Join with Health.com.kh on Telegram

របបអាហារគឺជាប្រការចាំបាច់មួយ ដែលអ្នកជំងឺរលាកសន្លាក់គួរយកចិត្តទុកដាក់។​ខាងក្រោមនេះ គឺជារបបអាហារដែលអ្នកជំងឺរលាកសន្លាក់ គួរអនុវត្តតាម៖

– ជាតិ​ប្រូលី​ន​កម្រិត​ទាបៈ សម្រាប់ ទទួលទាន​តាម​ធម្មតា គឺ​ប្រភេទ​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​រួមមាន បាយ​និង​នំប៉័ង​។ ផ្លែឈើ​គ្រប់​ប្រភេទ បន្លែ​ស្ពៃ ទឹកដោះគោ​មាន​ជាតិ​ខា្ល​ញ់​ទាប ស៊ុត​មាន់ និង​ទា គ្រាប់​ផ្លែឈើ បរិមាណ​ល្មម ព្រោះ​ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ច្រើនពេក អាច​ស្រូបយក ជា​ប្រេង​ច្រើន ដូចជា​ជាតិ​ប្រេង​នៅក្នុង​សណ្ដែកដី​១ ចានចង្កឹះ​ស្មើ​នឹង​ខ្លលញ់​ឆា​៥​ស្លាបព្រា​បាយ​។ 
– ជាតិ​ប្រូលី​ន​កម្រិត​មធ្យមៈ សម្រាប់​ការ​ទទួលទាន​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​នូវ​បរិមាណ ជាតិ​សាច់​ឲ្យបាន​តិចជាងពី​១៦០ ទៅ​២៤០​ក្រាម​។ ប្រភេទ​សាច់​ត្រី​ស្រស់​, សាច់​សត្វពាហនៈ សាច់​មាន់​ទា តៅហ៊ូ​មួយ​ដុំ ទឹក​សណ្ដែក​មួយ​កែវ​,…​។​
– ជាតិ​ប្រូលី​ន​កម្រិត​ខ្ពស់ៈ គួរ​ចៀសវាង​ទទួលទាន​អាហារ​មាន​ចាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ដូចជា​នំប៉័ង នំ​ក្រៀម​គ្រប់​ប្រភេទ ដែល​ផលិត​ចេញពី​ម្សៅ​ស្រូវ​សាលី អង្ករ​សម្រូប និង​អង្ករ​ក្រហម​.​ផ​ប្រភេទ​ផ្សិត​គ្រប់​ប្រភេទ អាហារ​ផ្សិត សណ្ដែក​បារាំង ស្ពៃ​ចង្កឹះ ទំពាំង និង ផ្កា​ខាត់ណា គឺ​ចា​អាហារ​ដែល​ទទួលបាន​បរិមាណ​តិចតួច​ប៉ុណ្ណោះ​។
– ជាតិ​ប្រូលី​ន​កម្រិត​ខ្ពស់ៈ គួរ ចៀសវាង​ទទួលទានៈ ប្រភេទ​ត្រិ​គ្រឿង​សមុទ្រ ត្រី​សា​ឌី​ន ឬ​ត្រីខ ប្រអប់ និង​ក្ដាម​បង្គា​ជាដើម​។ គ្រឿង​ក្នុង​សត្វ​គ្រប់​ប្រភេទ ព្រម​ទាំង​ជាតិ​ស្រវឹង​ផងដែរ​៕