ជំងឺពុកឆ្អឹង និងការឈឺចាប់សន្លាក់គឺជាបញ្ហាទូទៅដែលស្ត្រីជាច្រើនជួបប្រទះមុនអស់រដូវ។ ដូច្នេះ ចូរមើលរបៀបដោះស្រាយស្ថានភាពនេះ។
ពេលនៅក្មេង ស្ត្រីគួរធ្វើ៤ចំណុចខាងក្រោមឱ្យបានល្អ ដើម្បីការពារជំងឺពុកឆ្អឹងពេលអស់រដូវ៖
រក្សាលំហាត់ប្រាណត្រឹមត្រូវ
ការសិក្សាពាក់ព័ន្ធជាច្រើនបានបង្ហាញថា កម្លាំងឆ្អឹងនៅក្នុងរាងកាយមានទំនាក់ទំនងយ៉ាងជិតស្និទ្ធទៅនឹងស្ថានភាពចល័តរបស់មនុស្សម្នាក់ៗ។ ប្រសិនបើនៅពេលនៅក្មេង ស្ត្រីរក្សាលំហាត់ប្រាណសមហេតុផលឱ្យបានទៀងទាត់ជារៀងរាល់ថ្ងៃ ពួកគេអាចបង្កើនទំហំឆ្អឹង និងដង់ស៊ីតេដោយហេតុនេះការពារហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹងនៅពេលចាស់។
ឈប់ជក់បារី និងគ្រឿងស្រវឹង
ការជក់បារី និងផឹកស្រាប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពស្បូន និងអូវែ ហើយវាក៏ជួយកាត់បន្ថយការសំងាត់នៃអ័រម៉ូន estrogen ដែលប៉ះពាល់ដល់ការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម ហើយក៏ប៉ះពាល់ដល់ការប្រមូលផ្តុំវីតាមីន D នៅក្នុងរាងកាយផងដែរ។ ដូច្នេះហើយ ស្ត្រីដែលមានទម្លាប់ជក់បារី និងផឹកស្រា នឹងមានហានិភ័យខ្ពស់នៃការកើតជំងឺពុកឆ្អឹង។
រក្សារបបមានតុល្យភាព
ក្មេងស្រីត្រូវតែមានរបបអាហារដែលមានតុល្យភាពក្នុងអាហារប្រចាំថ្ងៃរបស់ពួកគេ ពិតជាមិនគួរតមដើម្បីសម្រកទម្ងន់។ ដោយសារតែវានឹងប៉ះពាល់ដល់ការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងៗក្នុងរាងកាយមិនអំណោយផលដល់ការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូមដែលនាំឱ្យរចនាសម្ព័ន្ធឆ្អឹងខ្សោយ។ ជាធម្មតា អ្នកគួរតែញ៉ាំបន្លែ និងផ្លែឈើស្រស់ៗឲ្យបានច្រើន ញ៉ាំសាច់ឲ្យបានច្រើន អាចផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗសម្រាប់រាងកាយ ការពារជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់។
មិនគួរនៅយប់ជ្រៅ
ការពិតដែលមិនអាចប្រកែកបាននោះគឺថា ការចូលគេងយឺតគឺមានគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងណាស់ចំពោះសុខភាព ជាពិសេសចំពោះស្ត្រី។ ការចូលគេងយឺតអាចប៉ះពាល់ដល់តុល្យភាពអ័រម៉ូន និងសមត្ថភាពរបស់រាងកាយក្នុងការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម ដែលមិនអំណោយផលដល់ការលូតលាស់ឆ្អឹង និងសន្លាក់។
នារីៗត្រូវតែបោះបង់ទម្លាប់គេងយប់ជ្រៅ ធ្វើសកម្មភាពដើម្បីសុខភាព ចូលគេងឱ្យបានឆាប់ និងក្រោកពីព្រលឹម ដើម្បីធានាបាននូវការគេងលក់ស្រួល ដើម្បីអោយសាច់ដុំ និងសន្លាក់កាន់តែរឹងមាំ និងមានសុខភាពល្អ។ ដូច្នេះហើយអាចបំបាត់ការព្រួយបារម្ភពីជំងឺពុកឆ្អឹង និងជំងឺរលាកសន្លាក់ក្រោយពេលចូលមករដូវ។
អាហារ៣ប្រភេទដែលអ្នកមិនគួរញ៉ាំដើម្បីចៀសវាងការខូចខាតឆ្អឹង និងសន្លាក់
បន្លែជ្រក់
ស្ត្រីអស់រដូវដែលទទួលទានបន្លែជ្រក់ជាប្រចាំនឹងងាយធ្លាក់ចូលទៅក្នុងជាតិសូដ្យូមលើស ដែលនាំឱ្យរាងកាយថយចុះនូវសមត្ថភាពស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម កាត់បន្ថយម៉ាសឆ្អឹង និងបណ្តាលឱ្យពុកឆ្អឹង។
កាហ្វេ
កាហ្វេមានផ្ទុកអាស៊ីត oxalic និងជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើន ដែលធាតុផ្សំទាំងនេះតែងតែរារាំងសកម្មភាពរបស់អង់ស៊ីម phosphodiesterase (PDE) ក្នុងរាងកាយ និងប៉ះពាល់ដល់ការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម ដែលបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹងចំពោះស្ត្រី។
ស្រា
ជាតិអាល់កុលមានឥទ្ធិពលអាក្រក់ជាច្រើនលើរាងកាយ ហើយវាក៏ប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាពឆ្អឹង បង្កើនល្បឿននៃការបាត់បង់ជាតិកាល់ស្យូម។ លើសពីនេះ ការផឹកស្រាច្រើនពេកក៏កាត់បន្ថយការសំងាត់នៃវីតាមីន D និងអរម៉ូនទីរ៉ូអ៊ីត ដែលនាំឱ្យថយចុះនៃម៉ាសឆ្អឹង។ ដូច្នេះស្ត្រីអស់រដូវ បើមិនចង់កើតជំងឺឆ្អឹង និងសន្លាក់ គួរចៀសវាងគ្រឿងស្រវឹងឆាប់៕