ទាំងនេះសុទ្ធជាគឺជាអាហារពេញនិយមទាំងអស់។ ទោះបីជាយ៉ាងណាក៏ដោយ វាពិតជាមិនល្អសម្រាប់សុខភាព ដែលបណ្តាលឱ្យឡើងទម្ងន់ និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ។
គ្រាប់កៅឡាក់
កៅឡាក់ ជាអាហារដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ កៅឡាក់ មានផ្ទុកសារធាតុម្សៅខ្ពស់ណាស់ ដែលពិបាកស្រូបយក និងរំលាយ។ លើសពីនេះ ដើម្បីបង្កើតរសជាតិកាន់តែច្រើនសម្រាប់កៅឡាក់ អ្នកលក់មួយចំនួនតែងតែបន្ថែមគ្រឿងទេសមួយចំនួនដូចជា ប៊ឺ ស្ករ… ដូច្នេះហើយ បើអ្នកញ៉ាំកៅឡាក់ច្រើន អ្នកនឹងឡើងទម្ងន់បានយ៉ាងងាយ។ ដូច្នេះហើយ អ្នកគួរតែញ៉ាំកៅឡាក់ក្នុងបរិមាណសមរម្យដើម្បីរក្សាទម្ងន់។
ទឹកផ្លែឈើដប
ទឹកផ្លែឈើជាទូទៅត្រូវបានចាត់ទុកថាមានសុខភាពល្អ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ នេះមិនមែនជាការពិតទាំងស្រុងចំពោះទឹកដបដែលដាក់លក់នៅលើទីផ្សារនោះទេ។ ពួកវាច្រើនតែខ្វះជាតិសរសៃ អាហាររូបត្ថម្ភទាប និងបន្ថែមជាតិស្ករក្នុងបរិមាណជាក់លាក់។ ការផឹកទឹកផ្លែឈើដបច្រើននឹងធ្វើឱ្យអ្នកឡើងទម្ងន់។
ប្រសិនបើអ្នកចង់បន្ថែមទឹកផ្លែឈើទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ចូរជ្រើសរើសទឹកផ្លែឈើស្រស់ 100% មិនមានបន្ថែមជាតិស្ករ ហើយមានតែប្រហែល 150ml ក្នុងមួយថ្ងៃប៉ុណ្ណោះ។
![](https://www.health.com.kh/wp-content/uploads/2021/12/bottle-fruit-juice.jpg)
ឈីស
ឈីសជាអាហារដែលគេស្គាល់ច្រើនធ្វើពីទឹកដោះគោ។ ឈីសមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាងទឹកដោះគោ សម្បូររសជាតិ និងមានតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភខ្ពស់។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ឈីសមានផ្ទុកកាឡូរីច្រើន ប្រសិនបើទទួលទានលើស វានឹងធ្វើឱ្យឡើងទម្ងន់។ ជាពិសេសនៅពេលផ្សំឈីសជាមួយចានដូចជាសាច់អាំង ហានិភ័យនៃកាឡូរីលើស និងការឡើងទម្ងន់គឺខ្ពស់ជាង។
ជាការពិតណាស់ អ្នកនៅតែអាចញ៉ាំឈីសបាន ប៉ុន្តែត្រូវប្រយ័ត្នកុំញ៉ាំច្រើនពេក។
![](https://www.health.com.kh/wp-content/uploads/2021/12/cheese.jpg)
ភីហ្សា
ភីហ្សាជាមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយមមួយរបស់យុវវ័យ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ម្ហូបនេះមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ ម្សៅចម្រាញ់ និងមានកាឡូរីខ្ពស់។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ភីហ្សា ផ្សំជាមួយឈីស និងសាច់កែច្នៃ។ សាច់ដែលកែច្នៃច្រើនតែត្រូវបានផ្សំជាមួយអំបិល។ ទទួលទានសាច់នេះច្រើន នឹងធ្វើឱ្យឡើងទម្ងន់ ធាត់ បង្កើនហានិភ័យជំងឺដូចជាជំងឺបេះដូងជាដើម។
![](https://www.health.com.kh/wp-content/uploads/2021/12/pizza.jpg)
ដំឡូងបំពង
ដំឡូងបំពង គឺជាអាហារសម្រន់ដ៏ពេញនិយម ដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការបម្រើដំឡូងបារាំង 139 ក្រាមអាចផ្តល់ 429 កាឡូរី។ នេះគឺជាបរិមាណកាឡូរីដ៏ច្រើន។
លើសពីនេះ បំពងបារាំងភាគច្រើនមានជាតិខ្លាញ់ និងអំបិលខ្ពស់ ដែលបង្កើនហានិភ័យនៃការឡើងទម្ងន់ និងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃនៅពេលទទួលទានច្រើនពេក។
ជាពិសេស យើងតែងតែញ៉ាំដំឡូងបំពងជាមួយទឹកជ្រលក់ដែលមានជាតិស្ករខ្ពស់ដូចជា ទឹកប៉េងប៉ោះជាដើម។ នេះធ្វើឱ្យដំឡូងបំពងមានកាឡូរីកាន់តែក្រាស់៕