​ប្រសិនបើ​អ្នក​សម្គាល់​ឃើញថា​ផ្នែក​ទាំងពីរ​ខាងក្រោម​ជារឿយៗ​បង្ហាញ​សញ្ញា​នៃ​ការឈឺចាប់​ធ្ងន់ធ្ងរ សូម​ប្រយ័ត្ន​ចំពោះ​ជំងឺ​សួត​។

​ការឈឺចាប់​ធ្ងន់ធ្ងរ​នៅក្នុង​ទ្រូង​

​យោងតាម​គេហទំព័រ Heathline ជំងឺមហារីក​សួត​អាច​បណ្តាលឱ្យ​ឈឺទ្រូង ដែល​អាច​កើតឡើង​នៅពេលដែល​អ្នក​ក្អក​ពេញ​មួយថ្ងៃ​។ មហារីក​សួត​ដែល​បណ្តាលឱ្យ​ឈឺទ្រូង​អាចមកពី​កូនកណ្តុរ​រីក​ធំ ឬ​រាលដាល​ដល់​ជញ្ជាំង​ទ្រូង ស្រទាប់​ជុំវិញ​សួត (​ហៅថា pleura) ឬ​ឆ្អឹងជំនីរ​។ មហារីក​សួត​ដែល​បាន​រាលដាល​ដល់​ឆ្អឹង​ក៏​អាច​បណ្តាលឱ្យ​ឈឺចាប់​នៅ​ខាងក្រោយ​ឬ​កន្លែង​ផ្សេងទៀត​នៃ​រាងកាយ​។ ការឈឺចាប់​ឆ្អឹង​ជារឿយៗ​កាន់តែ​អាក្រក់​នៅពេល​យប់ ហើយ​កើនឡើង​ជាមួយនឹង​ចលនា​។​

​អ្នក​ត្រូវតែ​ប្រុងប្រយ័ត្ន​បន្ថែមទៀត ប្រសិនបើ​ទ្រូង​របស់​អ្នក​ឈឺ ប៉ុន្តែ​ក៏​ក្អកមាន​ឈាម ហើយ​ការ​ស្រក​ទម្ងន់​អាច​មើលឃើញ នោះ​មហារីក​សួត​គឺ​ស្ថិតក្នុង​ដំណាក់កាល​គ្រោះថ្នាក់​។ យក​ល្អ​គួរតែ​ទៅ​មន្ទីរពេទ្យ​ដែល​នៅ​ជិត​បំផុត​ដើម្បី​ទទួលបាន​ការណែនាំ​បន្ថែម​។​

​ឈឺ​ស្មា​

​យោងតាម​គេហទំព័រ WEBMD នៅពេលដែល​មហារីក​សួត​បណ្តាលឱ្យ​ឈឺ​ស្មា វា​បាន​រីក​រាលដាល បំផ្លាញ​ឆ្អឹង សរីរាង្គ​ខាងក្នុង និង​សរសៃប្រសាទ ទីបំផុត​បណ្តាលឱ្យ​ឈឺ​ស្មា​។ ប្រសិនបើ​ការឈឺ​ស្មា​មិន​ត្រូវបាន​ព្យាបាល​ទាន់ពេល​ទេ នោះ​ផលវិបាក​នឹងមិន​អាច​ទាយ​ទុក​មុន​បានឡើយ​។ ដូច្នេះហើយ នៅពេល​រកឃើញ​ការឈឺ​ស្មា​ខុសពី​ធម្មតា ដែល​មិនអាច​ពន្យល់បាន​ដោយ​មូលហេតុ​ច្បាស់លាស់ ចាំបាច់​ត្រូវ​ទៅ​មន្ទីរពេទ្យ​ឱ្យបាន​ឆាប់​តាម​ដែល​អាចធ្វើ​ទៅបាន ដើម្បី​ចៀសវាង​មហារីក​សួត​វិវត្តន៍​ដល់​ដំណាក់កាល​យឺតយ៉ាវ​។​

ដើម្បីឱ្យ​សួត​មាន​សុខ​ភាពល្អ អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​អាហារ​៥​មុខ​ខាងក្រោម​ឱ្យ​សកម្ម​

​មើម​ឈូក​

​មើម​ឈូក គឺជា​មុខម្ហូប​ដ៏​ពេញនិយម និង​ងាយស្រួល​ទទួលទាន​។ វា​អាច​ត្រូវបាន​បរិភោគ​ឆៅ ចម្អិន​ក្នុង​ស៊ុប និង​ចៀន​។ ជាពិសេស ម្ហូប​នេះ​អាចជួយ​ផ្តល់​សំណើម ត្រជាក់ កាត់បន្ថយ​ការ​ស្រេកទឹក ចិញ្ចឹម​សួត និង​ធ្វើឱ្យ​ឈាម​ត្រជាក់​។ ម្ហូប​នេះ​ក៏ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿថា​មាន​ឥទ្ធិពល​ដល់​សុខភាព​ដល់​បេះដូង ចិញ្ចឹម​ក្រពះ និង​ជួយ​ពន្យារ​អាយុជីវិត​។​

​ផ្លែ​សារី​

​ឱសថ​បុរាណ​ចិន​និយាយថា ផ្លែ​សារី​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​សម្អាត និង​បន្សាប​ជាតិពុល រក្សា​សំណើម​សួត​។ ក្នុងពេល​ជាមួយគ្នានេះ វា​ក៏​ជា​វត្ថុធាតុដើម​សម្រាប់​រៀបចំ​ថ្នាំ​បញ្ចុះលាមក កាត់បន្ថយ​ការ​ក្អក និង​កណ្ដាស់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ ផ្លែ​សារី​គឺ​ល្អ​ណាស់​សម្រាប់​សួត​។​

​ឆៃថាវ​

​ឆៃថាវ​មិន​ត្រឹម​តែមាន​តម្លៃថោក​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែមទាំង​សម្បូរ​ទៅដោយ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​ទៀតផង​។ វា​មាន​រសជាតិ​ហឹរ ត្រជាក់​បន្តិច ដូច្នេះ​វា​អាច​បំបាត់​កំដៅ បំបាត់​ក្លិន និង​បំបាត់​ការ​ក្អក​។ ជាពិសេស​ក្នុង​រដូវរងា មនុស្ស​ជាច្រើន​លេចឡើង​នូវ​ស្លេស្ម​ដែល​ស្ងួត ដែល​បណ្តាលឱ្យមាន​ភាព​ស្ងួត​មិន​ស្រួល​ដល់​សួត​។​

សណ្តែកខៀវ​

​សណ្តែកខៀវ​គឺជា​អាហារ​មួយ​ក្នុងចំណោម​អាហារ​ដែល​ធ្លាប់​ស្គាល់​ជាងគេ ប៉ុន្តែ​វា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ច្រើន មាន​ឥទ្ធិពល​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម ប្រឆាំង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ការពារ​សួត​។​

​តែ​ផ្កាម្លិះ​

​តែ​ផ្កាម្លិះ​ពេល​ចូលទៅក្នុង​សួត​នឹងមាន​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ក្នុងការ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក ជម្រះ​កំដៅ​។ ទន្ទឹមនឹងនេះ ផ្កា​នេះ​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ polyphenols ដែលជា​សារធាតុ​ដែល​ដើរតួ​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម អាច​ប្រឆាំងនឹង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង