សាច់ជើងជ្រូកដូចគ្នា ប៉ុន្តែជើងខាងមុខនិងក្រោយមានរសជាតិខុសគ្នា ដែលមិនមែនសុទ្ធតែអ្នករាល់គ្នាដឹងទេ។
សាច់ជើងជ្រូកមុខ ឬក្រោយល្អជាង?
ជើងជ្រូកគឺជាផ្នែកមួយដែលឆ្ងាញ់បំផុតរបស់ជ្រូក។ សាច់ជើងជ្រូកអាចស្ងោរ ស្ងោរជ្រក់ ធ្វើបបរ… សុទ្ធតែឆ្ងាញ់។ ជ្រូកមានសាច់ជើងជ្រូក៤ដុំ រួមមានជើងមុខ២ និងជើងក្រោយ២ ។ មនុស្សជាច្រើនមិនបានដឹងថាមានភាពខុសគ្នារវាងជើងជ្រូកខាងមុខ និងខាងក្រោយ ហើយភាពឆ្ងាញ់ក៏មិនដូចគ្នាដែរ។
ជាធម្មតា ជើងខាងមុខរបស់ជ្រូកគឺសកម្មជាងជើងក្រោយ ដូច្នេះវាមានសរសៃច្រើនជាង សាច់ស្តើង និងតិចជាងជើងក្រោយ ប៉ុន្តែផ្ទុយទៅវិញ រសជាតិវិញគឺស្រាលជាង ផ្អែមជាង និងស្ងួតជាង។ ផ្នែកទី 1 សាកសមសម្រាប់ធ្វើម្ហូបដូចជា ស្ងោរ ធ្វើបបរ…។
ទន្ទឹមនឹងនេះ ជើងខាងក្រោយធំ ជាធម្មតាមិនសូវសកម្ម ដូច្នេះពួកវាមានសាច់ដុំតិច ធំ សាច់ច្រើន និងខ្លាញ់ច្រើន។ ដោយសារតែមានសាច់គ្មានខ្លាញ់ច្រើន ផ្នែកនេះអាចប្រើសម្រាប់ចៀន បំពង សាច់ចិញ្ច្រាំ បបរ។ល។
ភាពខុសគ្នារវាងសាច់ជើងខាងមុខ និងសាច់ជើងខាងក្រោយ គឺសាច់ដុំនៃសាច់ជើងខាងមុខមានច្រើនជាង ហើយជើងខាងក្រោយមានសាច់ច្រើនជាង។ អាស្រ័យលើអ្វីដែលអ្នកចង់ចំអិន អ្នកអាចជ្រើសរើសផ្នែកដែលសមរម្យនៃសាច់។ បើនិយាយពីរសជាតិ ជើងខាងមុខច្រើនតែផ្អែមជាង ហើយឆ្ងាញ់ទៀត ដូច្នេះតម្លៃក៏អាចថ្លៃជាងសាច់ជើងក្រោយដែរ៕