ការប្រើប្រាស់ផ្នែកនៃសាច់ជ្រូកនេះឱ្យបានត្រឹមត្រូវ អ្នកអាចទទួលបានប្រភពដ៏មានតម្លៃនៃសារធាតុចិញ្ចឹម និងចិញ្ចឹមរាងកាយ។
ផ្នែកសាច់ជ្រូកដែលមានជីវជាតិដែលបានរៀបរាប់នៅទីនេះគឺថ្លើម។ ថ្លើមជ្រូកមានវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែច្រើន។ ប្រសិនបើប្រើបានត្រឹមត្រូវ រាងកាយនឹងផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមយ៉ាងបរិបូរណ៍។
មនុស្សជាច្រើនព្រួយបារម្ភអំពីថ្លើមជ្រូកដែលមានជាតិពុលជាច្រើនដែលមិនល្អសម្រាប់រាងកាយ។ ទោះជាយ៉ាងណាការពិតមិនដូចដែលវាបានបង្ហាញ។ ថ្លើមជ្រូកពិតជាសរីរាង្គបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយជ្រូក។ នៅពេលដែលជាតិពុលល្អ (ប្រសិនបើមាន) ឆ្លងកាត់ថ្លើម ពួកវានឹងត្រូវបានរំលាយ និងបំបែកចេញ ហើយបន្ទាប់មកបញ្ចេញតាមទឹកនោម ឬលាមក។ ដោយសារជាតិពុលត្រូវបានបញ្ចេញចេញមក យើងអាចបរិភោគថ្លើមជ្រូកបានជាធម្មតា សូម្បីតែក្មេងតូចៗក៏ដោយ។ បើទទួលទានក្នុងបរិមាណត្រឹមត្រូវ និងកែច្នៃបានត្រឹមត្រូវ វានឹងមានផលល្អខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាព។
ការទទួលទានថ្លើមជ្រូកក្នុងកម្រិតគ្រប់គ្រាន់ និងដំណើរការត្រឹមត្រូវនឹងផ្តល់ផលល្អសម្រាប់សុខភាព។
យោងតាមអ្នកជំនាញ ថ្លើមជ្រូកមានផ្ទុកនូវសារធាតុវីតាមីន A ខ្ពស់ជាងអាហារដទៃទៀតដូចជា សាច់ ត្រី ស៊ុត ទឹកដោះគោ… បើប្រៀបធៀបជាមួយថ្លើមសត្វដទៃទៀត ថ្លើមជ្រូកត្រូវបានចាត់ថ្នាក់ថាមានមាតិកាខ្ពស់ ប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ រាល់ថ្លើមជ្រូក 100 ក្រាម មានប្រូតេអ៊ីន 18,9 ក្រាម។ ថ្លើមមាន់ ថ្លើមសាច់គោ ថ្លើមទា នៅតែនៅពីក្រោយថ្លើមជ្រូកក្នុងបរិមាណប្រូតេអ៊ីន។
ជាពិសេស ថ្លើមជ្រូកក៏មានជាតិដែកខ្ពស់ខ្លាំងផងដែរ។ ដូច្នេះ អ្នកដែលមានជំងឺស្លេកស្លាំង ឬខ្សោយអាចប្រើអាហារនេះដើម្បីចិញ្ចឹមរាងកាយ។
ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ គួរកត់សំគាល់ថា ទោះបីជាថ្លើមជ្រូកមានសារធាតុចិញ្ចឹមល្អជាច្រើនសម្រាប់រាងកាយក៏ដោយ វាក៏អាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ផងដែរ ប្រសិនបើជ្រើសរើស និងប្រើប្រាស់មិនត្រឹមត្រូវ។
ក្នុងករណីជ្រូកឈឺ ឫងាប់ ថ្លើមនឹងមានផ្ទុកសារធាតុពុល មេរោគច្រើន… បើបរិភោគទៅមិនល្អចំពោះសុខភាពឡើយ ។ លើសពីនេះ ថ្លើមក៏ជាជម្រកនៃពពួកប៉ារ៉ាស៊ីតជាច្រើនប្រភេទដែរ ជាធម្មតា ជម្ងឺរលាកថ្លើម។ ដូច្នេះ បើមិនបានកែច្នៃដោយប្រុងប្រយ័ត្នទេ អ្នកដែលញ៉ាំវាអាចឆ្លងមេរោគ៕