​ទម្លាប់​ខាងក្រោម​ប៉ះពាល់​ដល់​ក្រពះ​របស់​អ្នក​យ៉ាងខ្លាំង ឈប់​ឥឡូវនេះ បើ​មិន​ចង់​យឺត​ពេល​។

​ទម្លាប់​ញ៉ាំ​លឿន​ពេក​

​នៅពេលដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​លឿន​ពេក អាហារ​ដែល​មិនទាន់បាន​ទំពារ​ឲ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់ នឹងធ្វើ​ឲ្យ​រាងកាយ​ស្រូប​អាហារ​បាន​ច្រើន​ក្នុង​រយៈពេល​ដ៏​ខ្លី ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​អាហារ​កកកុញ​ក្នុង​ក្រពះ​ច្រើនពេក​។ ជា​លទ្ធផល វា​ដាក់​សម្ពាធ​លើ​ជញ្ជាំង​ក្រពះ ធ្វើឱ្យ​ជញ្ជាំង​ក្រពះ​កន្ត្រាក់​ជា​បន្តបន្ទាប់ ដើម្បី​រំលាយ​អាហារ​បាន​ច្រើន កាត់បន្ថយ​មុខងារ​របស់​ក្រពះ​។​

​លើសពីនេះ ការ​ញ៉ាំ​លឿន​ពេក​ក៏បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ និង​ស្រូបយក​សារធាតុចិញ្ចឹមរ​បស់​រាងកាយ​ផងដែរ ដែល​យូរៗ​ទៅ​អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដូចជា​ជំងឺ​ច្រាល​ទឹក ដំបៅ សូម្បីតែ​មហារីកក្រពះ​។​

​ញ៉ាំ​អាហារ​រហ័ស អាហារ​អាំង​ច្រើន​

​ម្ហូប​អាំង ឬ​អាហារ​រហ័ស តែងតែ​ត្រូវបាន​មនុស្ស​ជាច្រើន​ចូលចិត្ត ព្រោះ​វា​ឆ្ងាញ់ និង​ងាយស្រួល​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ អាហារ​រហ័ស ឬ​អាហារ​ដែល​ត្រៀម​រួចជាស្រេច បាន​ក្លាយជា​អាហារ​ដែល​មិនអាច​ខ្វះ​បាន ដោយសារតែ​ភាពងាយស្រួល តម្លៃ​សមរម្យ និង​រសជាតិ​ទាក់ទាញ​។ ការទទួល​ទាន​អាហារ​ទាំងនេះ​ច្រើនពេក​អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​មហារីកក្រពះ​។​

​លើសពីនេះ នំដុត​ក៏ត្រូវ​បាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ជំងឺមហារីក​ក្រពះ​ផងដែរ​។ ការដុត​សាច់​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ខ្ពស់​បង្កើតបាន​នូវ​សមាសធាតុ​បង្ក​មហារីក ដែលជា​ធម្មតា​មាន​សារធាតុ heterocyclic amines (HCAs) និង polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ត្រូវបាន​ផ្សារភ្ជាប់​ទៅនឹង​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ ក្រពះ ថ្លើម សុដន់ ស្បែក សួត ក្រពេញ​ប្រូ​ស្តា​ត​… ។​

ទម្លាប់​នៃ​ការប្រើ​ចាន​រួមគ្នា​

​គ្រួសារ​ជាច្រើន​មាន​ទម្លាប់​ប្រើ​ចាន​ទឹកជ្រលក់ ទឹកត្រី តែមួយ​ចាន​រួមគ្នា ផឹកទឹក ឬ​ប្រើ​ចង្កឹះ​រួមគ្នា​។ ប៉ុន្តែ​តាមពិតទៅ នេះ​ក៏​ជា​ផ្លូវ​នៃ​ការឆ្លង​មេរោគ HP – បាក់តេរី​ដែល​អាច​បណ្តាលឱ្យមាន​ដំបៅ​ក្រពះ​ដែលនាំឱ្យ​កើត​មហារីក​។​

​លើសពីនេះ ទម្លាប់​នៃ​ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ក្តៅ​ពេក ញ៉ាំ​អាហារ​ត្រជាក់​ពេក ឬ​ហឹរ​ពេក ហើយ​ការ​ញ៉ាំ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម​ក៏​ជា​កត្តា​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​ក្រពះ ដែល​មិនល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​។​

ផឹកស្រា​និង​ភេសជ្ជៈ​ហ្គាស​

​យោងតាម​អ្នកជំនាញ​បានឱ្យដឹងថា មនុស្ស​គ្រាន់តែ​ត្រូវការ​ផឹកស្រា​បៀរ​លើសពី 3 កែវ​ប៉ុណ្ណោះ ជាតិ​អាល់កុល​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ស្មើនឹង​ច្រើនជាង 45g នៃ​គ្រឿង​ស្រវឹង​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​នឹង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​មហារីកក្រពះ​។​

​ក្រៅពីនេះ​ក៏មាន​មនុស្ស​ជាច្រើន​ដែល​ចូលចិត្ត​ផឹក​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​កាបូន​ដែរ​។ ប៉ុន្តែ​ភេសជ្ជៈ​ដែលមាន​ជាតិ​កាបូន​គឺ​ដូចជា​គ្រឿង​ស្រវឹង​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ផឹក​ច្រើនពេក សរសៃឈាម​ក្នុង​ពោះវៀន និង​ក្រពះ​នឹង​រួម​តូច កាត់បន្ថយ​លំហូរ​ឈាម​ទៅកាន់​ក្រពះ និង​ពោះវៀន ប៉ះពាល់​ដល់​មុខងារ​រំលាយ​អាហារ ថែមទាំង​បង្ក​ឱ្យ​ឈឺក្រពះ រលាក​ក្រពះ ឬ​មហារីកក្រពះ​៕

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង