​អ្នក​មិនគួរ​ញ៉ាំ​អាហារ​ទាំងនេះ​ច្រើនពេក​ទេ ព្រោះ​វា​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​យ៉ាងខ្លាំង​ដល់​ថ្លើម​របស់​អ្នក​។ វា​ថែមទាំង​អាច​បង្ក​ជា​មហារីក​ទៀតផង​។

​ប្រភេទ​គ្រាប់​

​សណ្តែកដី សណ្តែកសៀង គ្រាប់​ល្ពៅ គ្រាប់​ផ្កាឈូករ័ត្ន ជាដើម គឺជា​គ្រាប់ពូជ​ដែល​ពេញនិយម​ខ្លាំង ជាពិសេស​ថ្ងៃបុណ្យ​ចូលឆ្នាំ​ចិន​-​វៀតណាម​នេះ​។ ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ធម្មតា គ្រាប់​ទាំងនេះ​នឹង​នាំមក​នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​មួយចំនួន​។ ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​ពួកវា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ផ្សិត ជាតិពុល aflatoxin ពួកគេ​នឹង​វាយប្រហារ​កោសិកា​ថ្លើម បំផ្លាញ​ថ្លើម និង​បង្ក​ជា​មហារីក​ថ្លើម​។​

​អ្នកជំនាញ​កត់សម្គាល់​ថា​ប្រសិនបើ​គ្រាប់ពូជ​ត្រូវបាន​ទុកចោល​ឱ្យ​សើម​ពួកគេ​គួរតែ​បោះចោល​កុំ​សោកស្តាយ​។ គ្រាប់​ទាំងនេះ​បន្ទាប់ពី​ប្រមូល​ផល​ត្រូវ​ស្ងួត និង​រក្សា​ទុកឱ្យ​បានល្អ ដើម្បី​ជៀសវាង​ផ្សិត​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​រាងកាយ​។​

​ស្រា​

​នៅ​ឱកាស​បុណ្យចូលឆ្នាំ​ចិន​ប៉ុន្មាន​ថ្ងៃ​មកនេះ គឺជា​ឱកាស​ដែល​ស្រា​បៀរ និង​ស្រា​ច្រើន​ត្រូវបាន​ប្រើប្រាស់​។ ការ​ជូនពរ​គ្នា ដោយ​ប្រើ​គ្រឿង​ស្រវឹង​គឺជា​លក្ខណៈ​វប្បធម៌​មួយ​ទៅហើយ ប៉ុន្តែ​ការបំពាន​វា​អាច​បង្កឱ្យមាន​ជាតិពុល​កោសិកា​ថ្លើម​។​

​ដោយសារតែ​ថ្លើម​គឺជា​កន្លែង​សម្រាប់​បំប្លែង​ជាតិ​អាល់កុល​ទាំង​អស់ពី​គ្រឿង​ស្រវឹង ស្រា​បៀរ បន្ទាប់ពី​ផឹក​ចូលទៅក្នុង​ខ្លួន ដំណើរការ​នេះ​ធ្វើឱ្យ​ថ្លើម​រំលាយ​អាហារ និង​កម្ចាត់​ជាតិពុល​ជាច្រើន​។ យូរៗ​ទៅ​ថ្លើម​នឹងត្រូវ​ខូចខាត និង​ប្រមូលផ្តុំ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ច្រើន ដែលនាំឱ្យ​ថ្លើម​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​។​

​អាហារ​ចៀន​

​ថ្លើម​គឺជា​សរីរាង្គ​ដែល​ដើរតួ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុងការ​រំលាយ​អាហារ​របស់​រាងកាយ ដូច្នេះ​ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន និង​ផឹក​ច្រើន​ក៏​ធ្វើឱ្យ​ថ្លើម​ធ្វើការ​លើស​ទម្ងន់​ផងដែរ​។​

​បន្ថែម​ពីលើ​ជាតិ​អាល់កុល អាហារ​ចៀន​ដែលមាន​ខ្លាញ់​សត្វ​ខ្ពស់ និង​ចៀន​ច្រើនដង​ក៏​គួរ​មាន​កម្រិត​ដែរ ព្រោះ​វា​បំផ្លាញ​ថ្លើម​ដូចគ្នា​។ នៅក្នុង​ខ្លាញ់​សត្វ មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ឆ្អែត ខ្លាញ់ trans (​បង្កើតឡើង​ពី​ដំណើរការ​នៃ​ប្រេងឆា​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ខ្ពស់​) នៅពេល​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​ក្នុង​រាងកាយ ថ្លើម​នឹងមិន​អាចរំលាយ​បាន​ទាំងអស់​នោះទេ​។ ជា​លទ្ធផល សារធាតុ​ទាំងនេះ​នៅ​ទ្រឹង​ក្នុង​ថ្លើម (​ខ្លាញ់​រុំ​ថ្លើម​) ឬ​នៅពេលដែល​ចូល​ពណ៌​នឹងធ្វើ​ឱ្យមាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។​

​របស់​ផ្អែម​

​នៅ​ថ្ងៃ​ចូលឆ្នាំ​ចិន អ្នក​រាល់គ្នា​មាន​ស្ករ​គ្រាប់ ភេសជ្ជៈ ទឹកកក​ជាដើម ដើម្បី​អញ្ជើញ​ភ្ញៀវ​។ ការ​ទទួលទាន​បង្អែម​ច្រើនពេក​អាចធ្វើឱ្យ​ឡើង​ទម្ងន់ និង​ឡើង​ខ្លាញ់​ថ្លើម​។​

​យោងតាម​អង្គការ​សុខភាព​ពិភពលោក មនុស្ស​ម្នាក់ៗ​គួរតែ​ទទួលទាន​តែ​តិចជាង 5% នៃ​ជាតិ​ស្ករ​/​កាឡូរី​សរុប​/​ថ្ងៃ ដើម្បី​ជៀសវាង​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ធាត់​។​ល​។​

​ជ្រក់​

​ជ្រក់ ដែលមាន​ជាតិ​ប្រៃ​ពេក ឬ​មិនមាន​ជាតិ​ជូរ ល្អ អាចបង្កើត​សារធាតុពុល​ដល់​តម្រង​នោម​។ លើសពីនេះ ការទទួល​ទាន​អំបិល​ច្រើន​ក៏​អាច​បណ្តាល​ឱ្យលើស​សម្ពាធ​ឈាម​ផងដែរ​។​

​ដើម្បី “​សង្គ្រោះ​” ថ្លើម អ្នក​គួរតែ​ប្រើ​អាហារ​ដូចជា​តែ​បៃតង​, ក្រូចឆ្មា​, ផ្លែ​បឺ​រ​, ស្ពៃ​ស្ពី​ណា​ច​, ឆៃថាវ​, ក្រូចថ្លុង​ង​, សូកូឡា​ខ្មៅ ជាដើម​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង