ទាំងនេះ​គឺជា​អាហារ​ដែល​ធ្លាប់​ស្គាល់​។ មិន​ត្រឹមតែ​ល្អ​សម្រាប់​ស្បែក​ទេ អាហារ​ទាំងនេះ​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​។

​ល្មុត​

​ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​ធ្វើឱ្យ​ស្បែក​របស់​អ្នក​ស ផ្តល់​សំណើម​ដល់​ស្បែក និង​បន្សាប​ជាតិពុល​ស្បែក​របស់​អ្នកនោះ​ផ្លែ​ល្មុត គឺជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​។ Sapodilla មាន​វីតាមីន​ចម្រុះ​ជាច្រើន​ដែល​ធ្វើអោយ​សរសៃឈាម​ទន់ បន្សាប​ជាតិពុល និង​ការពារ​ថ្លើម​។ លើសពីនេះ ល្មុត​ក៏​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ពោះវៀន​មាន​សំណើម និង​កាត់បន្ថយ​ចលនា​ពោះវៀន បង្កើន​ភាពស៊ាំ​។​

​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម​

​ផ្លែឈើ​នេះ​មាន​ជីវជាតិ​ច្រើន និង​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។ ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម ជួយ​បំពេញ​ឈាម​, ធ្វើឱ្យ​ស្បែ​កស​, ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​សារធាតុ​ពណ៌​ស្បែក​។ លើសពីនេះ សារធាតុ Procyanidin នៅក្នុង​ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម ជួយ​រក្សា​ស្បែក​ឱ្យ​ទន់ និង​ពន្យារ​ដំណើរការ​ចាស់​នៃ​ស្បែក​។​

​មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណោះ ផ្លែ​ទំពាំងបាយជូរ​ក្រៀម សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ដែក និង​ធាតុ​ដាន​ផ្សេងៗ​ទៀត ដូចជា​ជាតិ​សរសៃ ដែល​អាច​បន្សាប​ជាតិពុល និង​សម្អាត​ពោះវៀន កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម និង​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ភាព​អស់កម្លាំង​ខាង​សរសៃប្រសាទ​។​

គូឆាយ​ដើម​ធំៗ​

​អាហារ​នេះ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ carotene ច្រើន – សារធាតុ​នេះ​មាន​តួនាទី​ល្អ​ក្នុងការ​ប្រឆាំង​ភាព​ចាស់ ដូច្នេះ​វា​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ធ្វើឱ្យ​ស្បែ​កស និង​បំប៉ន​។​

​ការទទួល​ទាន​ស្លឹក​ខ្ទឹម​នេះ​ច្រើន​ជួយ​បន្ធូរ​នូវ​ជាតិ​រំអិល ពង្រឹង​លំពែង និង​ក្រពះ និង​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​មុខងារ​ថ្លើម​។ ទន្ទឹមនឹងនោះ ការទទួល​ទាន​ស្លឹក​គូឆាយ​ក៏​ជួយ​ការពារ​ការ​រលាក និង​បំផ្លាញ​បាក់តេរី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ផងដែរ​។​

​នៅក្នុង​ស្លឹក​គូឆាយ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ឆៅ​ដែល​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន និង​ជួយ​ឱ្យ​រាងកាយ​រំលាយ​អាហារ​បាន​។ បើ​ទទួលទាន​ជាប្រចាំ​អាចជួយ​សម្រួល​ដល់​ចរន្តឈាម និង​បំបាត់​ការស្ទះ​ឈាម​។ លើសពីនេះ វា​ជួយ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម ការពារ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ភាពស្លេកស្លាំង និង​ជំងឺ​សរសៃឈាម​។​

​ត្រី​សមុទ្រ​

​ដោយសារតែ​ប្រភព​សម្បូរ​នៃ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 ត្រី​ឆ្លាម​ជួយ​ធ្វើឱ្យ​ស្បែក​ទន់ និង​មាន​សំណើម​។ លើសពីនេះ អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 ក៏មាន​ប្រសិទ្ធភាព​កាត់បន្ថយ​ការ​រលាក កាត់បន្ថយ​ការកើត​មុន និង​ធ្វើឱ្យ​ស្បែក​ងាយ​នឹង​កម្តៅថ្ងៃ​។​

​លើសពីនេះ ត្រី​សមុទ្រ​ក៏មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន E ដែលជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ដែល​ជួយ​ប្រឆាំងនឹង​ការខូចខាត​ពី​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​។​

​ការទទួល​ទាន​ត្រី​សមុទ្រ​ច្រើន អាចជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​ពណ៌​ផ្កាឈូក មាន​សុខ​ភាពល្អ លើកកម្ពស់​សុខភាព​ស្បែក​ទាំងមូល និង​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការផលិត​កោសិកា​ថ្មី​។​

​ផ្លែ​បឺ​រ​

​ផ្លែ​បឺ​រ សម្បូរ​ទៅដោយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ ដែលមាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​មុខងារ​ជាច្រើន​ក្នុង​រាងកាយ រួមទាំង​សុខភាព​ស្បែក​ផងដែរ​។ ខ្លាញ់​ទាំងនេះ​ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​សំណើម និង​យឺត​។ យោងតាម​ការស្រាវជ្រាវ ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​បឺ​រ​អាចជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការខូចខាត​ដោយសារ​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ​។ អាស្រ័យហេតុនេះ ជួយ​ឱ្យ​ស្បែក​ជៀស​ផុតពី​សញ្ញា​នៃ​ភាព​ចាស់ ដូចជា​ស្នាម​ជ្រីវជ្រួញ សារធាតុ​ពណ៌ ការ​យារ​ធ្លាក់​ជាដើម​។​

​លើសពីនេះ ផ្លែ​បឺ​រ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន E និង​វីតាមីន C ជាច្រើន ដែល​ជួយ​ជំរុញ​ការផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន និង​ប្រូតេអ៊ីន ដើម្បី​រក្សា​ស្បែក​ឱ្យ​រឹងមាំ និង​យឺត​។​

​គ្រាប់​វ៉​ល​ណាត់​

​វ៉​ល​ណាត់ មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​សំខាន់ៗ ដែល​រាងកាយ​មនុស្ស​មិនអាច​ផលិត​ដោយ​ខ្លួនឯងបាន​។​

​បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅនឹង​គ្រាប់​ផ្សេងទៀត គ្រាប់​វ៉​ល​ណាត់ មាន​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 និង​អូ​មេ​ហ្គា 6 ច្រើន​។ ក្រៅពីនេះ ខួរក្បាល​ក៏មាន​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជាច្រើន​ទៀត​ដូចជា ស័ង្កសី សេ​លេ​ញ៉ូ​ម វីតាមីន E ជាដើម ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​ស្បែក​។ ដូច្នេះ​បើ​អ្នក​ចង់ឱ្យ​ស្បែក​ស្អាត អ្នក​មិនអាច​មើលរំលង​ផ្លែឈើ​នេះ​បានឡើយ​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង