ដំឡូងជ្វា​គឺជា​អាហារ​សុខភាព​។ នៅពេល​ប្រើ​បាន​ត្រឹមត្រូវ រាងកាយ​នឹង​ទទួលបាន​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ពី​អាហារ​នេះ​។

​ស្បែក​កាន់តែ​ប្រសើរ​

​ដូចដែល​បាន​រៀបរាប់​ខាងលើ ដំឡូងជ្វា​គឺជា​អាហារ​ដ៏​សំបូរបែប ប៉ុន្តែ​មាន​ជីវជាតិ​ខ្លាំង​។ ជាពិសេស ដំឡូងជ្វា​ផ្ទុក​ទៅដោយ​វីតាមីន C ដែល​អាចជួយ​ចិញ្ចឹម​កោសិកា​ស្បែក និង​បង្កើនល្បឿន​នៃ​ការរំលាយ​អាហារ​ស្បែក​។ លើសពីនេះ វីតាមីន A នៅក្នុង​ដំឡូងជ្វា​អាច​ជំរុញ​ការផលិត​កោសិកា​ឈាមស ដែល​ជួយ​រក្សា​កោសិកា endothelial ឱ្យមាន​សុខភាព​ល្អ និង​គ្រប់គ្រង​ការលូតលាស់​កោសិកា​ស្បែក​។​

​មិន​ត្រឹមតែ​ប៉ុណ្ណឹង​ទេ ការស្រាវជ្រាវ​ដែល​ចុះផ្សាយ​ក្នុង​ទស្សនាវដ្ដី European Journal of Pharmacy and Biology ក៏​បង្ហាញ​ផងដែរ​ថា បេ​តា​ការ៉ូ​ទីន នៅក្នុង​ដំឡូងជ្វា​ជួយ​ការពារ​ការបំផ្លាញ​កោសិកា កាត់បន្ថយ​ភាព​ចាស់​មុន​អាយុ និង​ការពារ​ជំងឺ​ស្បែក​។​

សរសៃឈាម​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​

​ដំឡូងជ្វា​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​រ៉ែ​ជាច្រើន​ដូចជា ម៉ាញេស្យូម ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម កាល់ស្យូម​… ដែល​ជួយ​ចិញ្ចឹម និង​ធ្វើអោយ​ប្រសើរឡើង​នូវ​ភាពបត់បែន​នៃ​សរសៃឈាម​។ វា​ក៏​ជួយ​ពង្រឹង​ភាព​ធន់ និង​ភាពស៊ាំ​របស់​រាងកាយ​ផងដែរ​។​

​ស្រក​ទម្ងន់​

​ការ​ទទួលទាន​ដំឡូងជ្វា​នៅពេល​ព្រឹក​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ផ្ទុក​នូវ​បរិមាណ​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​ចូលទៅក្នុង​រាងកាយ បង្កើត​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បានយូរ ការពារ​ការ​ឃ្លាន​។ លើសពីនេះ ជាតិ​សរសៃ​នៅក្នុង​ដំឡូង​ក៏មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​ចលនា​ពោះវៀន​ផងដែរ ជៀសវាង​ការ​ទល់លាមក​។​

​ជួយ​ឱ្យ​គេង​លក់​ស្រួល​

​ដំឡូងជ្វា​សម្បូរ​ទៅដោយ​ម៉ាញេស្យូម ដែលមាន​ប្រយោជន៍​ខ្លាំងណាស់​សម្រាប់​ការ​គេង​។ កង្វះ​ម៉ាញេស្យូម​អាច​បណ្តាលឱ្យ​គេង​មិន​លក់ បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ធ្លាក់​ទឹកចិត្ត ភាព​តានតឹង និង​ការ​ថប់​បារម្ភ​។ ការបន្ថែម​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​ម៉ាញេស្យូម ជា​មធ្យោបាយ​ល្អ​ក្នុងការ​កែលម្អ​បញ្ហា​ទាំងនេះ​។​

​ភ្នែកមាន​សុខភាព​ល្អ​

​ដំឡូងជ្វា​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ beta-carotene, anthocyanins និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែលមាន​សុខភាព​ល្អ​។ Beta-carotene គឺជា​ប្រភព​នៃ​វីតាមីន A​។ នៅពេលដែល​វា​ចូលទៅក្នុង​រាងកាយ វា​ត្រូវបាន​បំប្លែង​ទៅជា​វីតាមីន A ដែល​ជួយ​បង្កើត​អ្នកទទួល​ពន្លឺ​នៅក្នុង​ភ្នែក​។ កង្វះ​វីតាមីន​អាច​នាំឱ្យមាន​ការមើលឃើញ​ខ្សោយ​។​

ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំងនឹង​ដុំ​សាច់​

​ដំឡូងជ្វា​សម្បូរ​ទៅដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម ជាពិសេស beta-carotene វីតាមីន C, E. សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ការពារ​ការបំផ្លាញ​កោសិកា កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ និង​ការពារ​ការរីកលូតលាស់​នៃ​ដុំ​សាច់​។​

ពន្យារ​អាយុជីវិត​

​ដំឡូងជ្វា​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជាច្រើន វីតាមីន A វីតាមីន C ជាតិ​សរសៃ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​ស ដើម្បី​ជួយ​លើក​កំពស់​សុខភាព និង​ពន្យារ​អាយុជីវិត​។ ប្រជាជន​រស់នៅក្នុង​ទីក្រុង​អូ​គី​ណា​វ៉ា​របស់​ប្រទេស​ជប៉ុន ដែល​ល្បីល្បាញ​ថា​មាន​អាយុកាល​វែង​ជាងគេ​លើ​ពិភពលោក ក៏មាន​ទម្លាប់​ទទួលទាន​ដំឡូងជ្វា​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​ផងដែរ​។​

​ចាប់ពី​ថ្ងៃនេះ​ទៅ អ្នក​ក៏​គួរតែបង្កើត​ទម្លាប់​ញ៉ាំ​ដំឡូងជ្វា​នេះដែរ​។​

មនុស្ស​ដែល​មិន​ស័ក្តិសម​ក្នុង​ការបរិភោគ​ដំឡូងជ្វា​

​ថ្វីត្បិតតែ​ដំឡូងជ្វា​ល្អ​ខ្លាំង​សម្រាប់​សុខភាព​ក៏ដោយ ក៏មាន​មនុស្ស​មួយចំនួន​ដែល​ត្រូវ​កំណត់​ការទទួល​ទាន​អាហារ​នេះដែរ​។​

​ទីមួយ​គឺ​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។ ដោយសារតែ​ដំឡូងជ្វា​ផ្ទុក​បរិមាណ​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន អ្នក​ដែលមាន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់​ដែល​ទទួលទាន​ដំឡូងជ្វា​អាចធ្វើឱ្យ​ស​ន្ទ​ស្សន៍​នេះ​កាន់តែ​ខ្ពស់ ដែលជា​ហេតុ​នាំទៅរក​ផលវិបាក​ដែល​មិនអាច​ទាយ​ទុកជាមុន​បាន​។​

​អ្នក​ដែលមាន​ការរំលាយ​អាហារ​មិនល្អ​ក៏​គួរ​កំណត់​ការ​ញ៉ាំ​ដំឡូងជ្វា​ដែរ​។ ឥទ្ធិពល​ចម្បង​នៃ​ដំឡូងជ្វា​គឺ​ថ្នាំ​បញ្ចុះលាមក ជំរុញ​ការរំលាយ​អាហារ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ ការ​ញ៉ាំ​ដំឡូងជ្វា​ក៏​ធ្វើឱ្យ​ក្រពះ​បញ្ចេញ​ជាតិ​អាស៊ីត​កាន់តែច្រើន​ដែរ​។ ដូច្នេះ អ្នក​ដែលមាន​មុខងារ​រំលាយ​អាហារ​មិនល្អ​ដែល​ញ៉ាំ​ដំឡូងជ្វា​អាចធ្វើ​ឲ្យ​ស្ថានភាព​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដែល​បង្ក​ឲ្យ​មាន​អារម្មណ៍​មិន​ស្រួល​៕​

ទំនាក់ទំនងផ្សាយពាណិជ្ជកម្មសូមទូរស័ព្ទមកលេខ 011688855
អត្ថបទទាក់ទង