ភេសជ្ជៈទាំងនេះផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹម ជួយបំប៉នស្បែកពីខាងក្នុង ទប់ស្កាត់ភាពចាស់យ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
ទឹកឃ្មុំក្រូចឆ្មា
ក្រូចឆ្មា និងទឹកឃ្មុំ សុទ្ធតែមានធាតុផ្សំដែលជួយជំរុញការលូតលាស់កោសិកា ជួយបង្កើតកោសិកាថ្មី ធ្វើឱ្យស្បែកប្រសើរឡើង ការពារជាតិពណ៌ពីការបំផ្លាញស្បែក និងជួយឱ្យស្បែកស និងរលោង។
អ្នកគ្រាន់តែត្រូវច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មា រួចបន្ថែមទឹកឃ្មុំ ១-២ ស្លាបព្រាបាយ អាស្រ័យតាមចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់អ្នក។ ចំណាំ ក្នុងមួយថ្ងៃគួរផឹកតែ 1-2 ពែងប៉ុណ្ណោះ មិនគួរផឹកច្រើនពេកទេ ព្រោះវានឹងបង្កផលប៉ះពាល់។

ទឹកប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះមានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលល្អសម្រាប់ធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត ជួយឱ្យរលោង និងការពារស្បែកពីផលប៉ះពាល់អាក្រក់នៃបរិស្ថាន។
អ្នកគ្រាន់តែលាងប៉េងប៉ោះ កាត់ជាដុំៗ ហើយដាក់ក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុកឱ្យម៉ដ្ឋ។ បន្ទាប់មកច្រោះយកកាក និងគ្រាប់ ហើយទទួលទាន។ អ្នកអាចបន្ថែមទឹកកកប្រសិនបើអ្នកចូលចិត្ត។
ទឹកដូងស្រស់
ទឹកដូងមានប្រសិទ្ធិភាពត្រជាក់ និងធ្វើអោយស្បែកស្រស់ស្អាត។ ភេសជ្ជៈធម្មជាតិនេះមានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើន ដើម្បីជួយបំប៉នស្បែក និងការពារភាពចាស់។
ពេលវេលាដ៏ល្អបំផុតដើម្បីផឹកទឹកដូងគឺនៅពេលព្រឹក។ អ្នកគ្រាន់តែទទួលទានទឹកដូងស្រស់មួយផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ ដើម្បីទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមគ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីជួយឱ្យស្បែករបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ។
ទឹកក្រូចថ្លុង
ក្រូចថ្លុងមានផ្ទុកនូវវីតាមីន C ដ៏ច្រើនដែលជួយប្រឆាំងនឹងភាពចាស់ បំផ្លាញរ៉ាឌីកាល់សេរី និងរឹតបន្តឹងរន្ធញើស។ វីតាមីន C ក៏មានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបង្កើនភាពយឺតនៃស្បែក ធ្វើឱ្យស្បែករឹងមាំ និងរលោង។
ទឹកប្រទាលកន្ទុយក្រពើ
ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ មានសមត្ថភាពរក្សាជាតិទឹក ផ្តល់សំណើម និងបង្កើនភាពយឺតនៃស្បែក។ លើសពីនេះទឹកប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ក៏ជួយជំរុញរាងកាយឱ្យផលិតកូឡាជេន ជួយឱ្យស្បែកមើលទៅក្មេងជាងវ័យ។
អ្នកគ្រាន់តែជ្រើសរើសប្រទាលកន្ទុយក្រពើទំហំមធ្យមចំនួន ២ធាង លាងឱ្យស្អាត បកសំបកចេញ ហាន់ជាដុំៗស្ងោរជាមួយទឹក ២លីត្រ ស្ករស ២០០ក្រាម ស្លឹកតយបន្តិច។ ពេលទឹកពុះយកស្លឹកតយចេញរួចបិទភ្លើង។ ទុកឱ្យទឹកត្រជាក់ហើយប្រើ។
ទឹកពីសណ្តែក
ជាយូរយារណាស់មកហើយ ទឹកពីសណ្ដែកត្រូវបានស្ត្រីជឿជាក់លើការសម្រកទម្ងន់ បន្សុទ្ធរាងកាយ និងធ្វើឱ្យស្បែកស្រស់ស្អាត។
ដើម្បីធ្វើទឹកប្រភេទនេះ អ្នកត្រូវរៀបចំ៖ សណ្តែកខ្មៅ ១០០ ក្រាម សណ្តែកសៀង ៥០ ក្រាម សណ្តែកខៀវ ៥០ ក្រាម (ទាំងសំបក) ទឹកឃ្មុំ ៣ ស្លាបព្រាបាយ។

យកសណ្តែកដែលរៀបចំរួចមកត្រាំក្នុងទឹកអំបិលរយៈពេល ៥ នាទី រួចលាងទឹកស្អាតចេញ។
ដាក់ខ្ទះលើចង្ក្រាន ចាក់សណ្ដែកទាំងអស់ចូលឆ្នាំងហើយលីង។ កូរឱ្យសព្វប្រហែល ១៥ នាទីរហូតដល់សណ្ដែកមានក្លិនក្រអូបឈ្ងុយ អ្នកអាចពិនិត្យដោយទទួលទានសណ្ដែកសាកមើល។ នៅពេលដែលសណ្តែកត្រូវបានចម្អិន, ផ្ទេរទៅចានមួយទុកឱ្យត្រជាក់។
ដាក់ឆ្នាំងទឹកហើយចាក់ទឹកចម្រោះប្រហែល ១ លីត្រ។ ដាក់សណ្តែកលីងខ្លះចូលបន្ថយភ្លើងបន្តិច។ ចំអិនប្រហែល 15 នាទីបន្ទាប់មកបិទភ្លើង រួចត្រងយកទឹក។
ផឹកម្តងមួយពែងប្រហែល 250ml រាល់ពេលអាចបន្ថែមទឹកឃ្មុំដើម្បីងាយស្រួលផឹក។ ចំណែកសណ្ដែកអាចទុកបរិភោគជំនួសបាយបាន៕