បន្ទាប់ពីអាយុ 30 ឆ្នាំ ទាំងកូឡាជែន និង អឹស្ត្រូហ្សែន ស្ត្រីថយចុះ។ ដូច្នេះហើយ ប្រសិនបើអ្នកចង់មិន «បង្កើតមិត្ត» ជាមួយនឹងស្នាមជ្រីវជ្រួញ ស្បែកខ្មៅស្រអាប់ ស្ត្រីគួរតែញ៉ាំសាច់ទាំងនេះឱ្យបានច្រើន។
ជើងជ្រូក
ជើងជ្រូកមានផ្ទុកនូវសារធាតុ systine, myoglobin និងជាប្រភពដ៏ល្អនៃ កូឡាជែន។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីគួរតែបន្ថែមក្នុងមុខម្ហូបប្រសិនបើពួកគេចង់បានស្បែករលោង ជ្រួញតិច។ ទោះជាយ៉ាងនេះក្តី ជើងជ្រូកមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ច្រើន ប្រសិនបើទទួលទានច្រើន អាចធ្វើឱ្យស្ត្រីឡើងទម្ងន់បាន។ អ្នកអាចញ៉ាំ 1 ពេលក្នុងមួយសប្តាហ៍។
សរសៃសាច់គោ
សរសៃពួរសាច់គោក៏ជាអាហារមួយប្រភេទដែលផ្ទុកនូវកូឡាជែនដ៏ច្រើនផងដែរ។ នេះត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាថ្នាំកែរោគ ដែលអាចជួយឱ្យស្បែកម៉ដ្ឋ និងរលោង។ អ្នកអាចជ្រើសរើសសរសៃសាច់គោបាន ប្រសិនបើអ្នកចង់បានស្បែកស្អាត។ ជាពិសេស កូឡាជែននៅក្នុងសរសៃពួរសាច់គោមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការស្តារស្បែកឡើងវិញបន្ទាប់ពីការខូចខាតដូចជាស្នាមសង្វារ រលាក ស្នាមជាំ។ល។
ក្រៅពីនេះ សរសៃពួរសាច់គោក៏មានផ្ទុកសារធាតុស័ង្កសី ម៉ាញ៉េស្យូម និងវីតាមីន B ផងដែរ។ ទាំងនេះគឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលពង្រឹងភាពធន់ទ្រាំ ការពារជំងឺគ្រោះថ្នាក់ និងជំរុញការរំលាយអាហារកាន់តែងាយស្រួល។
សាច់ចៀម
សាច់ចៀមសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន B12 អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គា 3 ស័ង្កសី ជាតិដែក និងនីយ៉ាស៊ីន។ អរគុណចំពោះមាតិកាជាតិដែកខ្ពស់ សាច់ចៀមជួយឱ្យរាងកាយផលិតកោសិកាឈាមក្រហមកាន់តែច្រើន និងជួយឱ្យឈាមបំពេញមុខងារដឹកជញ្ជូនអុកស៊ីហ្សែនបានល្អ។ ពីទីនោះធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងយ៉ាងខ្លាំងនូវស្ថានភាពនៃភាពអស់កម្លាំង ឬភាពទន់ខ្សោយនៃរាងកាយ។ ក្នុងរដូវរងា ស្ត្រីគួរញ៉ាំសាច់ចៀមដើម្បីការពារសុខភាព។
សាច់គោ
សាច់គោមិនត្រឹមតែសម្បូរជាតិដែកប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានស័ង្កសីខ្ពស់ទៀតផង។ នេះជាសារធាតុផ្សំមួយដែលត្រូវការសម្រាប់រាងកាយដើម្បីផលិតកូឡាជែន។ សាច់គោក៏មានអាស៊ីតអាមីណូ 3 ដែលបង្កើតជាកូឡាជែន៖ គ្លីស៊ីន ប្រូលីន និងអ៊ីដ្រូស៊ីប្រូលីន។ ដូច្នេះ ការបន្ថែមសាច់គោជាវិធីសាមញ្ញមួយ ដើម្បីជួយឱ្យរាងកាយលើកកម្ពស់ការផលិតកូឡាជែន ការពារដំណើរការចាស់។
ថ្លើមជ្រូក
ថ្លើមជ្រូកសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ជាពិសេសជាតិដែក។ ស្ត្រីគួរទទួលទានថ្លើមជ្រូកឱ្យបានទៀងទាត់ ព្រោះវាមានឥទ្ធិពលប៉ូវកម្លាំងឈាមបានល្អ។ លើសពីនេះ ការទទួលទានថ្លើមជ្រូកជួយគ្រប់គ្រង និងកែលម្អមុខងារនៃប្រព័ន្ធបង្កបង្កើតឈាមចំពោះអ្នកជំងឺស្លេកស្លាំង។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ជាមួយនឹងបរិមាណដ៏ច្រើននៃកូឡាជែម ថ្លើមជ្រូកជួយពន្យឺតភាពចាស់នៃស្បែក ពង្រឹងភាពរលោង និងតឹងនៃស្បែក។
មាន់ខ្មៅ
សាច់មាន់ខ្មៅមានប្រូតេអ៊ីនមួយហៅថា carnosine ដែលបន្ថយល្បឿននៃការបំបែកកូឡាជែន ដែលធ្វើឱ្យវារឹង។ ជាលទ្ធផលស្បែកប្រែជាទន់និងយឺត។
លើសពីនេះ សាច់មាន់ខ្មៅក៏មានបរិមាណវីតាមីន B1 B2 B12 និងវីតាមីន E យ៉ាងច្រើនផងដែរ។ ជាពិសេស វីតាមីន B មានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ បង្កើនការផលិតថាមពលកោសិកា និងការពារសុខភាពបេះដូង។ ហើយវីតាមីន E ជួយការពារហានិភ័យនៃការកកឈាម ជំងឺសរសៃឈាម ចិញ្ចឹមកោសិកាស្បែក ធ្វើអោយស្បែកទន់ និងមានសុខភាពល្អ។
អយស្ទ័រ
អយស្ទ័រសម្បូរទៅដោយជាតិស័ង្កសី ដែលជួយបង្កើត និងលើកកម្ពស់កូឡាជែន។ វាក៏ជួយថែរក្សាក្រចកឱ្យរឹងមាំ និងរក្សាស្បែកក្បាល និងសក់ឱ្យមានសុខភាពល្អ។
ក្រៅពីនេះ អយស្ទ័រក៏មានវីតាមីន និងសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនដូចជា ជាតិដែក និងវីតាមីន B12 ផងដែរ។
ត្រីសមុទ្រ
សាច់ត្រីសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន សារធាតុរ៉ែ និងអូមេហ្គា 3 ដែលមានសុខភាពល្អ។ ពេលញ៉ាំត្រី អ្នកគួរញ៉ាំស្បែក ព្រោះវាផ្ទុកនូវសារធាតុ កូឡាជែនខ្ពស់បំផុត។ ក្រៅពីនេះ ក្បាល និងកជើងក៏មានបរិមាណប្រូតេអ៊ីនប្រឆាំងភាពចាស់ដ៏ល្អសម្រាប់រាងកាយ៕