ប្រសិនបើអ្នកឃើញអាហារទាំងនេះនៅក្នុងទូទឹកកករបស់គ្រួសារអ្នក អ្នកមិនគួរស្តាយវាទេ យកវាចេញដើម្បីធានាសុវត្ថិភាពគ្រួសារទាំងមូល។
ទឹកកកមានក្លិន
ដុំទឹកកកអាចស្រូបក្លិនអាហារផ្សេងៗក្នុងទូរទឹកកក។ ប្រសិនបើអ្នកដាក់អ្វីមួយនៅក្នុងទូទឹកកកដែលមានក្លិន ដុំទឹកកកនឹងមានក្លិនដូចគ្នា។
នៅពេលដែលអ្នកសម្គាល់ឃើញថាដុំទឹកកកមានក្លិន អ្នកគួរតែបោះវាចោល។ សម្អាតកន្លែងបង្កក។ អាហារដែលមានក្លិនគួរដាក់ក្នុងថង់បិទជិត ឬទុកក្នុងប្រអប់បិទជិត។ លើសពីនេះ អ្នកក៏អាចប្រើថាសទឹកកកដែលមានគម្របដើម្បីការពារទឹកកកពីការបំពុលដោយក្លិនអាហារ។
សាច់កកចាស់ៗ
សាច់កកគឺងាយស្រួលក្នុងការហាន់ ប៉ុន្តែវាងាយខូចណាស់។ បើមិនប្រើភ្លាម ឬមិនញ៉ាំទាំងអស់ អ្នកគួរដាក់សាច់កកក្នុងទូរទឹកកកវិញភ្លាមៗ។ ចំណាំ សាច់កកអាចរក្សាទុកឱ្យបានល្អក្នុងទូរទឹកកករយៈពេលប្រហែល 2 ខែ។ បន្ទាប់ពីរយៈពេលនេះ បើទោះបីជាវានៅតែអាចបរិភោគបានក៏ដោយ ក៏រសជាតិនៃម្ហូបនេះនឹងមិនល្អដូចដើមឡើយ។
ដូចសាច់ប្រភេទផ្សេងទៀតដែរ មុននឹងដាក់ក្នុងទូរក្លាសេ សាច់ត្រជាក់ក៏ត្រូវរុំឱ្យបានល្អផងដែរ ដើម្បីជៀសវាងភាពស្ងួត និងការចម្លងមេរោគពីអាហារផ្សេងៗ។
អាហារដែលផ្លាស់ប្តូរពណ៌
អ្នកមិនគួរប្រើអាហារដែលប្រែពណ៌ទេ ទោះបីវាត្រូវបានរក្សាទុកក្នុងទូរបង្កកក៏ដោយ។ ប្រសិនបើអ្នកឃើញសាច់ជ្រូកប្រែទៅជាស្លេក ត្រីសាលម៉ុន ប្រែទៅជាពណ៌បៃតង ពួកគេគួរតែត្រូវបានបោះចោល។
អាហារមានក្លិនចម្លែកនៅពេលកក
សាច់ ត្រី ឬអាហារផ្សេងទៀតដែលមានក្លិនចម្លែក ឬមិនល្អបន្ទាប់ពីការកក មិនគួរប្រើឡើយ។ ក្លិនចម្លែកលេចឡើងអាចបណ្តាលមកពីអាហារកាន់តែយ៉ាប់យ៉ឺន។ ពេលញ៉ាំវាអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាព ហើយរសជាតិក៏មិនល្អដែរ៕