អំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវបន្ថែមអាហាររូបត្ថម្ភឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីជួយឱ្យរាងកាយរបស់ពួកគេមានសុខភាពល្អ និងជួយឱ្យទារកក្នុងផ្ទៃមានការរីកចម្រើន។
ត្រីសមុទ្រ
ត្រីសមុទ្រមានផ្ទុកសារធាតុ phospholipids និងធាតុដានផ្សេងៗ ដែលល្អសម្រាប់រាងកាយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ហើយអាចជួយដល់ការលូតលាស់ឆ្អឹងរបស់ទារកផងដែរ។
ក្រៅពីនេះ ត្រីសមុទ្រក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃប្រូតេអ៊ីន អូមេហ្គា 3 និងសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ដូច្នេះស្ត្រីមានផ្ទៃពោះអាចទិញបានច្រើនដើម្បីញ៉ាំ។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ គួរចៀសវាងការទទួលទានត្រីសមុទ្រដែលមានកំហាប់បារតខ្ពស់ ដូចជា ត្រីស្បៃកា ត្រីដាវ។ , ត្រីឆ្លាម, ត្រីធូណាភ្នែកធំ, ត្រីក្បឿង, ត្រីសមុទ្រពណ៌ទឹកក្រូច។
ទឹកដោះគោ និងផលិតផលទឹកដោះគោ
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវការទទួលទានប្រូតេអ៊ីន និងកាល់ស្យូមឱ្យបានច្រើន ដើម្បីបំពេញតម្រូវការរបស់ទារកដែលកំពុងលូតលាស់ ។ ទឹកដោះគោមានប្រូតេអ៊ីនដែលមានគុណភាពខ្ពស់ពីរគឺ casein និង whey ។ លើសពីនេះ ទឹកដោះគោ គឺជាប្រភពកាល់ស្យូមដ៏ល្អបំផុតនៅក្នុងរបបអាហារ រួមជាមួយនឹងការផ្គត់ផ្គង់គុណភាពខ្ពស់នៃផូស្វ័រ វីតាមីន B ម៉ាញ៉េស្យូម និងស័ង្កសី។
ទឹកដោះគោជូរ គឺជាអាហារមួយប្រភេទដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះគួរទទួលទានជាប្រចាំ។ ទឹកដោះគោយ៉ាអួមានផ្ទុកសារធាតុ probiotics ដែលជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃផលវិបាកនៃជំងឺ preeclampsia ជំងឺទឹកនោមផ្អែមពេលមានគភ៌ ការឆ្លងមេរោគតាមទ្វារមាស និងអាឡែស៊ី។
ថ្លើមមាន់
អាហារនេះមានឥទ្ធិពលសុវត្ថិភាពពេលមានផ្ទៃពោះ។ ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះដែលខ្សោយ ឬមានគភ៌មិនស្ថិតស្ថេរ គឺពិតជាស័ក្តិសមក្នុងការទទួលទានថ្លើមមាន់។
នៅក្នុងថ្លើមមាន់មាតិកាសំខាន់គឺធាតុ prion, អាស៊ីតហ្វូលិក។ ធាតុទាំងពីរនេះមានតួនាទីសំខាន់ក្នុងការជួយដល់ការអភិវឌ្ឍរបស់ទារក។
ក្រៅពីនេះ ថ្លើមមាន់ក៏មានផ្ទុកប្រូតេអ៊ីនដើម្បីបំពេញតម្រូវការប្រូតេអ៊ីនរបស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។ ការញ៉ាំថ្លើមមាន់ជាប្រចាំនឹងជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបង្កើនចំណង់អាហារប្រចាំថ្ងៃ។
ប្រភេទនៃសណ្តែក
គ្រាប់ធញ្ញជាតិនៃពពួកសណ្តែក គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិសរសៃ ប្រូតេអ៊ីន ជាតិដែក អាស៊ីតហ្វូលិក និងកាល់ស្យូម។
ការបន្ថែមអាស៊ីតហ្វូលិកឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់ ជាពិសេសក្នុងអំឡុងពេល 3 ខែដំបូងនៃការមានផ្ទៃពោះ ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃពិការភាពនៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ និងទម្ងន់កំណើតទាបរបស់ទារក។
លើសពីនេះ សណ្តែកក៏មានជាតិសរសៃខ្ពស់ ក៏ដូចជាសារធាតុផ្សេងៗទៀតដូចជា ម៉ាញេស្យូម ជាតិដែក និងប៉ូតាស្យូម ដែលល្អសម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ។
ស៊ុត
ស៊ុតមាន់ជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាម ពង្រឹងធាតុសំខាន់ៗសម្រាប់ខួរក្បាល។ ស៊ុតមាន់ក៏មានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើនជាងអាហារផ្សេងទៀតជាច្រើនផងដែរ ដូច្នេះវាល្អណាស់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងទារកក្នុងផ្ទៃ។
សារធាតុចិញ្ចឹមមួយចំនួននៅក្នុងស៊ុតមាន់មានវីតាមីន A, D, B2, B6, B12, អាស៊ីតហ្វូលិក, កូលីន, ជាតិដែក, កាល់ស្យូម, ផូស្វ័រ, ប៉ូតាស្យូម, ខ្លាញ់, អូមេហ្គា ៣, ជាតិដែក, កាល់ស្យូម, ម៉ាញេស្យូម។ គ្រឿងផ្សំទាំងនេះគឺល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់រាងកាយរបស់ម្តាយនិងទារក។
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះទទួលទានស៊ុតមាន់ ដើម្បីជួយឱ្យគ្រោងឆ្អឹងរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃមានភាពប្រសើរឡើង និងពង្រឹងការចងចាំរបស់កុមារនៅពេលក្រោយ។ លើសពីនេះ ស៊ុតដែលសម្បូរទៅដោយជាតិដែកគួរតែជួយស្ត្រីមានផ្ទៃពោះបន្ថែមបរិមាណជាតិដែកដែលត្រូវការសម្រាប់ការមានផ្ទៃពោះ៕