ខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់អាចបង្កឱ្យកើតជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺផ្សេងៗទៀត ។ ដូច្នេះហើយ អ្នកត្រូវយកចិត្តទុកដាក់ខ្ពស់ចំពោះរបបអាហាររបស់អ្នក ដើម្បីរក្សាសរសៃឈាមរបស់អ្នកឱ្យស្អាត។
អាហារ៣មុខដែលញ៉ាំច្រើនធ្វើឱ្យសរសៃឈាមកើនឡើងមិនថយចុះ
អាហារដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់
នៅពេលចំណាយថាមពល រាងកាយត្រូវការជាតិស្ករក្នុងបរិមាណជាក់លាក់ ដើម្បីរក្សា និងបំពេញថាមពល។ ប៉ុន្តែការញ៉ាំស្ករច្រើនក្នុងរយៈពេលយូរអាចនាំឱ្យមានបញ្ហាមេតាបូលីស។ មូលហេតុគឺដោយសារតែជាតិស្ករក្នុងរាងកាយមិនអាចបំបែកបានទាន់ពេលទេ អាចបំប្លែងទៅជាខ្លាញ់ដែលរក្សាទុកបាន។ នេះនាំឱ្យធាត់ ដែលបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងសរសៃឈាមខួរក្បាល។
ក្រៅពីនេះ ការទទួលទានអាហារដែលមានជាតិស្ករច្រើនក៏បណ្តាលឱ្យអតុល្យភាពអេឡិចត្រូលីតក្នុងរាងកាយ នាំឱ្យខ្សោះជាតិទឹក បង្កើនភាពស្អិតក្នុងឈាម បណ្តាលឱ្យមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ សម្រាប់អ្នកដែលត្រូវបានគេធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យថាមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់ ពួកគេមិនគួរញ៉ាំអាហារដែលមានជាតិស្ករច្រើននោះទេ។
អាហារដែលមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់
រាងកាយត្រូវការបរិមាណកូឡេស្តេរ៉ុលសមស្រប ដើម្បីរក្សាមុខងារធម្មតារបស់រាងកាយ។ ប្រសិនបើកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលទាបពេក រាងកាយមិនមានថាមពលគ្រប់គ្រាន់ដើម្បីរក្សាមុខងារសំខាន់ៗ និងបង្កើតភ្នាសកោសិកា ដែលអាចនាំឱ្យមានការកកឈាម។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើកូលេស្តេរ៉ុលកកកុញក្នុងបរិមាណច្រើន វានឹងបង្កើតជាបន្ទះសរសៃឈាម ដែលកកកុញនៅលើជញ្ជាំងសរសៃឈាម។
នៅពេលដែលត្រូវបានជំរុញដោយការជំរុញពីខាងក្រៅ ប្លាកែតបានធ្លាក់ចុះដែលនាំទៅដល់ការស្ទះសរសៃឈាម ដែលអាចបណ្តាលឱ្យមានការគាំងបេះដូង និងដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ សរសៃឈាមដែលខូចងាយនាំឱ្យមានការហូរឈាមច្រើន ដែលបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ អាហារមួយចំនួនដែលមានកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់រួមមាន ស៊ុតលឿង សាច់។ល។

គ្រឿងស្រវឹង
ការផឹកស្រាអាចបង្កឱ្យមានការរំភើបចិត្តសរសៃប្រសាទ និងបង្កើនសម្ពាធឈាម ។ ក្រៅពីនេះ ការរលាយ និងការរំលាយអាហារនៃជាតិអាល់កុលនឹងបង្កើតបរិមាណដ៏ច្រើននៃអាស៊ីតអាសេតាល់ដេអ៊ីត ដែលជាសារធាតុរារាំងការរំលាយអាហារក្នុងឈាម និងបង្កើនល្បឿននៃ ភាពល្អក់នៃជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។
ការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថាអ្នកសេពគ្រឿងស្រវឹងរយៈពេលវែង កូលេស្តេរ៉ុលក្នុងសេរ៉ូមសរុប ទ្រីគ្លីសេរីដ អិលឌីអិល គឺខ្ពស់ជាងអ្នកមិនផឹកច្រើន។ ដូច្នេះ យកល្អគួរតែនៅឱ្យឆ្ងាយពីគ្រឿងស្រវឹង។
អាហារ៣ប្រភេទត្រូវឱ្យញ៉ាំច្រើនដើម្បីសម្អាតសរសៃឈាម
សណ្ដែកបណ្ដុះ
ថ្វីត្បិតតែផលិតពីសណ្តែក ប៉ុន្តែដោយសារដំណើរការពន្លក តម្លៃអាហារូបត្ថម្ភរបស់សណ្តែកបណ្តុះគឺខ្ពស់ជាងសណ្តែកច្រើន។ សណ្តែកបណ្តុះសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ វីតាមីន C ជួយលើកកម្ពស់សរសៃឈាម peristalsis ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពបត់បែននៃសរសៃឈាម ធ្វើអោយឈាមរត់បានលឿន បណ្តេញខ្លាញ់អាក្រក់ ខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ល។ អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាមគួរទទួលទានជារៀងរាល់ថ្ងៃ មានប្រយោជន៍សម្រាប់សរសៃឈាម។
ខ្ទឹមបារាំង
សម្រាប់អ្នកដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ ការទទួលទានខ្ទឹមបារាំងបានត្រឹមត្រូវអាចកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមបានយ៉ាងល្អ។ នៅក្នុងខ្ទឹមបារាំងសម្បូរទៅដោយសារធាតុ prostaglandin A – សារធាតុដែលអាចជួយពង្រីកសរសៃឈាម សម្រេចបាននូវប្រសិទ្ធភាពបន្ទន់លើសរសៃឈាម ជួយយកកាកសំណល់ពុលដូចជា កូលេស្តេរ៉ុល និងខ្លាញ់ចេញពីរាងកាយ កាត់បន្ថយភាពស្អិតក្នុងឈាម។

ផ្លែប៉ោម
ផ្លែប៉ោមសម្បូរទៅដោយសារធាតុ pectin ដែលជាជាតិសរសៃរលាយក្នុងទឹក។ ការទទួលទានផ្លែប៉ោមជាទៀងទាត់ជួយលើកកម្ពស់សរសៃឈាម peristalsis បញ្ចេញកូលេស្តេរ៉ុលលើសចេញពីរាងកាយបានទាន់ពេលវេលា និងកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ សម្រាប់អ្នកដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ ការញ៉ាំផ្លែប៉ោមមួយផ្លែជាបន្តបន្ទាប់ក្នុងមួយថ្ងៃអាចទទួលបានផលល្អចំពោះសុខភាព។
បន្ថែមពីលើអាហារទាំង 3 ខាងលើ អ្នកដែលមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមខ្ពស់ក៏អាចផឹកតែ medlar តែ chamomile បានច្រើនដែរ ព្រោះវាមានប្រសិទ្ធខ្ពស់ក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម ជំរុញចលនាឈាមរត់ក្នុងរាងកាយ “សំអាតសរសៃឈាម”។ ជាដើម ជួយថែរក្សាសុខភាព និងបង្កើនអាយុវែង៕