Join with Health.com.kh on Telegram

​ប្រសិនបើ​អ្នកឃើញ​អាហារ​ទាំងនេះ​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​របស់​គ្រួសារ​អ្នក អ្នក​មិនគួរ​ស្តាយ​វា​ទេ យក​វា​ចេញ​ដើម្បី​ធានា​សុវត្ថិភាព​គ្រួសារ​ទាំងមូល​។

​ទឹកកក​មាន​ក្លិន​

​ដុំ​ទឹកកក​អាច​ស្រូប​ក្លិន​អាហារ​ផ្សេងៗ​ក្នុង​ទូរ​ទឹកកក​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ដាក់​អ្វីមួយ​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ដែលមាន​ក្លិន ដុំ​ទឹកកក​នឹងមាន​ក្លិន​ដូចគ្នា​។​

​នៅពេលដែល​អ្នក​សម្គាល់​ឃើញថា​ដុំ​ទឹកកក​មាន​ក្លិន អ្នក​គួរតែ​បោះ​វា​ចោល​។ សម្អាត​កន្លែង​បង្កក​។ អាហារ​ដែលមាន​ក្លិន​គួរ​ដាក់​ក្នុង​ថង់​បិទ​ជិត ឬ​ទុក​ក្នុង​ប្រអប់​បិទ​ជិត​។ លើសពីនេះ អ្នក​ក៏​អាច​ប្រើ​ថាស​ទឹកកក​ដែលមាន​គម្រប​ដើម្បី​ការពារ​ទឹកកក​ពី​ការបំពុល​ដោយ​ក្លិន​អាហារ​។​

សាច់​កក​ចាស់ៗ

​សាច់​កក​គឺ​ងាយស្រួល​ក្នុងការ​ហាន់ ប៉ុន្តែ​វា​ងាយ​ខូច​ណាស់​។ បើ​មិន​ប្រើ​ភ្លាម ឬ​មិន​ញ៉ាំ​ទាំងអស់ អ្នក​គួរ​ដាក់​សាច់​កក​ក្នុង​ទូរ​ទឹកកក​វិញ​ភ្លាមៗ​។ ចំណាំ សាច់​កក​អាច​រក្សា​ទុកឱ្យ​បានល្អ​ក្នុង​ទូរ​ទឹកកក​រយៈពេល​ប្រហែល 2 ខែ​។ បន្ទាប់ពី​រយៈពេល​នេះ បើទោះបីជា​វា​នៅតែ​អាច​បរិភោគបាន​ក៏ដោយ ក៏​រសជាតិ​នៃ​ម្ហូប​នេះ​នឹងមិន​ល្អ​ដូច​ដើមឡើយ​។​

​ដូច​សាច់​ប្រភេទ​ផ្សេងទៀត​ដែរ មុននឹង​ដាក់​ក្នុង​ទូរ​ក្លាសេ សាច់​ត្រជាក់​ក៏ត្រូវ​រុំ​ឱ្យ​បានល្អ​ផងដែរ ដើម្បី​ជៀសវាង​ភាព​ស្ងួត និង​ការចម្លង​មេរោគ​ពី​អាហារ​ផ្សេងៗ​។​

អាហារ​ដែល​ផ្លាស់ប្តូរ​ពណ៌​

​អ្នក​មិនគួរ​ប្រើ​អាហារ​ដែល​ប្រែ​ពណ៌​ទេ ទោះបី​វា​ត្រូវបាន​រក្សាទុក​ក្នុង​ទូរ​បង្កក​ក៏ដោយ​។ ប្រសិនបើ​អ្នកឃើញ​សាច់ជ្រូក​ប្រែ​ទៅជា​ស្លេក ត្រី​សាល​ម៉ុ​ន ប្រែ​ទៅជា​ពណ៌​បៃតង ពួកគេ​គួរតែ​ត្រូវបាន​បោះចោល​។​

អាហារ​មាន​ក្លិន​ចម្លែក​នៅពេល​កក​

​សាច់ ត្រី ឬ​អាហារ​ផ្សេងទៀត​ដែលមាន​ក្លិន​ចម្លែក ឬ​មិនល្អ​បន្ទាប់ពី​ការ​កក មិនគួរ​ប្រើ​ឡើយ​។ ក្លិន​ចម្លែក​លេចឡើង​អាច​បណ្តាលមកពី​អាហារ​កាន់តែ​យ៉ាប់យ៉ឺន​។ ពេល​ញ៉ាំ​វា​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព ហើយ​រសជាតិ​ក៏​មិនល្អ​ដែរ​៕