យោងតាមអ្នកជំនាញ អាហារដែលធ្លាប់ស្គាល់ទាំងនេះមិនត្រឹមតែផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមដ៏មានតម្លៃប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជួយការពារការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងខ្លួនផងដែរ។
សារាយសមុទ្រ
ប្រសិនបើអ្នកចង់កម្ចាត់ជាតិខ្លាញ់ពីក្នុងខ្លួន ច្បាប់ដំបូងគឺជ្រើសរើសអាហារដែលមានកាឡូរីទាបដើម្បីការពារការប្រមូលផ្តុំជាតិខ្លាញ់, Hiroshige Itakura, នាយកអាហាររូបត្ថម្ភគ្លីនិកនៅវិទ្យាស្ថានជាតិនៃសុខភាពនិងអាហារូបត្ថម្ភក្នុងប្រទេសជប៉ុនបាននិយាយថា សារាយសមុទ្រ Wakame គឺជាអាហារដែលមានកាឡូរីទាប។ សារាយសមុទ្រ Wakame 100 ក្រាមផ្តល់ថាមពលត្រឹមតែ 15 កាឡូរីប៉ុណ្ណោះ។
តែ
លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Yumi Shimano ប្រធានសាជីវកម្មវេជ្ជសាស្ត្រ North Star Society ប្រទេសជប៉ុន បាននិយាយថា តែបៃតងមានវីតាមីនដែលជួយកែលម្អការរំលាយអាហារជាតិខ្លាញ់ និងកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់។ លើសពីនេះ ជាតិកាហ្វេអ៊ីននៅក្នុងតែបៃតងក៏ជួយដុតបំផ្លាញខ្លាញ់ក្នុងសរសៃឈាមបានយ៉ាងល្អផងដែរ។
ត្រីស្បៃកា
លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Yumi បាននិយាយថា ត្រីស្បៃកាមួយផ្តល់ប្រហែល 190 កាឡូរី ប៉ុន្តែវាមានស្ទើរតែគ្មានកាបូអ៊ីដ្រាត ហើយជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់កាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងសរសៃឈាម។
ផលិតផលពីសណ្តែកសៀង អង្ករសំរូប
លោក Ou Sasaki វេជ្ជបណ្ឌិតនៅ Akihabara Clinic ប្រទេសជប៉ុន បាននិយាយថា ការសិក្សាបានរកឃើញថា β-conglycinin នៅក្នុងសណ្តែកសៀង និងផលិតផលសណ្តែកសៀង អាចជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងសរសៃឈាមបាន។
ទន្ទឹមនឹងនោះ លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Okuda Masako អ្នកជំនាញខាងថ្នាំបង្ការជប៉ុនក៏បានចង្អុលបង្ហាញថា អង្ករសំរូប និងសណ្តែកសៀងអាចជួយបង្កើនបរិមាណ adiponectin នៅក្នុងខ្លួន។ នេះគឺជាសារធាតុដែលអាចជួយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ក្នុងរាងកាយ។
ស្ពៃក្តោប
លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Yumi Shimano បាននិយាយថា ស្ពៃក្តោប គឺជាអាហារដ៏ល្អមួយ ក្នុងការជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងសរសៃឈាម។ ការទទួលទានស្ពៃក្តោប 1/4 នៃស្ពៃក្តោបអាចនាំមកនូវអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ដោយគ្រាន់តែផ្ទុកកាឡូរីប្រហែល 50 ទៅក្នុងរាងកាយ។ លើសពីនេះ បន្លែនេះក៏ជួយការពារស្រទាប់ខាងក្នុងនៃបំពង់រំលាយអាហារ រារាំងការស្រូបយកជាតិស្ករ។
លើសពីនេះ ស្ពៃក្តោប 100 ក្រាមក៏មានផ្ទុកជាតិសរសៃ 1.8 ក្រាម។ បរិមាណជាតិសរសៃច្រើនអាចជួយបញ្ចេញជាតិខ្លាញ់ ការពារការប្រមូលផ្តុំនៃជាតិខ្លាញ់ បង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ និងកំណត់ការទទួលទានច្រើនពេក៕