​អាហារ​ខាងក្រោម​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន សារធាតុ​រ៉ែ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​របស់​អ្នក​។

​ឆៃថាវ​

​យោងតាម​អ្នកជំនាញ​អាហារូបត្ថម្ភ ឆៃថាវ​ត្រូវបាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា “​យិន​ស៊ិន​រដូវរងា​” ។ ស្ពៃ​ខ្មៅ សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម សូ​ដ្យូ​ម និង​ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ ក្រៅពីនេះ ឆៃថាវ​ក៏មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ និង​មាន​កាឡូរី​ទាប​ផងដែរ ដូច្នេះ​វា​នឹងមិន​ធ្វើឱ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​ទេ ប្រសិនបើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ច្រើន​។​

​ផា្ក​ខាត់ណា​

​នេះ​គឺជា​អាហារ​ដែល​ដាំ​ដុះ​ពេញ​មួយឆ្នាំ ដូច្នេះ​វា​មិនមែនជា​ការលំបាក​សម្រាប់​អ្នក​ក្នុងការ​ស្វែងរក និង​បន្ថែម​វា​នៅក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក​។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ផ្កា​ខាត់ណា​ត្រូវបាន​គេ​ដឹងថា​ជា​អាហារ​ដែលមាន​សមាសធាតុ​ស្ពាន់ធ័រ​ដែល​ជួយ​ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​។ វា​ក៏​ជួយ​ពង្រឹង​ជាលិកា​ឆ្អឹង ជួយ​ឱ្យ​ឈាម​មនុស្ស​ដើរ​បានល្អ និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ក្នុងការ​ការពារ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។​

​ខ្ទឹមស​

​ខ្ទឹម​សមាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជាច្រើន ដូច្នេះ​វា​អាចជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ផ្តាសាយ​ធម្មតា និង​ផ្តាសាយ​បាន​យ៉ាង​ល្អ​។ លើសពីនេះ ខ្ទឹមស​ក៏មាន​កំហាប់​ខ្ពស់​នៃ​សមាសធាតុ allicin ដែល​ល្អ​សម្រាប់​បេះដូង​។ ដូច្នេះហើយ បើ​អ្នក​ញ៉ាំ​ខ្ទឹមស​ច្រើន វា​នឹង​ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។ លើសពីនេះ ខ្ទឹមស​ជា​អាហារ​ពណ៌​ស​ដែល​ជួយ​រក្សា​តុល្យភាព​សម្ពាធ​ឈាម​ឱ្យ​ស្ថិតស្ថេរ​។ លើសពីនេះ វា​ជួយ​ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​វង្វេង គាំទ្រ​ដល់​ការលូតលាស់​ឆ្អឹង និង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។​

​ក្រៅពី​ខ្ទឹមស​ធម្មតា​ដែល​ប្រើ​រាល់ថ្ងៃ​ក៏មាន​ខ្ទឹមស​មួយ​ដែរ​។ នេះ​ក៏​ជា​អាហារ​ដែលមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​ងាយស្រួល​ក្នុង​ការធ្វើ​ម្ហូប​ផងដែរ​។ ហើយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​មាន​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ​វីតាមីន A, K, ម៉ាញេស្យូម​, riboflavin, អាស៊ីត​ហ្វូ​លិ​ក​, niacin និង thiamine ដែល​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព ក៏ដូចជា​ធន់​ទ្រាំ​។ លើសពីនេះ អាហារ​ដូចគ្នានេះ​ច្រើនតែ​ប្រើ​ក្នុង​ស៊ុប ឬ​សាឡាដ ដើម្បី​ធ្វើឱ្យមាន​តុល្យភាព​រសជាតិ និង​ក្លិនក្រអូប​រវាង​ចាន​នៅលើ​តុ​។​

​ខ្ទឹមបារាំង​

​នៅក្នុង​សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​ខ្ទឹមបារាំង មាន​សារ​ធាតុគីមី​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក​ជាច្រើន ដែល​ជួយ​ការពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ លើសពីនេះ ខ្ទឹមបារាំង​ក៏​ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់ ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ជំរុញ​ឱ្យ​រាងកាយ​របស់​អ្នកមាន​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាងកាយ​កាន់តែ​ប្រសើរឡើង​ក្នុង​រដូវរងារ​។ ដូច្នេះហើយ អ្នក​គួរតែ​បញ្ចូល​អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​ទៅក្នុង​អាហារ​របស់​អ្នក ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ​។​

​សណ្តែក​គុយ​

​នៅក្នុង​សមាសភាព​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​សណ្តែក​គុយ ពួកវា​សម្បូរ​ទៅដោយ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​មនុស្ស​។ លើសពីនេះ វា​ជួយផ្តល់​វីតាមីន B ជាតិ​ដែក ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​កាល់ស្យូម​តិចតួច ដូច្នេះ​វា​មិន​ត្រឹមតែ​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម ជួយ​ការពារ​ជំងឺ​ជាច្រើន​មុខ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង