សាច់ ៤ ប្រភេទខាងក្រោមសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ប៉ុន្តែក៏មានផ្ទុកជាតិពុលជាច្រើន ដែលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់អ្នក ប្រសិនបើទទួលទានច្រើនពេក។ ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើអ្នកចង់ការពារសុខភាព អ្នកគួរតែកំណត់ការប្រើប្រាស់របស់វា។
សាច់កែច្នៃ
សាច់ដែលត្រៀមរួចរាល់គឺចំណេញពេលវេលា និងឆ្ងាញ់ទៀតផង ដូច្នេះហើយទើបត្រូវបានមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ប៉ុន្តែនៅពីក្រោយរសជាតិដ៏ទាក់ទាញនៃអាហារទាំងនេះ វាតែងតែមានគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពរបស់យើង។
ការសិក្សាបានរកឃើញថាការទទួលទានសាច់កែច្នៃប្រហែល 50 ក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកពោះវៀនធំរហូតដល់ 20% ។ លើសពីនេះ សាច់កែច្នៃក៏បង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកដែលទាក់ទងនឹងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដូចជា មហារីកក្រពះ មហារីកពោះវៀនធំ សាច់កែច្នៃក៏ជាពិរុទ្ធជនដែលគំរាមកំហែងដល់សុខភាពប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូងយ៉ាងស្ងៀមស្ងាត់ ដូចជាបង្កើនជាតិស្ករក្នុងឈាម បង្កើនកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ក្នុង បង្កើនសម្ពាធឈាម…
ដូច្នេះហើយ ប្រជាជនជប៉ុនតែងតែកម្រទទួលទានសាច់កែច្នៃ ផ្ទុយទៅវិញពួកគេតែងតែបរិភោគត្រី និងតៅហ៊ូ ដើម្បីការពារសុខភាព។
សាច់អាំង
សាច់អាំង ត្រីដុត ឬអាហារសមុទ្រដុតដែលមានក្លិនឈ្ងុយ និងរសជាតិឆ្ងាញ់ គឺជាមុខម្ហូបដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ប៉ុន្តែតាមពិតទៅ នេះក៏ជាពិរុទ្ធជនមួយដែលអាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក។
យោងទៅតាមអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភបានឱ្យដឹងថា នៅពេលដែលមនុស្សដុតអាហារ ឬចម្អិនវានៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ វាអាចបង្កើតជាសមាសធាតុដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានការផ្លាស់ប្តូរ DNA របស់អ្នកដែលអាចនាំឱ្យកើតជំងឺមហារីក។ ការទទួលទានអាហារទាំងនេះក្នុងបរិមាណច្រើនអាចនាំឱ្យកើតមហារីកមួយចំនួន រួមទាំងមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត មហារីកពោះវៀនធំ និងមហារីកលំពែង។ ជាមួយគ្នានេះ សាច់អាំង ក៏ជាមូលហេតុនាំឱ្យឡើងទម្ងន់ ធាត់ លើសឈាម សម្រាប់អ្នកផងដែរ។ ដូច្នេះ វាជាការប្រសើរក្នុងការកំណត់ការប្រើប្រាស់របស់វា ដើម្បីសុខភាពកាន់តែប្រសើរ។
សាច់ក្រហម
អាហារបន្ទាប់ក្នុងបញ្ជីអាហារដែលអាចបង្កមហារីក ដែលអ្នកត្រូវកំណត់ការប្រើប្រាស់របស់អ្នកគឺសាច់ក្រហម។
យោងតាមអ្នកជំនាញការទទួលទានសាច់ក្រហមក្នុងបរិមាណច្រើនមានទំនាក់ទំនងនឹងជំងឺមហារីកដូចជា មហារីកក្រពះ មហារីកពោះវៀនធំ ក្រិនថ្លើម រលាកតម្រងនោម… ។ ជាមួយគ្នានេះដែរ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានសាច់ក្រហមច្រើនពេកក៏ជាមូលហេតុនៃ ជំងឺរលាកសន្លាក់ហ្គោដ ខ្លាញ់ក្នុងឈាម ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងជំងឺបេះដូង។ ដូច្នេះហើយ ជនជាតិជប៉ុនតែងតែជំនួសសាច់ក្រហមជាមួយត្រី ឬសាច់ស និងបន្លែ ដើម្បីសុខភាពល្អ។
សាច់ប្រឡាក់ប្រៃ
សាច់មួយប្រភេទដែលងាយបង្កមហារីកសម្រាប់អ្នកគឺសាច់ដែលមានជាតិប្រៃខ្លាំងពេក។ សាច់ទាំងនេះច្រើនតែមានជាតិសូដ្យូមច្រើន ដែលជះឥទ្ធិពលយ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់ក្រពះ និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់អ្នក បង្កមហារីកក្រពះ ពោះវៀនធំ និងពោះវៀនធំ។ ជាមួយគ្នានេះ សាច់ប្រភេទនេះក៏ងាយនឹងបង្កជាជំងឺលើសឈាម ជំងឺបេះដូង ថ្លើម និងក្រលៀន…។
ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែកំណត់ការប្រើប្រាស់សាច់ប្រៃ ឬត្រីប្រៃ ដើម្បីការពារសុខភាពខ្លួនឯង៕