ស្ត្រីដែលទទួលទានអាហារទាំងនេះជាប្រចាំនឹងធ្វើឱ្យសុខភាពចុះខ្សោយជាលំដាប់ ជាពិសេសជំរុញឱ្យមានការរីកលូតលាស់នៃដុំសាច់ក្នុងស្បូន។
ផឹកកាហ្វេច្រើនជាង ៣ ពែងក្នុងមួយថ្ងៃ
កាហ្វេជាភេសជ្ជៈដែលជួយមនុស្សឱ្យភ្ញាក់ពីដំណេក និងផ្តោតអារម្មណ៍ក្នុងការងារ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការទទួលទានកាហ្វេច្រើនពេកនឹងធ្វើឱ្យអ្នកទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើនពេក។ ស្ត្រីដែលទទួលទានជាតិកាហ្វេអ៊ីនលើសពី 500 មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ (ស្មើនឹងកាហ្វេ ៣ ពែង) អាចជួបប្រទះនឹងអតុល្យភាពអ័រម៉ូន ដែលអាចជំរុញការលូតលាស់សរសៃ។
សាច់ក្រហម ហេម
ការសិក្សាមួយដែលធ្វើឡើងដោយអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រអ៊ីតាលីក្នុងឆ្នាំ 1999 បានបង្ហាញថា ស្ត្រីដែលទទួលទានសាច់ក្រហម និង ហេម ច្រើនទំនងជាវិវត្តន៍ទៅជាដុំសាច់លឿន។
ស្ត្រីត្រូវកំណត់ការទទួលទានសាច់ក្រហមរបស់ពួកគេ មិនឱ្យលើសពី ៣ ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ និងកាត់បន្ថយការទទួលទាន ហេម ក្នុងមួយសប្តាហ៍ផងដែរ។ ជំនួសមកវិញ ចូរប្រើសាច់ពណ៌សគ្មានខ្លាញ់ ដើម្បីផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនដល់រាងកាយ។
គ្រឿងស្រវឹង
ភេសជ្ជៈមានជាតិអាល់កុលដូចជាស្រាអាចបំផ្លាញសុខភាពយ៉ាងឆាប់រហ័ស។ អ្នកឯកទេសអាហារូបត្ថម្ភ Melanie McGrice (អូស្ត្រាលី) បាននិយាយថា ស្ត្រីដែលផឹកស្រាជាប្រចាំ ទំនងជាមានដុំសាច់ក្នុងស្បូនជាងអ្នកដែលមិនផឹក។ នេះក៏ព្រោះតែរាងកាយរបស់ស្ត្រីដែលប្រើគ្រឿងស្រវឹងមានទំនោរផលិតអ័រម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនច្រើនជាងស្ត្រីដែលមិនផឹក។ អរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនលើសគឺជាលក្ខខណ្ឌមួយដែលជំរុញការលូតលាស់នៃដុំសាច់។
ទោះបីជាដុំសាច់នៅក្នុងស្បូនរបស់ស្ត្រីភាគច្រើនមានលក្ខណៈស្លូតបូត និងមិនប្រែទៅជាទម្រង់ធ្ងន់ធ្ងរនៃជំងឺនេះក៏ដោយ ពួកវានៅតែអាចមានឥទ្ធិពលខ្លាំងលើសុខភាពរបស់ស្ត្រី។ ជំងឺនេះអាចបង្កការលំបាកដល់ស្ត្រីក្នុងការមានផ្ទៃពោះ បង្កឱ្យរលូតកូន មករដូវច្រើនខុសធម្មតា ធ្លាក់ឈាមខុសប្រក្រតី…។
អាហារដែលមានសារធាតុបន្ថែម
ការស្រាវជ្រាវដែលធ្វើឡើងដោយអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រចិនក្នុងឆ្នាំ 2003 បានបង្ហាញថា ស្ត្រីដែលទទួលទានអាហារច្រើនដែលមានសារធាតុបន្ថែមដូចជា ជាតិផ្អែម សារធាតុរក្សាទុក… ដុំសាច់ក្នុងស្បូនគឺខ្ពស់ជាងអ្នកដែលញ៉ាំអាហារដែលមានសុវត្ថិភាព។
ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីគួរតែជ្រើសរើសអាហារស្រស់ និងផលិតនៅផ្ទះ ដើម្បីគ្រប់គ្រងគុណភាព ជាជាងការទទួលទានអាហារវេចខ្ចប់ និងកែច្នៃ។
អាហារហឹរ
ស្ត្រីដែលមានដុំសាច់ក្នុងស្បូន គួរតែចៀសវាងការទទួលទានអាហារហឹរដូចជា ខ្ទឹមបារាំង ខ្ទឹមស ម្ទេស… អាហារទាំងនេះមិនត្រឹមតែប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងអាចប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធ endocrine ដែលបង្កើនការបញ្ចេញអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែន។ កម្រិតអរម៉ូនអ៊ឹស្ត្រូសែនច្រើនពេកជំរុញការលូតលាស់ដុំសាច់។ ដូច្នេះអាហារហឹរត្រូវបានគេចាត់ទុកថាមានតួនាទីជាក់លាក់ក្នុងការជំរុញការលូតលាស់នៃដុំសាច់ក្នុងស្បូន។
អាហារសម្បូរជាតិខ្លាញ់
អាហារដែលមានជាតិខ្លាញ់ច្រើនដូចជា អាហារចៀន អាហារផ្អែមជាដើម ងាយធ្វើឱ្យស្ត្រីឡើងទម្ងន់ ប៉ុន្តែខ្វះសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ រារាំងការរំលាយអាហារ បង្កើនការរលាកក្នុងរាងកាយ ធ្វើឱ្យស្ត្រីស្រកទម្ងន់ ធ្វើឱ្យសរសៃឈាមខូច។
ការប្រើប្រាស់អាហារសម្បូរខ្លាញ់អាចប៉ះពាល់ដល់ការរំលាយអាហារក្នុងរាងកាយ បង្កឱ្យមានជំងឺប្រព័ន្ធ endocrine និងមានផលប៉ះពាល់ដល់ការការពារ និងព្យាបាលជំងឺសរសៃប្រសាទ៕