​អាហារ​ខាងក្រោម​សំបូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន កូ​ឡា​ជេន និង​ជួយ​ដុតបំផ្លាញ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែល​លើស​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ក្រោយ​អាយុ ៤០​ឆ្នាំ សូមកុំ​ព្រងើយកន្តើយ​។

​ស៊ុប​ឆ្អឹង​ដែល​រម្ងាស់​យូរ​

​ស៊ុប​ឆ្អឹង គឺជា​អាថ៌កំបាំង​ថែរក្សា​ស្បែក​បែប​ប្រពៃណី​របស់​ស្ត្រីជន​ជាតិចិន ជប៉ុន និង​តៃវ៉ាន់​ជាច្រើន​។​

​នៅក្នុង​សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​ស៊ុប​ឆ្អឹង​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់ៗ​ជាច្រើន​ដូចជា កាល់ស្យូម ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម ផូស្វ័រ និង​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ដូចជា កូ​ឡា​ជេន​, គ្លី​ស៊ីន​, គ្លូ​តា​មីន​… ការ​ហុត​ស៊ុប​ឆ្អឹង​ក៏​ជា​វិធី​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ឆាប់​ឆ្អែត និង​បង្កើន​ចំណង់​អាហារ​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ស្រក​ទម្ងន់​។​

ស៊ុត – ស​

​សមាសធាតុ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ​ស៊ុត​ពណ៌​សមាន​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ​ដ៏​ច្រើន​នៃ proline ដែលជា​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ដ៏​សំខាន់​ជួយ​គាំទ្រ​ដល់​ការផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន​នៅក្នុង​ខ្លួន​។ ស៊ុត​ពណ៌​សមាន​ប្រូតេអ៊ីន​ប្រហែល 1/2 នៃ​ស៊ុត​មួយ ហើយ​មាន​កាឡូរី​ទាប (​ប្រហែល 17 kcal) ហើយ​មិនមាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឆ្អែត ឬ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​ទេ​។ ដូច្នេះហើយ នេះ​ជា​អាហារ​អព្ភូត​ហេតុដែល​ទាំងពីរ​ជួយ​ការពារ​ភាព​ចាស់ និង​ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។

​ខ្ទឹមស​

​ខ្ទឹម​សមាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក និង​ប្រឆាំងនឹង​បាក់តេរី និង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​បំបែក​សរសៃ​កូ​ឡា​ជែ​ន និង​ស្តារ​សរសៃ​កូ​ឡា​ជែ​ន ដែល​ខូច​។ នេះ​គឺ​ដោយសារតែ​ខ្ទឹម​សមាន​ផ្ទុក​ស្ពាន់ធ័រ (​ស្ពាន់ធ័រ​), អាស៊ីត lipoic, តូ​រី​ន – សារធាតុ​សកម្ម​ដែល​បង្កើន​ការផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។ អ្នក​គួរតែ​បន្ថែម​ខ្ទឹមស​ទៅក្នុង​មុខម្ហូប​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក ដើម្បី​រក្សា​ស្បែក​ឱ្យ​រលោង​បានយូរ​។​

​ផ្លែឈើ​សម្បូរ​វីតាមីន C

​វីតាមីន C មាន​សមត្ថភាព​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្លាំង ដោយហេតុនេះ​ការពារ​ការបង្កើត​រ៉ាឌីកាល់​សេរី និង​ជំរុញ​រាងកាយ​ឱ្យ​ផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន​កាន់តែច្រើន​។ ដូច្នេះហើយ​បានជា​គ្រូពេទ្យ​ជំនាញ​ខាង​សើ​ស្បែក​តែងតែ​លើកទឹកចិត្ត​ឱ្យ​យើង​ប្រើប្រាស់​ផលិតផល​ថែរក្សា​ស្បែក​ដែលមាន​វីតាមីន C ក៏ដូចជា​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន C​។ ផ្លែឈើ​ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន C អាច​ត្រូវបាន​គេ​លើកឡើង​ដូចជា​៖ ក្រូចពោធិសាត់ ក្រូចឃ្វិច ក្រូចឆ្មារ ក្រូចថ្លុង​… ផ្លែឈើ​ទាំងនេះ​ក៏មាន​ផ្ទុក​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​ជួយ​ប្រឆាំងនឹង​ការ​រលាក ផងដែរ និង​បន្សុទ្ធ​រាងកាយ ធ្វើឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បានយូរ ប៉ុន្តែ​មិន​បណ្តាលឱ្យ​ឡើង​ទម្ងន់​។

ប៉េងប៉ោះ​

​មិន​ត្រឹមតែ​សម្បូរ​វីតាមីន C ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉េងប៉ោះ​ក៏​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​លី​កូ​ប៉ែន ផងដែរ​។ លី​កូ​ប៉ែន គឺជា​សារធាតុ​ដែល​ជួយ​ទប់ស្កាត់​ការបំផ្លាញ​រចនាសម្ព័ន្ធ​កូ​ឡា​ជែ​ន និង​កាត់បន្ថយ​ផលប៉ះពាល់​នៃ​កាំរស្មី​អ៊ុ​ល​ត្រា​វី​យូ​ឡេ​លើ​ស្បែក​។ ការទទួល​ទាន​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ នឹង​ជួយ​ការពារ​ភាព​ចាស់​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ភាពយឺត និង​តឹង​នៃ​ស្បែក​ត្រូវបាន​ប្រសើរឡើង​។ លើសពីនេះ ប៉េងប៉ោះ​ក៏​ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​មួយ​ក្នុង​ការជួយ​ដុតបំផ្លាញ​ជាតិ​ខ្លាញ់​លើស និង​ស្រក​ទម្ងន់​។ ដូច្នេះហើយ អ្នក​ដែល​ចង់​នៅ​ក្មេង​បានយូរ ស្បែក​ស្អាត សក់​រលោង រាង​ស្លី​ម សូមកុំ​មើលរំលង​អាហារ​នេះ​!

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង