តៅហ៊ូគឺជាអាហារឆ្ងាញ់ មានជីវជាតិ និងតម្លៃថោក ដែលនៅពេលផ្សំជាមួយអាហារត្រឹមត្រូវ បង្កើតបានជាអាហារដែលមានជីវជាតិខ្លាំងបំផុត។
តៅហ៊ូ + ស៊ុត
តៅហ៊ូមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់។ សម្រាប់អ្នកដែលមិនអាចផឹកទឹកដោះគោដោយសារតែការប្រតិកម្មចំពោះជាតិ lactose ឬអ្នកហូបបួសអាចប្រើតៅហ៊ូជាអាហារជំនួស អាចជួយបន្ថែមប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូមសម្រាប់រាងកាយ។
ស៊ុតក៏ជាអាហារសម្បូរជីវជាតិ ដោយផ្តល់ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនដែលរាងកាយត្រូវការ។ យោងតាមឱសថបុរាណចិន ស៊ុតមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបំប៉នឈាម និងប៉ូវកំលាំង។
ស៊ុតផ្សំជាមួយសណ្តែកអាចជួយបន្ថែមជាតិកាល់ស្យូម និងឧស្ម័នប៉ូវកំលាំង។
វិធីធ្វើ៖ រៀបចំតៅហ៊ូមួយដុំ ស៊ុត១ ស្លឹកខ្ទឹម ប្រេងឆា និងអំបិលបន្តិច។ បំបែកស៊ុតចូលទៅក្នុងចានមួយ បន្ថែមអំបិលបន្តិច និងស្លឹកខ្ទឹម។ កាត់តៅហ៊ូជាចំណែកៗ ជ្រលក់ស៊ុត និងចៀនរហូតដល់មាស។
លើសពីនេះ អ្នកក៏អាចដាក់តៅហ៊ូនៅលើចានជ្រៅមួយ បន្ទាប់មកចាក់ចូលទៅក្នុងស៊ុតដែលគេវាយនោះ ហើយចំហុយវា។
តៅហ៊ូ + សារាយសមុទ្រ
តៅហ៊ូចម្អិនជាមួយសារ៉ាយសមុទ្រត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជា “អាហារអមតៈ”។
សារាយសមុទ្រមានផ្ទុកសារធាតុ Mannitol អ៊ីយ៉ូត ប៉ូតាស្យូម អាស៊ីតនីកូទីនិក… មានប្រសិទ្ធភាពការពារជំងឺក្រិនសរសៃឈាម កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។ លើសពីនេះ សារាយសមុទ្រក៏ផ្តល់ជាតិសរសៃ ដើម្បីជួយរក្សាលំនឹងជាតិស្ករក្នុងឈាម។
ទន្ទឹមនឹងនេះ តៅហ៊ូគ្មានកូលេស្តេរ៉ុល គឺស័ក្តិសមបំផុតសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺលើសឈាម ខ្លាញ់ក្នុងឈាម ជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្ពស់។
ការទទួលទានស៊ុបតៅហ៊ូសារ៉ាយសមុទ្រអាចជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម ជាតិស្ករក្នុងឈាម ខ្លាញ់ក្នុងឈាម។
វិធីធ្វើ៖ រៀបចំតៅហ៊ូ ១ដុំ សារ៉ាយ ៥០ក្រាម ខ្ញី បង្គាក្រៀម។ កាត់តៅហ៊ូជាដុំល្មម។ ត្រាំសារាយសមុទ្រឱ្យស្អាត លាងទឹកជាច្រើនដង ដើម្បីកាត់បន្ថយក្លិនឆ្អាប ហើយកាត់ជាដុំៗតាមទំហំមាត់។ ដាក់ទឹកក្នុងបរិមាណល្មមចូលឆ្នាំង បន្ថែមសារ៉ាយសមុទ្រ ហើយចម្អិនរហូតដល់ទន់។ បន្ថែមតៅហ៊ូ បង្គាក្រៀម គ្រឿងទេស ដើម្បីភ្លក្សរសជាតិ។ ដាំឱ្យពុះប្រហែល ៤ នាទី រួចបន្ថែមខ្ញីហាន់ជាចំណិតៗ កូរឱ្យថ្នមៗ ពេលទឹកពុះម្តងទៀត អ្នកអាចបិទភ្លើងបាន។
តៅហ៊ូ + ឈាមទា
ឈាមទា ជាពិសេស និងអាថ៌កំបាំងសត្វជាទូទៅគឺសម្បូរទៅដោយអំបិលអសរីរាង្គ ធាតុដានដូចជា សូដ្យូម ប៉ូតាស្យូម ផូស្វ័រ ជាតិដែក ស័ង្កសី ម៉ង់ហ្គាណែស ទង់ដែង cobalt …
ទន្ទឹមនឹងនេះ តៅហ៊ូសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីនបន្លែ និងអាស៊ីតអាមីណូសំខាន់ៗចំនួន 8 ។ ការផ្សំតៅហ៊ូជាមួយគ្រឿងទេសនឹងបង្កើតជាម្ហូបមួយដែលមានតុល្យភាព អាហារបំប៉នជាតិដែក និងប៉ូវកំលាំងឈាម។
វិធីធ្វើ៖ រៀបចំតៅហ៊ូមួយដុំ ឈាមទា ២៥០ក្រាម ស្លឹកខ្ទឹម ខ្ញី ម្រេចខ្មៅ ប្រេងឆា អំបិល។ កាត់តៅហ៊ូ និងឈាមទាជាចំណែកៗ ស្រុសក្នុងទឹកពុះ។ ចាក់ស្លឹកខ្ទឹម ខ្ញីចិញ្ច្រាំចូលឆាអោយឈ្ងុយ។ ចាក់ទឹកចូលក្នុងខ្ទះ បន្ថែមឈាមទា និងតៅហ៊ូ ជាមួយអំបិលបន្តិច ដើម្បីភ្លក្សរសជាតិ។ ដាំទឹកអោយពុះ រហូតឈាមទាឆ្អិន បិទភ្លើង រោយម្រេច ហើយទទួលទានពេលនៅក្តៅៗ។
តៅហ៊ូ + ខ្ទឹមស
តៅហ៊ូមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់រួមជាមួយនឹង isoflavones ដែលល្អសម្រាប់ស្ត្រី។ ការបន្ថែមខ្ទឹមសមិនត្រឹមតែបង្កើនរសជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏ល្អសម្រាប់ការរំលាយអាហារ និងការគ្រប់គ្រងឧស្ម័នផងដែរ។ នេះក៏ជាមុខម្ហូបដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់។
វិធីធ្វើ៖ រៀបចំតៅហ៊ូមួយដុំ ខ្ទឹមស ស្លឹកខ្ទឹម អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្រេច ស្ករ ប្រេងល្ង។ ហាន់តៅហ៊ូជាចំណិតស្តើងៗ ហើយចៀនរហូតដល់ពណ៌មាសទាំងសងខាង សឹមដួសដាក់ចាន.. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមសដាក់ចូលក្នុងចានមួយ បន្ថែមទឹក អំបិល ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្រេច ស្ករស ចូលច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ។ ដាក់តៅហ៊ូចូលក្នុងខ្ទះ ចាក់គ្រឿងដែលាយរួចចូលច្របល់ចូលគ្នា។ ពេលតៅហ៊ូចូលជាតិហើយត្រូវដាក់ប្រេងល្ង ស្លឹកខ្ទឹមចូល កូរឱ្យសព្វ រួចបិទភ្លើង៕