Join with Health.com.kh on Telegram

តាម​លទ្ធផល នៃ​ការស្រាវជ្រាវ​ថ្មីៗ​នេះ ក្រុម​អ្នកឯកទេស បាន​រកឃើញថា ក្រុមមនុស្ស​ដែល​បាន​ហិតក្លិន​ជី​អង្កាម​រៀង​រាល់​ពីរ​ម៉ោង​ម្តង តែងតែ​បរិភោគ​អាហារ​តិចជាង​ធម្មតា​ដល់​ទៅ ២.៧០០​កា​ឡូរី​។​ការ​បាន​ហិតក្លិន ជា​វិធី​មួយ​ដែល​អាច​ជួយ​បញ្ឆោត​ខួរ ក្បាល​ថា បាន​បរិភោគ​ហើយ ដូច្នេះ​អាច​នាំឲ្យ​យើង​មិន សូវ​ឃ្លាន​អាហារ​។

​ចំណែក​ក្លិន​ចេក ផ្លែ​ប៉ោម​បៃតង ក៏​ផ្តល់​ផល​ដូចគ្នា ព្រោះថា​បើ​ហិតក្លិន​ច្រើន​កាលណា ក៏​តែង​ជួយ​ឲ្យ​បរិភោ​គតិច ហើយ​ទម្ងន់​ក៏​មិន​ឡើងទៅ​តាម​នោះ​ដែរ​។​លោក​អា​ឡា​ន់ ហាយ (Alan Hirsch) អ្នកឯកទេស​ខាង​រសជាតិ និង​បំបាត់​ក្លិន នៅ​ស៊ី​កាហ្គោ សហរដ្ឋ អាមេរិក បាន​ណែនាំ​ឲ្យ​ទុក​ទៀន​ក្រអូប​ក្លិន ជី​អង្កាម​នៅ​ផ្ទះបាយ ព្រោះ​នៅពេល​យើង​មាន​អារម្មណ៍​តានតឹង តែង​ចាប់​កាន់​ទៀន មក​ហិតក្លិន ជំនួស​ការចាប់​កាន់​ចំណីអាហារ​មក​បរិភោគ​។​អ្នកស្រាវជ្រាវ​រូបនេះ បានឲ្យដឹងថា ក្លិនក្រអូប​ផ្តល់​ផល​ល្អ​សម្រាប់​ជំរុញ​ដល់​ខួរក្បាល​របស់​យើង គ្រប់គ្រង​ផ្នែក​អារម្មណ៍ ដោយ​ក្នុងនេះ​ជួយ​កាត់បន្ថយ​អារម្មណ៍​តានតឹង និង​ការចង់​បរិភោគ​អាហារ​៕