ការទល់លាមកគឺជាជំងឺទូទៅមួយ ហើយស្ទើរតែគ្រប់គ្នាធ្លាប់ជួបប្រទះ។ នៅពេលដែលអ្នកទល់លាមក អ្នកគួរតែញ៉ាំអាហារដែលជួយដល់ការបន្ទោរបង់ ប៉ុន្តែត្រូវតែញ៉ាំឲ្យបានត្រឹមត្រូវ ទើបមានប្រសិទ្ធភាព។
ទឹក
ទឹកចម្រោះមាននៅគ្រប់គេហដ្ឋាន ប៉ុន្តែមានមនុស្សតិចណាស់ដែលពេញចិត្តចំពោះថាមពលនៃទឹកនេះ។ ទឹកចម្រោះជួយរក្សាសំណើម រក្សាមុខងាររាងកាយ ខណៈពេលដែលជួយដល់ដំណើរការរំលាយអាហារដែលមានចង្វាក់។ ទឹកដើរតួនាទីជាសារធាតុរំអិល និងបន្ទន់កាកសំណល់។
ក្នុងអំឡុងពេលនៃការឆ្លងកាត់លាមកទៅកាន់ពោះវៀនធំ លាមកត្រូវការស្រូបយកទឹកច្រើនដើម្បីធ្វើឱ្យដំណើរការនៃការបញ្ចេញចោលកាន់តែរលូន។ សារធាតុលាមកកាន់តែកកកុញក្នុងពោះវៀន ទឹកនឹងត្រូវដកកាន់តែច្រើន។ បន្តិចម្ដងៗលាមកក្លាយទៅជារឹង និងពិបាកបន្ទោរបង់។
ដូច្នេះហើយ ដើម្បីឲ្យដំណើរការបន្ទោរបង់ប្រព្រឹត្តទៅបានទៀងទាត់ និងងាយស្រួល អ្នកត្រូវផឹកទឹកឲ្យបានច្រើនជារៀងរាល់ថ្ងៃ។
ទឹកដោះគោជូរ
ទឹកដោះគោជូរមានបាក់តេរីមានប្រយោជន៍ជាច្រើន ល្អសម្រាប់ពោះវៀន និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។ ពួកគេជួយឱ្យពោះវៀនរបស់អ្នកដំណើរការកាន់តែរលូន។
Probiotics គឺជាក្រុមនៃបាក់តេរីដែលមានសុខភាពល្អដែលជួយចិញ្ចឹម microflora ពោះវៀន។ មានបាក់តេរីរាប់ពាន់លាននៅក្នុងពោះវៀនរបស់មនុស្ស ហើយប្រសិនបើមានបាក់តេរីបង្កគ្រោះថ្នាក់ជាច្រើនសកម្ម វាអាចនាំអោយមានការរំលាយអាហារ ហើមពោះ និងសូម្បីតែទល់លាមក។
ការទទួលទានទឹកដោះគោជូរជាមួយនឹងផ្លែឈើស្រស់មួយចំនួនជួយផ្តល់បាក់តេរីមានប្រយោជន៍សម្រាប់ពោះវៀន ស្តារប្រព័ន្ធរំលាយអាហារជាមួយនឹងបាក់តេរីដែលមានសុខភាពល្អ។
បន្លែស្លឹកបៃតង
បន្លែស្លឹកបៃតងមួយចំនួនដូចជា ស្ពៃណាច ខាត់ណា និងស្ពៃក្តោប គឺជាប្រភពសម្បូរជាតិសរសៃ។ នេះគឺជាសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមិនអាចខ្វះបានដែលជួយគាំទ្រដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងការបញ្ចេញជាតិទឹកឱ្យដំណើរការបានត្រឹមត្រូវ។ ជាតិសរសៃជួយជំរុញដំណើរការលាមកក្នុងពោះវៀនធំ ធ្វើឱ្យមានអារម្មណ៍ឆ្អែត និងជំរុញតម្រូវការក្នុងការបន្ទោរបង់។
ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ
ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ត្រូវបានគេប្រើជាញឹកញាប់សម្រាប់គោលបំណងសម្រស់។ អ្នកត្រូវដឹងថា នេះក៏ជាថ្នាំបញ្ចុះទម្ងន់ធម្មជាតិដ៏ពេញនិយមមួយផងដែរ។ ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ជួយធ្វើឱ្យលាមកទន់ រលោង និងងាយស្រួលបន្ទោរបង់។
យោងតាមការស្រាវជ្រាវ ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ មានវីតាមីន អង់ស៊ីម សារធាតុរ៉ែ និងជាតិស្កររហូតដល់ 75 មុខ។ លើសពីនេះ ប្រទាលកន្ទុយក្រពើ ក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុថ្នាំបញ្ចុះលាមកធម្មជាតិមួយឈ្មោះថា anthraquinone ដែលជាសមាសធាតុជួយបង្កើនបរិមាណទឹកក្នុងពោះវៀន ជួយឱ្យរាងកាយផលិតស្លស និងជំរុញដំណើរការនៃលាមកក្នុងពោះវៀន។
គ្រាប់ជី
គ្រាប់ជី ត្រាំក្នុងទឹកនឹងប្រែទៅជាទន់ដូចចាហួយ។ នៅពេលដែលគ្រាប់ជី ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ និងដឹកជញ្ជូនទៅកាន់ពោះវៀន ពួកវានឹងបញ្ចូលគ្នាជាមួយនឹងសារធាតុរាវនៅទីនោះ ហើយពង្រីកបន្តិចម្តងៗ ប្រែទៅជារចនាសម្ព័ន្ធជែលរាវ។ វាជួយបន្ទន់លាមក និងជំរុញការបញ្ចេញកាកសំណល់៕