អ្នកមិនគួរញ៉ាំអាហារទាំងនេះច្រើនពេកទេ ព្រោះវាបង្កគ្រោះថ្នាក់យ៉ាងខ្លាំងដល់ថ្លើមរបស់អ្នក។ វាថែមទាំងអាចបង្កជាមហារីកទៀតផង។
ប្រភេទគ្រាប់
សណ្តែកដី សណ្តែកសៀង គ្រាប់ល្ពៅ គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្ន ជាដើម គឺជាគ្រាប់ពូជដែលពេញនិយមខ្លាំង ជាពិសេសថ្ងៃបុណ្យចូលឆ្នាំចិន-វៀតណាមនេះ។ ប្រសិនបើទទួលទានធម្មតា គ្រាប់ទាំងនេះនឹងនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពមួយចំនួន។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើពួកវាមានផ្ទុកនូវផ្សិត ជាតិពុល aflatoxin ពួកគេនឹងវាយប្រហារកោសិកាថ្លើម បំផ្លាញថ្លើម និងបង្កជាមហារីកថ្លើម។
អ្នកជំនាញកត់សម្គាល់ថាប្រសិនបើគ្រាប់ពូជត្រូវបានទុកចោលឱ្យសើមពួកគេគួរតែបោះចោលកុំសោកស្តាយ។ គ្រាប់ទាំងនេះបន្ទាប់ពីប្រមូលផលត្រូវស្ងួត និងរក្សាទុកឱ្យបានល្អ ដើម្បីជៀសវាងផ្សិតដែលបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់រាងកាយ។
ស្រា
នៅឱកាសបុណ្យចូលឆ្នាំចិនប៉ុន្មានថ្ងៃមកនេះ គឺជាឱកាសដែលស្រាបៀរ និងស្រាច្រើនត្រូវបានប្រើប្រាស់។ ការជូនពរគ្នា ដោយប្រើគ្រឿងស្រវឹងគឺជាលក្ខណៈវប្បធម៌មួយទៅហើយ ប៉ុន្តែការបំពានវាអាចបង្កឱ្យមានជាតិពុលកោសិកាថ្លើម។
ដោយសារតែថ្លើមគឺជាកន្លែងសម្រាប់បំប្លែងជាតិអាល់កុលទាំងអស់ពីគ្រឿងស្រវឹង ស្រាបៀរ បន្ទាប់ពីផឹកចូលទៅក្នុងខ្លួន ដំណើរការនេះធ្វើឱ្យថ្លើមរំលាយអាហារ និងកម្ចាត់ជាតិពុលជាច្រើន។ យូរៗទៅថ្លើមនឹងត្រូវខូចខាត និងប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់ច្រើន ដែលនាំឱ្យថ្លើមមានជាតិខ្លាញ់។
អាហារចៀន
ថ្លើមគឺជាសរីរាង្គដែលដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ ដូច្នេះការញ៉ាំច្រើន និងផឹកច្រើនក៏ធ្វើឱ្យថ្លើមធ្វើការលើសទម្ងន់ផងដែរ។
បន្ថែមពីលើជាតិអាល់កុល អាហារចៀនដែលមានខ្លាញ់សត្វខ្ពស់ និងចៀនច្រើនដងក៏គួរមានកម្រិតដែរ ព្រោះវាបំផ្លាញថ្លើមដូចគ្នា។ នៅក្នុងខ្លាញ់សត្វ មានអាស៊ីតខ្លាញ់ឆ្អែត ខ្លាញ់ trans (បង្កើតឡើងពីដំណើរការនៃប្រេងឆានៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់) នៅពេលទទួលទានក្នុងបរិមាណច្រើនក្នុងរាងកាយ ថ្លើមនឹងមិនអាចរំលាយបានទាំងអស់នោះទេ។ ជាលទ្ធផល សារធាតុទាំងនេះនៅទ្រឹងក្នុងថ្លើម (ខ្លាញ់រុំថ្លើម) ឬនៅពេលដែលចូលពណ៌នឹងធ្វើឱ្យមានជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។
របស់ផ្អែម
នៅថ្ងៃចូលឆ្នាំចិន អ្នករាល់គ្នាមានស្ករគ្រាប់ ភេសជ្ជៈ ទឹកកកជាដើម ដើម្បីអញ្ជើញភ្ញៀវ។ ការទទួលទានបង្អែមច្រើនពេកអាចធ្វើឱ្យឡើងទម្ងន់ និងឡើងខ្លាញ់ថ្លើម។
យោងតាមអង្គការសុខភាពពិភពលោក មនុស្សម្នាក់ៗគួរតែទទួលទានតែតិចជាង 5% នៃជាតិស្ករ/កាឡូរីសរុប/ថ្ងៃ ដើម្បីជៀសវាងហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ធាត់។ល។
ជ្រក់
ជ្រក់ ដែលមានជាតិប្រៃពេក ឬមិនមានជាតិជូរ ល្អ អាចបង្កើតសារធាតុពុលដល់តម្រងនោម។ លើសពីនេះ ការទទួលទានអំបិលច្រើនក៏អាចបណ្តាលឱ្យលើសសម្ពាធឈាមផងដែរ។
ដើម្បី “សង្គ្រោះ” ថ្លើម អ្នកគួរតែប្រើអាហារដូចជាតែបៃតង, ក្រូចឆ្មា, ផ្លែបឺរ, ស្ពៃស្ពីណាច, ឆៃថាវ, ក្រូចថ្លុងង, សូកូឡាខ្មៅ ជាដើម៕