើសពីនេះ សារធាតុចិញ្ចឹម​ក្នុង​ក្រូចឆ្មា​ក៏​ជួយ​ពង្រឹង​ភាពស៊ាំ ល្អ​សម្រាប់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ពោះវៀន ថ្លើម ។​

​សំបក​ក្រូចឆ្មា​ក៏​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​មួយចំនួន​ផងដែរ​។ សំបក​ក្រូចឆ្មា​មាន​ប្រេង​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម វីតាមីន​… ។​

​ដូច្នេះហើយ បន្ថែម​ពីលើ​ការប្រើប្រាស់​ទឹក​ផ្លែឈើ ការបន្ថែម​សំបក​ក្រូចឆ្មា​ទៅក្នុង​ភេសជ្ជៈ​នឹង​ជួយ​បង្កើន​ប្រសិទ្ធភាព និង​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​។​

​ក្រូច​ក៏​ជា​ផ្លែឈើ​សម្បូរ​វីតាមីន C ដែលមាន​សមត្ថភាព​បន្សាប​ជាតិពុល​ពី​ថ្លើម​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ លើសពីនេះ ផ្លែឈើ​នេះ​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន E, B1, B3, carotenoids, ទង់ដែង​, ស័ង្កសី​… សារធាតុចិញ្ចឹម​ទាំងនេះ​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​សុខភាព ជាពិសេស​ជួយ​ឱ្យ​ថ្លើម​មាន​សុខភាព​ល្អ​។​

​ការប្រើប្រាស់​ទឹកឃ្មុំ​សុទ្ធ​មិន​ត្រឹមតែ​ធ្វើឱ្យ​ភេសជ្ជៈ​កាន់​តែមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​មាន​ឥទ្ធិពល​មួយចំនួន​លើ​ថ្លើម​ទៀតផង​។ ទឹកឃ្មុំ​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​គ្លុយកូស​ប្រហែល 60-70% លើសពីនេះ​ទៀត​មាន saccharose អំបិល inorganic អាស៊ីត​សរីរាង្គ​… អាហារ​នេះ​គឺ​ល្អ​ខ្លាំងណាស់​សម្រាប់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ ប៉ូវ​កំលាំង​សម្រាប់​ថ្លើម​៕​